Το παιχνίδι των Δυτικών στην Ελλάδα - Μανώλης Β. Βολουδάκης

Breaking

04/01/2015

Το παιχνίδι των Δυτικών στην Ελλάδα

«Επειδή ο κίνδυνος μόλυνσης σε άλλες χώρες έχει εκλείψει, θα μπορούσε κανείς να φανταστεί την έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ», αναφέρει σε δημοσίευμά του το Γερμανικό περιοδικό Der Spiegel που έχει τίτλο: «Έξοδος από την Νομισματική Ένωση: η ομοσπονδιακή κυβέρνηση θεωρεί την έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ διαχειρίσιμη».

Το άρθρο που αναρτήθηκε στην ηλεκτρονική έκδοση του περιοδικού κάνει λόγο για ριζική αλλαγή της κατεύθυνσης της Γερμανικής κυβέρνησης στο θέμα αυτό, αναφέροντας πως «Η Γερμανική κυβέρνηση αντίθετα με την μέχρι τώρα γραμμή της, σύμφωνα με πληροφορίες του Spiegel, είναι διατεθειμένη να αφήσει την Ελλάδα, εν ανάγκη, να αποχωρήσει από την ευρωζώνη».

«Η καγκελάριος Angela Merkel και ο υπουργός των Οικονομικών Wolfgang Schäuble θεωρούν μια έξοδο της χώρας από το κοινό νόμισμα αντιμετωπίσιμη. Σύμφωνα με κύκλους της κυβέρνησης, ο λόγος για αυτό είναι η πρόοδος την οποία πέτυχε η ευρωζώνη από το αποκορύφωμα της κρίσης το 2012. Έτσι, ο κίνδυνος μόλυνσης για άλλες χώρες είναι περιορισμένος, διότι η Πορτογαλία και η Ιρλανδία θεωρούνται εξυγιανθείσες. Επιπλέον, υπάρχει με τον Ευρωπαϊκό μηχανισμό στήριξης (ESM) διαθέσιμος ένας ισχυρός μηχανισμός διάσωσης, ενώ για την ασφάλεια των μεγάλων πιστωτικών ιδρυμάτων φροντίζει η Τραπεζική Ένωση», συνεχίζει το δημοσίευμα.

«Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει μεν απάντηση στο ερώτημα πώς θα μπορούσε ένα κράτος-μέλος να εγκαταλείψει το ευρώ, αλλά να παραμείνει ως μέλος στην Ε.Ε. "Εν ανάγκη, το επιλύουν αυτό εφευρετικοί νομικοί", δηλώνει υψηλόβαθμος ειδικός σε νομισματικά θέματα. Η Γερμανική κυβέρνηση θεωρεί την έξοδο της χώρας ως σχεδόν αναπόφευκτη, εάν ο αρχηγός της αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας αναλάβει μετά τις νέες εκλογές την κυβέρνηση, εγκαταλείψει την πορεία λιτότητας και δεν εξυπηρετεί πλέον τα χρέη της χώρας», καταλήγει το δημοσίευμα.

Κληθείς να σχολιάσει το χθεσινοβραδινό (3/1/2015) δημοσίευμα του περιοδικού, ο αναπληρωτής εκπρόσωπος της ομοσπονδιακής κυβέρνησης Georg Streiter δήλωσε: «Η Ελλάδα τήρησε κατά το παρελθόν τις υποχρεώσεις της. Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση θεωρεί ότι η Ελλάδα θα εξακολουθήσει να εκπληρώνει τις συμβατικές συμφωνίες της έναντι της τρόικα».

Λίγη ώρα μετά την ανάρτηση του δημοσιεύματος, ο υφυπουργός των Εξωτερικών της Γερμανίας Michael Roth σε σχόλιό του στο Twitter σημείωσε: «Η Ελλάδα είναι μέλος της ευρωζώνης. Και πρέπει να παραμείνει. Να μην προκαλούμε τώρα με λόγια κάτι το οποίο οικονομικά και πολιτικά δεν θα ήταν συνετό».
Είναι προφανές πως οι Δυτικοί παίζουν πολύ άσχημο παιχνίδι σε βάρος της χώρας μας. Έχουν προαποφασίσει το ποια θα είναι η επόμενη μέρα στην "αποικία" τους και πλανούν τον λαό πως αυτός θα κρίνει και αποφασίσει το μέλλον του στις 25 Ιανουαρίου 2015. Νομίζω πως αρχίζει να γίνεται εμφανές αυτό που έχω πει κατ' επανάληψη (εδώ, εδώ, εδώ, εδώ): η Ελλάδα δεν αποφασίζει το μέλλον της. Θα επανέλθω και με άλλα παρόμοια δημοσιεύματα του ξένου τύπου...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου