Το 1974 επαναλαμβάνεται! - Μανώλης Β. Βολουδάκης

Breaking

11/12/2014

Το 1974 επαναλαμβάνεται!

Όπως μετέδωσε χτες (10?12) η "Russia Beyond the Headlines", ερωτηθείς σχετικά με τη δυνατότητα της Τουρκίας να συμμετέχει στην κατασκευή του νέου αγωγού για τη διανομή του Ρωσικού φυσικού αερίου, ο υπουργός της Ενέργειας Taner Yıldız δήλωσε: «Απ' όσο γνωρίζω, οι εταίροι της Gazprom στο θαλάσσιο τμήμα του αγωγού είναι ήδη γνωστοί, από το έργο του South Stream. Μπορούμε, όμως, ακόμα να συζητήσουμε κάποια συνεργασία στο χερσαίο τμήμα, στη Θράκη».

Στην Ελλάδα κανείς δεν έδωσε σημασία, γιατί ακόμα ασχολούμαστε με τα καμώματα του πρωθυπουργού που απεγνωσμένα προσπαθεί να κερδίσει ότι μπορεί περισσότερο. Δεν ξέρω αν θα καταφέρει να κερδίσει κάτι ο πρωθυπουργός, ξέρω τι θα χάσει η Ελλάδα. Το ζήτημα είναι πως αυτοί οι χειρισμοί οδηγούν σε πολύ επικίνδυνα μονοπάτια και κανείς δεν φαίνεται να δίνει την δέουσα προσοχή και σημασία.

Εδώ και πολλά χρόνια οι Τούρκοι, εκτός της Κύπρου και των νήσων του Αιγαίου, επιβουλεύονται και την Θράκη. Κατά την παρούσα χρονική συγκυρία βρήκαν την κατάλληλη ευκαιρία με δεδομένη την πολιτική αστάθεια που επικρατεί στην πατρίδα μας και προσπαθούν να κερδίσουν όσο το δυνατόν περισσότερα. Έχοντας αποκτήσει ως σύμμαχο και εμπορικό εταίρο την Ρωσία, σε αντίθεση με εμάς, προσπαθούν να ισχυροποιήσουν τη θέση τους και να οικειοποιηθούν την ευρύτερη περιοχή της Θράκης, την οποία σημειωτέον διεκδικούν εδώ και πολλά χρόνια με διάφορους τρόπους.

Το 1974 χάσαμε την μισή Κύπρο από λανθασμένους (...και όχι μόνο...) χειρισμούς και με το να ασχολούμαστε με ζητήματα που δεν ήσαν προς το συμφέρον μας αλλά έξωθεν επιταγές. Σήμερα δείχνουμε έντονα σημάδια πως δεν έχουμε μάθει από την ιστορία και τα λάθη μας. Τότε χάσαμε την μισή Κύπρο και μέχρι σήμερα αγωνιζόμαστε να μην χάσουμε και την υπόλοιπη. Σήμερα κινδυνεύει η Θράκη μας και δεν έχουμε πάρει είδηση. Τα prestitute μέσα ενημερώσεως της πατρίδας μας, λαμβάνοντας γραμμή πλεύσης από τους ξένους προϊσταμένους τους, δεν μετέδωσαν την είδηση.

Ο εχθρός είναι προ των πυλών και δυστυχώς οι φρουροί μας είναι ... στην καλύτερη περίπτωση μισθοφόροι που θα πετάξουν τις ασπίδες και θα υποχωρήσουν ατάκτως στην θέα του. Δεν θα αναφερθώ σε αυτούς που θα του ανοίξουν την πόρτα διάπλατα να περάσει ελπίζοντας στην εύνοιά του!

Ξύπνα καημένε μου ραγιά
και σήκω το κεφάλι
τη δόξα που 'χες μια φορά
απόκτησε και πάλι.

Ξύπνα καημένε μου ραγιά
ξύπνα να δεις ελευθεριά.

Διψούν οι κάμποι για νερό
και τα βουνά για χιόνια,
διψά κι η Κύπρος λευτεριά
η σκλάβα τόσα χρόνια.

Κοιμούμαι μ' ένα όνειρο
ξυπνώ με μιαν ελπίδα
να ιδώ μια μέρα φως
ελεύθερη πατρίδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου