Επιστροφή στην εποχή της πέτρας! - Μανώλης Β. Βολουδάκης

Breaking

10/03/2018

Επιστροφή στην εποχή της πέτρας!

«Η επαναφορά του Αχιλλέα Μπέου στη θέση του δημάρχου Βόλου, έγινε μετά τη μετατροπή της κατηγορίας, που τον βάρυνε για στημένα παιχνίδια σε ποδοσφαιρικούς αγώνες, από κακούργημα σε πλημμέλημα και βασίζεται στις διατάξεις του νόμου, οι οποίες προβλέπουν ότι η πρωτόδικη καταδικαστική απόφαση για τα πλημμελήματα της δωροδοκίας-δωροληψίας δεν είναι αρκετή για να τεθεί σε αργία ή να εκπέσει από το αξίωμά του ένας αιρετός».

Η προηγούμενη παράγραφος είναι απόσπασμα από την ειδησεογραφία της ημέρας στην Ελλάδα του 2018, όπου στα "προσόντα" των αρχόντων και των πολιτικών προσμετρώνται η εμπειρία στην δωροδοκία-δωροληψία, καθώς επίσης και στην επί χρήμασι εκμετάλλευση του αθλητισμού.

Τι άλλο πρέπει να προσθέσει κανείς και πώς να χαρακτηρίσει τον νομοθέτη, που με σκοπιμότητα μετατρέπει ένα κακούργημα όπως η κακοποίηση του ποδοσφαίρου (και όχι μόνο) σε πλημμέλημα; Πώς είναι δυνατόν κάποιος που κρίθηκε ένοχος για το αδίκημα της δωροδοκίας-δωροληψίας και για την αλλοίωση αποτελέσματος σε δύο ποδοσφαιρικούς αγώνες να καταδικάζεται μεν σε φυλάκιση 4 ετών, αλλά με τον όρο ότι η ποινή είναι εξαγοράσιμη προς 5(!!!) ευρώ ημερησίως, δηλαδή με 7.300€, ενώ ταυτόχρονα η έφεση έχει ανασταλτικό χαρακτήρα;

Έτσι, ο δήμαρχος του Βόλου θα έχει από την Δευτέρα (12/3/2018) την δυνατότητα να συνεχίσει την "χορηγία" των δημοτικών κονδυλίων στην ομάδα που διοικεί, όπως στην περίπτωση που επισυνάπτουμε στην φωτογραφία του άρθρου. Δεν έχει καμία σημασία αν συμφωνούν ή όχι οι κάτοικοι της περιοχής! Ο δήμαρχος αποφασίζει και διατάσσει! Και αυτά δεν συμβαίνουν μόνο στον Βόλο!

Γιατί απορούμε, λοιπόν, για το κατάντημα του τόπου; Όπου και να κοιτάξει κανείς θα συναντήσει απάτη, ρεμούλα, σκάνδαλα, διαφθορά, ανηθικότητα και παρακμή. Η Ελλάδα σήμερα συναγωνίζεται επάξια κάποιες υπανάπτυκτες τριτοκοσμικές χώρες της Αφρικής, όπου οι ντόπιοι φύλαρχοι εκμεταλλεύονται τον πλούτο και οι πολίτες κυριολεκτικά πεθαίνουν στον δρόμο!

Αυτή η κατάσταση της Πατρίδος μας είναι, ίσως, ο λόγος που ο Εβραϊκής καταγωγής Γάλλος Επίτροπος των Οικονομικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, Pierre Moscovici, δήλωσε πως η Ελλάδα θα παραμείνει υπό επιτήρηση ακόμα και όταν λήξει το πρόγραμμα στήριξης. Τόνισε, μάλιστα, πως το πόσο "σφιχτή" θα είναι αυτή η επιτήρηση θα αποφασιστεί από την Γερμανία(!) καθιστώντας για ακόμα μία φορά σαφές και ξεκάθαρο ποιος είναι το "μεγάλο αφεντικό" στην Ε.Ε.: «Μετά το τέλος του προγράμματος διάσωσης, θα υπάρξει εποπτεία, η οποία θα διασφαλίσει τη συνέχιση των μεταρρυθμίσεων στη χώρα. Πόσο στενή θα είναι αυτή η εποπτεία θα εξαρτηθεί σε μεγάλο βαθμό και από τη Γερμανία».

Κάπως έτσι δείχνει η καρικατούρα της σύγχρονης(;) Ελλάδος, που κακοποιείται βάναυσα από εσωτερικούς και εξωτερικούς βασανιστές που κοιτούν τον "εαυτούλη" και τις agendas τους! Οι νεοέλληνες όμως παραμένουν αδρανείς ή κολλημένοι στους δέκτες των τηλεοράσεών τους απολαμβάνοντας τουρκικά σήριαλ και τηλεπαιχνίδια, την ώρα που η ένταση με τους γείτονες κλιμακώνεται επικίνδυνα...

2 σχόλια:

  1. Μα οι ίδιοι οι Έλληνες,αυτός ο απλός και φτωχός λαουτζίκος και κάτοικος της ψωροκώσταινας.Αυτοί οι ίδιοι Ιθαγενείς αυτής της τριτοκοσμικής χώρας,όχι μόνο τους ανεβάζουν όλους αυτούς στους δημαρχιακούς θώκους αλλά είναι και οι ίδιοι κλέφτες απατεώνες και λαμόγια.Το μολυσμένο χώμα-φυτώριο μολυσμένα λπουλούδια θα βγάλει.Για αυτό έχουμε τέτοιους πολιτικούς ταγούς,για αυτό έχουμε και τέτοιους θρησκευτικούς ηγέτες οικουμενιστές.Σάπιος λαός,σάπιους ηγέτες θα δώσει.ΠΕΡΑΣΤΙΚΑ ΜΑΣ...!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή