Φονιάδες της ειρήνης, Αμερικάνοι! - Μανώλης Β. Βολουδάκης

Breaking

28/07/2017

Φονιάδες της ειρήνης, Αμερικάνοι!

Οι ΗΠΑ έδειξαν για ακόμα μία φορά το πραγματικό τους πρόσωπο. Φασιστικά και εντελώς προβοκατόρικα, το Congress και η Γερουσία παρέκαμψαν την κυβερνητική γραμμή και με τις απαραίτητες (εξαγορασμένες είτε χρηματικά ή εκβιαστικά) ψήφους, που ουσιαστικά εξουδετερώνουν την δυνατότητα άσκησης veto εκ μέρους του Trump, προχώρησαν σε ένα "κομψό" πραξικόπημα επιβάλλοντας νέες κυρώσεις σε βάρος της Ρωσίας, παρά(;) την θέληση του προέδρου και της κυβερνήσεώς του.

Μόνο που αυτή την φορά οι Ρώσοι (επιτέλους) αντέδρασαν! Ο Ρώσος Πρόεδρος Влади́мир Влади́мирович Пу́тин δήλωσε πως «είναι μια προφανής απόπειρα [των ΗΠΑ] να χρησιμοποιήσουν τα γεωπολιτικά τους πλεονεκτήματα στον ανταγωνισμό, με στόχο να εξασφαλίσουν τα οικονομικά τους συμφέροντα σε βάρος των άλλων συμμάχων τους.

Όσον αφορά στην φύση της εκτός των συνόρων αμερικανικής νομοθεσίας, είναι κάτι για το οποίο μιλάω εδώ και πολύ καιρό, ξεκινώντας από το 2007... Η πρακτική αυτή είναι απαράδεκτη, καταστρέφει τις διεθνείς σχέσεις και το διεθνές δίκαιο.

Δεν έχουμε συμφωνήσει ποτέ σε αυτό και δεν θα συμφωνήσουμε ποτέ. Όσο για το πώς αντιδρούν άλλα κράτη σε αυτό, εξαρτάται από το βαθμό της κυριαρχίας τους και την ετοιμότητά τους να υπερασπιστούν τα εθνικά τους συμφέροντα.

Όπως γνωρίζετε, η συμπεριφορά μας είναι πολύ συγκρατημένη, υπομονετική, αλλά σε κάποιο σημείο θα πρέπει να απαντήσουμε. Είναι αδύνατο να ανεχόμαστε επ' άπειρο την επιδείνωση της κατάστασης για την χώρα μας
».

Ο Ρώσος ηγέτης κατέληξε λέγοντας πως «δεν έχουμε ακόμη δει την τελική έκδοση της αμερικανικής νομοθεσίας περί κυρώσεων, γι' αυτό δεν έχουμε τελική γνώμη για το θέμα. Όμως, βλέπουμε ότι εδώ και πολύ καιρό υπήρξαν συνεχείς προσπάθειες για να μας προκαλέσουν», ενώ σημείωσε ότι όπως και στην περίπτωση της απέλασης των Ρώσων διπλωματών από τις ΗΠΑ, πράξη της απελθούσας κυβέρνησης του Barack Hussein Obama II, «οι κυρώσεις είναι παράνομες από της πλευράς του διεθνούς δικαίου. Παραβιάζουν τις αρχές του διεθνούς εμπορίου και τους κανόνες του WTO (Παγκοσμίου Οργανισμού Εμπορίου)».

Οι τελευταίες κυρώσεις των Αμερικανών στοχεύουν στην Ρωσική βιομηχανία άμυνας, μεταλλευμάτων, ναυτιλίας και σιδηροδρόμων. Οι περιορισμοί περιλαμβάνουν, επίσης, κυρώσεις σε Ευρωπαϊκές εταιρείες, που ασχολούνται με κοινά ενεργειακά έργα Ε.Ε.-Ρωσίας, ενώ ο κυριότερος στόχος των νέων αμερικανικών μέτρων είναι ο αγωγός του φυσικού αερίου Nord Stream 2 της Gazprom.

Όπως ήταν φυσικό, η κίνηση των Αμερικανών προξένησε την οργή και των αξιωματούχων της Ε.Ε., συμπεριλαμβανομένου του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Jean-Claude Juncker, που εναντιώθηκαν στις κυρώσεις χαρακτηρίζοντάς τες ως μονομερείς και απειλή για την Ευρωπαϊκή ενεργειακή ασφάλεια, ενώ υποσχέθηκαν πως θα προβούν σε αντίποινα.

Είναι προφανές πως το Ένα τοις εκατό έχει δρομολογήσει έναν νέο παγκόσμιο πόλεμο, που δυστυχώς θα σημάνει πυρηνικό όλεθρο. Δεν υπάρχουν πια αξίες, δεν υπάρχουν θεσμοί, δεν υπάρχει λογική! Το μόνο που έχει απομείνει σε αυτόν τον κόσμο, λίγο πριν την καταστροφή του, είναι η ακόρεστη δίψα για αίμα!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου