Γερμανική κατοχή - Μανώλης Β. Βολουδάκης

Breaking

12/10/2014

Γερμανική κατοχή

Στην Γερμανία φαίνεται πως είναι ποινικό αδίκημα η οποιασδήποτε μορφής βοήθεια προς την Ελλάδα. Αλλιώς δεν εξηγείται γιατί η Ομοσπονδιακή Τράπεζα της Γερμανίας, η Deutsche Bundesbank, υποβάλλει σε έλεγχο τη Γερμανική «bad bank» Hypo Real Estate. Διαφορετική εξήγηση δεν φαίνεται να έχει επίσης η ταυτόχρονη διεξαγωγή έρευνας από την Εισαγγελία του Μονάχου στην τράπεζα για "πιθανή απιστία". Η έρευνα ξεκίνησε κατόπιν καταγγελιών και δημοσιευμάτων περί απώλειας περίπου 2,56 δισεκατομμυρίων ευρώ επιπλέον του αναγκαίου, κατά το «κούρεμα» του Ελληνικού χρέους (PSI).

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Frankfurter Allgemeine Zeitung, ο ειδικός έλεγχος που ασκείται από τον Γερμανικό εποπτικό μηχανισμό για τις τράπεζες στην εταιρεία FMS, η οποία έχει αναλάβει την εκκαθάριση της Hypo Real Estate, δεν προκλήθηκε από την υπόθεση των Ελληνικών ομολόγων αλλά ήταν προγραμματισμένος εδώ και καιρό και αφορά ευρύτερο φάσμα δραστηριοτήτων της εταιρείας. Ο ισχυρισμός, όμως, αυτός καταρρίπτεται εύκολα και στον πιο προκατειλημμένο αναγνώστη, εάν διαβάσει τις ενέργειες στις οποίες προέβη η τράπεζα.

Από το φθινόπωρο του 2010, οπότε και δημιουργήθηκε η «bad bank» με την διάλυση της HRE, σημείωσε ζημίες ύψους περίπου 12 δισεκατομμυρίων ευρώ, εκ των οποίων τα οκτώ δισεκατομμύρια σχετίζονται με απώλειες που οφείλονται στα Ελληνικά ομόλογα.

Από αυτά, σύμφωνα με τις καταγγελίες και τα δημοσιεύματα, θα μπορούσε να είχε αποφευχθεί ζημιά ύψους 2,56 δισεκατομμυρίων, εάν η τράπεζα είχε κρατήσει τα ειδικά Ελληνικά ομόλογα που υπάγονταν σε ξένο δίκαιο, αντί να τα δώσει εθελοντικά για το κούρεμα του Ελληνικού χρέους ή να τα πωλήσει σε Hedge Funds.

Ενώπιον της Επιτροπής Προϋπολογισμού του Γερμανικού Κοινοβουλίου, η ηγεσία της εταιρείας είχε κάνει λόγο για «στρατηγική περιορισμού των κινδύνων». «Μια χρεοκοπία της Ελλάδας θα είχε μοιραίες οικονομικές συνέπειες» επισήμανε η τράπεζα, αναφερόμενη στα 32,8 δισεκατομμύρια ευρώ των Ιταλικών, των Ισπανικών, των Πορτογαλικών και των Ιρλανδικών ομολόγων που είχε στην κατοχή της. «Για αυτό η τράπεζα χάρισε στην Ελλάδα το 92,7% του χρέους της» ανέφεραν οι εκπρόσωποί της. 
Οι Γερμανοί δεν άφησαν ποτέ αυτό το ευεργέτημα της τράπεζας να έχει αντίκτυπο στην Ελληνική οικονομία γιατί επιδιώκουν μέσα από το χρέος να κρατήσουν αιχμάλωτη την πατρίδα μας. Αρωγοί και συνένοχοι στο βρώμικο και παράνομο παιχνίδι τους είναι όλοι οι Έλληνες πολιτικοί, τα μέσα ενημερώσεως και ο επιχειρηματικός κόσμος στην Ελλάδα, που κερδοσκοπούν ο καθένας στον τομέα του, σε βάρος ενός ολόκληρου έθνους.

Οι Γερμανοί ήρθαν ξανά, όπως έγραψα κι εχτές (11/10), και θα τσακίσουν όποιον βρεθεί στο δρόμο τους ακόμα κι αν δεν τους σταθεί εμπόδιο. Όπως δεν αλλάζουν οι άνθρωποι, έτσι δεν αλλάζουν και τα χαρακτηριστικά μιας φυλής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου