Η Ελλάδα δεν αποφασίζει το μέλλον της - Μανώλης Β. Βολουδάκης

Breaking

08/11/2014

Η Ελλάδα δεν αποφασίζει το μέλλον της

Η μία διάψευση μετά την άλλη υποβαθμίζουν ακόμα περισσότερο την τιμή και την αξιοπιστία της ήδη αναξιόπιστης Ελληνικής κυβέρνησης. Μετά το ΔΝΤ, τον Ευρωπαϊκό μηχανισμό στήριξης, τον πρόεδρο του Eurogroup και τους αναλυτές του, τα στελέχη της ίδιας της Ελληνικής κυβέρνησης, προστίθεται και ο Γερμανός υπουργός των Οικονομικών Wolfgang Schäuble σε αυτούς που ισχυρίζονται πως δεν θα αποφασίσει η Ελλάδα το μέλλον της.

«Στην Ελλάδα η εξέταση της πορείας του προγράμματος δεν μπορεί ακόμη να ολοκληρωθεί, γιατί σημαντικό κομμάτι των μεταρρυθμίσεων που συμφωνήθηκαν δεν έχει τελειώσει», δήλωσε ο Γερμανός υπουργός των Οικονομικών Wolfgang Schäuble κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου μετά τη συνεδρίαση του Ecofin.

«Γι' αυτό το λόγο, απευθύναμε έκκληση στην Ελλάδα, να ολοκληρώσει το συντομότερο δυνατόν το πρόγραμμα. Είναι η προϋπόθεση για οποιαδήποτε συζήτηση μπορεί κανείς πιθανώς να κάνει, ή να μην κάνει, μετά το τέλος του προγράμματος», συνέχισε ο Wolfgang Schäuble.

Να θυμίσω πως το Ecofin είναι το κατεξοχήν αρμόδιο Συμβούλιο με δεδομένο πως σε αυτό υπάγονται οι «Οικονομικές και Δημοσιονομικές Υποθέσεις» του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Το συμπέρασμα είναι απλό: Άσχετα με το τι ανακοινώνουν οι κυβερνώντες και οι αντιπολιτευόμενοι, όλοι έχουν υπογράψει όρους δέσμευσης και υποταγής εξ ονόματος της Ελλάδος. Συνεπώς ας σιγήσουν οι θριαμβολογίες περί εξόδου από την κρίση, τα προγράμματα και τους μηχανισμούς στήριξης. Η Ελλάδα, δυστυχώς, δεν ανήκει πλέον στους Έλληνες, αλλά στους δανειστές της!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου