Συμπλεγμάτων συνέχεια... - Μανώλης Β. Βολουδάκης

Breaking

29/06/2014

Συμπλεγμάτων συνέχεια...

Τελικά στον ΒΗΜΑ FM κάνουν ότι μπορούν προκειμένου να  αυξήσουν την ακροαματικότητά τους! Δεν εξηγείται αλλιώς η εμμονή τους στο να φιλοξενούν ανιστόρητες ή χοντροκομμένες δηλώσεις που παίζουν με την νοημοσύνη αλλά και το εισόδημα του μέσου πολίτη στη χώρα μας, αλλά κυρίως το ανεξήγητο σημερινό  (29/6/2014) παραλήρημα μιας πολιτικού που μεταφέρει την αποτυχία της προηγούμενης ιδιότητάς της στην πολιτική της καριέρα. Προφανώς μη έχοντας κάτι ουσιαστικό για να πει και να κερδίσει τα 15" της δημοσιότητας που της αναλογούν, αποφάσισε να πει ότι της ήρθε πιο εύκαιρο και ότι θεώρησε πιο προκλητικό ή "προοδευτικό" μήπως και κερδίσει τις εντυπώσεις!

Έτσι, λοιπόν, αρχικά θεώρησε πως είναι πολύ ωραίο να υποτιμήσει όλους τους ανθρώπους και ειδικά τους νεκρούς! Τι να κάνεις έναν άνθρωπο όταν έχει πεθάνει; Τι αξία έχει για σένα; Καμία! Ούτε σε ψηφίζει, ούτε φόρους πληρώνει και πρέπει και να τον θυμάσαι χωρίς να περιμένεις κάτι από αυτόν! Να καεί στην πυρά, να μην υπάρχει καν τόπος που να μαρτυρά πως πέρασε από τη γη! Αυτή είναι η πρόοδος κατά τη γνώμη της κυρίας! Μάλιστα για να κάνει "πολιτικά ορθή" την δήλωσή της χαρακτήρισε ως αδιανόητο το να «είναι όμηρος των γραφείων κηδειών και της εκκλησίας η βουλή». Το άσπρο, μαύρο γιατί έτσι της αρέσει! Δείχνοντας μάλιστα έντονα πολλά από τα σημάδια για τα οποία έγραφα σήμερα το πρωί, επεκτάθηκε και στο περιβόητο "σύμφωνο συμβίωσης" και τόνισε πως περιμένει να λυθεί εντός των επομένων πέντε μηνών και πως έπρεπε να έχει ήδη ψηφιστεί: «Επιτέλους, είμαστε Ευρωπαϊκό κράτος. Είναι αδιανόητο να έχουμε τέτοιες οπισθοδρομικές απόψεις. Όσοι διαφωνούν ιδεολογικά, να μην έρθουν να ψηφίσουν και να αφήσουν εμάς τους πολλούς να ψηφίσουμε και να πάει η χώρα παραπέρα». Το παραπέρα που είναι αγαπητή κυρία; Αν εσείς νιώθετε Ευρωπαία και όχι Ελληνίδα γιατί δεν μας το είπατε και προεκλογικά; Γιατί προεκλογικά σας είχε πιάσει θρησκευτικός οίστρος και μετεκλογικά μένος εναντίον των "οπισθοδρομικών" θεωριών; Ποια ιστορία σας δίδαξε πως ο πολιτισμός εκφράζεται από τους Ευρωπαίους και όχι από τους Έλληνες; 

Όπως ήταν φυσικό προσπάθησε να αποδομήσει κάθε αξία ή αρχή και επιτέθηκε ακόμα και στην δικαστική εξουσία και τις πρόσφατες αποφάσεις τους, ισχυριζόμενη πως είναι η μόνη "επαγγελματική ομάδα" που έχει Μισθοδικείο αλλά και ότι δεν δημοσιοποιεί το πόθεν έσχες της. Συγνώμη κυρία μου, αλλά το δικό σας "πόθεν έσχες" καθώς και των συναδέλφων σας δεν το έχουμε δει εδώ και κάποια χρόνια! Οι πολιτικοί, σε αντίθεση με τους δικαστικούς, είναι υπάλληλοι του λαού γιατί από αυτούς εκλέγονται και από αυτούς πληρώνονται και άρα είναι υποχρεωμένοι να του δηλώνουν τα εισοδήματα τους, όπως επίσης και τα περιουσιακά τους στοιχεία πριν την ενασχόληση τους με τα κοινά!

Τέλος, έδειξε πως δεν επιθυμεί να χαθεί η εξουσία και ότι αυτό είναι το κυρίως ζητούμενο, λέγοντας πως είναι υπέρ του σεναρίου μετεκλογικής συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ. «Εδώ συνεργαστήκαμε όταν χρειαζόταν με το ΚΚΕ και το ΠΑΣΟΚ, θα έχουμε πρόβλημα με τον ΣΥΡΙΖΑ;», είπε χαρακτηριστικά τονίζοντας με αγωνία πως αυτό που προέχει είναι να είμαστε η εξουσία με όποιο κόστος. Αυτή δεν είναι άλλωστε και η ερμηνεία της αγωνιώδους κραυγής σύσσωμου του πολιτικού κόσμου όταν επιδιώκει συνεργασία ακόμα και με το διάβολο αρκεί να μη χαθεί η εξουσία;

Ο άνθρωπος, ο τόπος, οι ιδέες, οι αξίες δεν απασχολούν τους σημερινούς πολιτικάντηδες! Αυτό που δεν πρέπει να χαθεί γι' αυτούς είναι η εξουσία και η δύναμη που πηγάζει μέσα από αυτή! Η αλήθεια είναι πως η εξουσία έχει τη μαγική ικανότητα να μετατρέπει το τίποτα σε κάτι! Άρα θα πρέπει να καταλάβουμε την αγωνία τους! Όχι όμως και να τη συμμεριστούμε!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου