Νέος εμφύλιος απειλεί την Ισπανία! - Μανώλης Β. Βολουδάκης

Breaking

22/12/2017

Νέος εμφύλιος απειλεί την Ισπανία!

Το ζήτημα της Καταλωνίας έρχεται και πάλι στο προσκήνιο μετά τις χθεσινές (Πέμπτης 21 Δεκεμβρίου 2017) τοπικές εκλογές και, κυρίως, μετά τις νέες απαράδεκτες δηλώσεις του ηττημένου των εκλογών, καθαιρεθέντος προέδρου της κυβέρνησης της Καταλωνίας Carles Puigdemont i Casamajó.

Ο μέχρι πρότινος πολιτικός "φυγάς" επανήλθε με απίστευτη θρασύτητα δηλώνοντας, παρά την νίκη των Ciudadanos, πως «το Ισπανικό κράτος ηττήθηκε» και πως ο ίδιος είναι «ανοικτός σε συνάντηση με τον Rajoy στις Βρυξέλλες ή σε άλλη χώρα εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης που δεν θα είναι η Ισπανία».

Καλά ενημερωμένες πηγές μας αναφέρουν πως οι ιθύνοντες της Ευρωπαϊκής Ένωσης αφού "έτριξαν τα δόντια" στον "άφρονα" "υπάλληλό" τους Puigdemont, που με τις «βιαστικές και επιπόλαιες κινήσεις του» -όπως επί λέξη χαρακτήρισαν την μονομερή ανακήρυξη της αυτονομίας της περιοχής προ διμήνου- έθεσε σε κίνδυνο το ευρύτερο σχέδιο του επανασχεδιασμού των Ευρωπαϊκών συνόρων, του δίνουν μία δεύτερη ευκαιρία υπό την αυστηρή επιτήρηση του κόμματος της νεαρής -μόλις 36 ετών- Inés Arrimadas García, αλλά και των υπολοίπων κομμάτων που ενδεχομένως θα στηρίξουν την νέα κυβέρνηση.

Ο Puigdemont παρά την καθαίρεσή του, την διάλυση του κόμματός του Convergència Democràtica de Catalunya (CDC) και τον μετασχηματισμό του σε Partit Demòcrata Europeu Català (PDeCAT), αλλά και το αποσυρθέν διεθνές ένταλμα σύλληψής του, παραμένει στο προσκήνιο των πολιτικών εξελίξεων στην Ισπανία απειλώντας ευθέως την συνοχή του κράτους.

Είναι βέβαιο πως πρόκειται για ακόμα έναν αχυράνθρωπο της Δύσης, μία ακόμα μαριονέτα του Ένα τοις εκατό και ένα πιόνι στα χέρια των "ισχυρών" της γης, που οραματίζονται την κατάτμηση της Ευρώπης και την εγκαθίδρυση μίας ενιαίας κυβερνήσεως σε ολόκληρη την Ευρώπη με έδρα τις Βρυξέλλες.

Είπαμε στο παρελθόν και θα επαναλάβουμε για ακόμα μία φορά πως η Καταλωνία δεν είναι κράτος και πως όλοι αυτοί, που ισχυρίζονται το αντίθετο, προετοιμάζουν απλά τον νέο εμφύλιο της Ισπανίας υπηρετώντας τα σχέδια της Δύσης.

Ο Puigdemont προκειμένου να συναντηθεί με τον Ισπανό πρωθυπουργό, έθεσε ως απαραίτητη προϋπόθεση η συνάντηση αυτή να γίνει εκτός Ισπανίας κάτι που θεωρείται απίθανο να αποδεχθεί ο Rajoy. Οι εξελίξεις αναμένονται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον τις προσεχείς ημέρες και μάλιστα -όχι τυχαία- λίγες μέρες πριν οι Ισπανοί γιορτάσουν τα Χριστούγεννα.

Για τους Φράγκους Καταλανούς η γιορτή της χριστιανοσύνης δεν σημαίνει πολλά, σε πλήρη αντίθεση με τους θρησκευόμενους Ισπανούς, που βλέπουν να απειλείται η χώρα τους κατά την περίοδο των αγίων ημερών. Βλέπετε δεν είναι μόνο οι αλλόθρησκοι, που δεν σέβονται την θρησκεία των χριστιανών. Οι Δυτικοί τους έχουν ξεπεράσει κατά πολύ σε βαρβαρότητα, αλλά και ατιμία!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου