Loser ή μαριονέτα; - Μανώλης Β. Βολουδάκης

Breaking

05/08/2017

Loser ή μαριονέτα;

Η διαρκώς κλιμακούμενη ένταση των Αμερικανών σε βάρος της Ρωσίας αποτελεί δυσάρεστο οιωνό για την παγκόσμια ειρήνη. Είναι πλέον προφανές πως αν δεν υπάρξει παρέμβαση του Θεού, η ανθρωπότητα οδηγείται ολοταχώς στον Γ΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, που θα καταλήξει σε πυρηνικό ολοκαύτωμα.

Ο Ρώσος πρωθυπουργός, Дми́трий Анато́льевич Медве́дев, εξέφρασε (και αυτός) την αγανάκτησή του απέναντι στην τακτική των ΗΠΑ, που είναι απροκάλυπτα προκλητική απέναντι στην μετριοπαθή, αλλά πανίσχυρη, Ρωσία. Μέσα από τον προσωπικό λογαριασμό του στον Twitter και στο facebook ο Медве́дев καταφέρεται εναντίον του Αμερικανού προέδρου λέγοντας ότι «η κυβέρνηση του Trump έδειξε την πλήρη αδυναμία της παραδίδοντας με τον πιο εξευτελιστικό τρόπο την εκτελεστική εξουσία στο Congress».

Μπορεί να μην με εκφράζει η πολιτική μέσω των social media, ωστόσο ο Медве́дев έχει απόλυτο δίκιο! Ο Trump απέδειξε πως είναι κλασικός τύπος του "loser", που σημαίνει πως είναι παντελώς ανίκανος να υπερασπιστεί την βούληση και το πιστεύω του. Το σύμπλεγμα των στρατιωτικών/ασφαλείας τον υποχρέωσε να απομακρύνει από την κυβέρνησή του κάθε φιλειρηνική φωνή. Στην θέση όσων απομακρύνθηκαν τοποθετήθηκαν πειθήνια όργανα των στρατιωτικών και των Μυστικών Υπηρεσιών, που δρομολογούν ταχύτατα τις εξελίξεις οδηγώντας τον πλανήτη στον πυρηνικό όλεθρο.

Οι πρόσφατες (2/8/2017) ψευδείς (ως συνήθως) δηλώσεις του Αμερικανού αντιπροέδρου Michael Richard Pence, -που συκοφαντικά κατηγορεί την Ρωσία πως προσπαθεί να δολοφονήσει τον πρωθυπουργό του Μαυροβουνίου, με σκοπό να εκφοβίσει την κυβέρνηση του προτεκτοράτου και να την οδηγήσει σε βεβιασμένη ένταξή της στο ΝΑΤΟ- οδηγούν στο συμπέρασμα πως οι Αμερικανοί επιδιώκουν μετά μανίας την διαμάχη και την οριστική ρήξη των σχέσεών τους με την Ρωσία.

Οι ΗΠΑ μοιάζουν ασταμάτητες στην πορεία τους για τον Γ' Μεγάλο Πόλεμο, έχοντας αιματοκυλίσει (και) την Venezuela, στηριζόμενες στα ψέμματα που χρησιμοποίησαν σε βάρος του Ιράκ, της Συρίας, της Λιβύης, του Ιράν, της Σερβίας, της Ρωσίας και όλων όσοι τόλμησαν να αντισταθούν στην επεκτατική πολιτική τους.

Αν ο Trump δεν είναι ο κλασικός τύπος του loser, τότε είναι κάτι πολύ χειρότερο: Είναι ένας ξεδιάντροπος ψεύτης, που με δόλιο τρόπο ξεγέλασε τους πραγματικά αθώους και πατριώτες Αμερικανούς, που ζητούσαν απεγνωσμένα την ειρηνική πρόοδο της πατρίδος τους. Άλλωστε η Δύση έχει να "επιδείξει" πληθώρα πολιτικάντηδων σαν τον Trump και τον Farage, που αρχικά καλλιέργησαν ψεύτικες προσδοκίες στον λαό τους και τελικά τον πρόδωσαν με τον πιο φθηνό και χυδαίο τρόπο.

Δυστυχώς η ανθρωπότητα δεν θα κερδίσει τίποτε απολύτως, ακόμα και αν κάποια στιγμή απαντηθεί το ερώτημα σχετικά με το αν ο πρόεδρος των ΗΠΑ είναι "loser" ή μαριονέτα! Δεν έχει καμία σημασία το ποιος είναι ο Trump, όταν ο πλανήτης οδεύει με την ταχύτητα του φωτός προς την καταστροφή. Το διαβόητο Ένα τοις εκατό πέτυχε (πάλι) να δώσει σε (ακόμα) έναν "άνθρωπό του" την εξουσία να καταστρέψει τον κόσμο.

Γιατί, όμως, οι «άρχοντες του κόσμου τούτου» μπορούν και κάνουν ανενόχλητοι ό,τι θέλουν; Η λαϊκή σοφία λέει πως «αν ήξερε το βόδι την δύναμή του, θα έριχνε πύργους αντί να αφήνει να το ζέψουν». Το ίδιο ισχύει με όλους μας.

Αν ξέραμε πόσο μεγάλη δύναμη έχει η πραγματικά ελεύθερη σκέψη, δεν θα πέφταμε θύματα της προπαγάνδας, ούτε της χειραγώγησης των δυναστών της γης. Αλλά από ό,τι φαίνεται, δυστυχώς, η πλειοψηφία των ανθρωπίνων εγκεφάλων βρίσκεται απλωμένη στα σχοινιά για να στεγνώσει μετά το ανελέητο πλύσιμο, που δέχθηκε εντελώς παθητικά και χωρίς να προβάλλει την παραμικρή αντίσταση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου