Την Γαλλία θα την κυβερνήσει γυναίκα - Μανώλης Β. Βολουδάκης

Breaking

05/05/2017

Την Γαλλία θα την κυβερνήσει γυναίκα

«La France sera dirigée par une femme: moi ou Mme (Angela) Merkel», δηλαδή «η Γαλλία θα κυβερνηθεί από γυναίκα: εμένα ή την κα Merkel». Η, ομολογουμένως, εύστοχη παρατήρηση ανήκει στην Marion Anne Perrine "Marine" Le Pen και την διατύπωσε κατά την τηλεοπτική αναμέτρηση με τον Emmanuel Jean-Michel Frédéric Macron, λίγες μέρες πριν την τελική "μάχη" των δύο υποψηφίων, την ερχόμενη Κυριακή (7 Μαΐου 2017), με "έπαθλο" το αξίωμα του προέδρου της Γαλλίας.

«Σε κάθε περίπτωση, η Γαλλία θα κυβερνηθεί από γυναίκα: Ή θα είναι αυτή ή εγώ. Η αλήθεια είναι πως την συναντήσατε προκειμένου να ζητήσετε την "ευλογία" της, γιατί δεν σκέφτεστε να κάνετε τίποτε χωρίς την συγκατάθεσή της» είπε η Le Pen απευθυνόμενη στον πολιτικό της αντίπαλο, κατηγορώντας τον ταυτόχρονα για «υποδούλωση στη Ευρωπαϊκή Ένωση».

Ο Macron παραδέχθηκε πως «θα ήθελα μια Γαλλία να μάχεται μαζί με την Γερμανία», ενώ ταυτόχρονα -κατά την προσφιλή συνήθεια όλων των "νεοφιλελεύθερων"- δεν παρέλειψε να υβρίσει την αντίπαλό του ισχυριζόμενος πως «λέει γελοιότητες». Το ποιος λέει τις γελοιότητες φάνηκε ξεκάθαρα στην συνέχεια της τοποθέτησής του, που ήταν πλήρης ανοησίας και φαιδρότητος: «Ευτυχώς η χώρα μας είχε οραματιστές ηγέτες. Ο στρατηγός de Gaulle και ο καγκελάριος Adenauer ήξεραν πως να δουλέψουν μαζί και έχτισαν την σημερινή Ευρώπη».

Η αλήθεια είναι πως οι υπερασπιστές του "Ευρωπαϊκού ιδεώδους" είναι πια εντελώς γραφικοί, αν όχι παντελώς ανόητοι. Μετά από αυτήν την δήλωση θα πρέπει να προβληματίστηκαν ακόμα και οι πλέον φανατικοί ψηφοφόροι του νεαρού "υπαλλήλου" της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, καθώς την σημερινή μορφή της Ευρώπης την επιθυμούν ολοένα και λιγότεροι από τους κατοίκους της. Στην συντριπτική τους πλειοψηφία οι Ευρωπαίοι σήμερα νοσταλγούν παλαιότερες εποχές όπου η ελευθερία και η ανεξαρτησία των κρατών τους ήταν αδιαπραγμάτευτες.

Το κακό είναι πως οι μέχρι σήμερα εκφραστές του ευρωσκεπτικισμού, αλλά και γενικότερα αυτοί που εναντιώνονται στην παγκοσμιοποίηση και στον νεοφιλελευθερισμό, αποδεικνύονται λίγοι ή ψεύτες, με προεξάρχοντες τους δύο "παγκόσμιους πρωταθλητές" στην κυβίστηση, Nigel Paul Farage και Donald John Trump.

Προσωπικά δεν περιμένω κάτι διαφορετικό από την Le Pen, παρότι είναι -χωρίς καμία αμφιβολία- η μοναδική επιλογή που έχει απομείνει στην Γαλλία, εάν και εφόσον επιθυμεί να παραμείνει ανεξάρτητη και να μην σέρνεται πίσω από το άρμα της Γερμανίας. Εκτός αυτού, ο πολιτικός της αντίπαλος είναι από φαιδρός έως ανύπαρκτος, οπότε εξ ορισμού δεν αποτελεί επιλογή παρά μόνο στις ψηφοφόρους σχετικά μεγάλης ηλικίας, που μπορεί να προσβλέπουν σε ένα μελλοντικό διαζύγιο του από την καθηγήτρια-γυναίκα(;) του.

Η Le Pen, ωστόσο, δεν δίστασε να αναρριχηθεί στην πολιτική μέσω του ακροδεξιού πολιτικού σχηματισμού του πατέρα της, τον οποίο και διέγραψε(!) παρά το ότι είναι ο επίτιμος πρόεδρος του κόμματος! Πώς, λοιπόν, μπορούμε να πιστέψουμε ότι και αυτή δεν θα ακολουθήσει το παράδειγμα των Farage και Trump; Αν δεν δίστασε να εγκαταλείψει τον πατέρα της, που αποτέλεσε το εφαλτήριο για την πολιτική της σταδιοδρομία, πιστεύετε πως θα προβληματιστεί πολύ προκειμένου να "πουλήσει" τις ελπίδες των Γάλλων αν αυτό εξυπηρετεί την καριέρα της;

Στην Δύση δεν υπάρχει ηγέτης. Για την ακρίβεια η Δύση δεν είχε ποτέ ηγέτη. Είχε κάποιες ισχυρές προσωπικότητες, που είτε αιματοκύλισαν ολόκληρο τον κόσμο ή τον οδήγησαν στο αδιέξοδο. Ηγέτης δεν υπήρξε ποτέ στην Ιστορία κάποιος άθεος, αλλά η Δύση είναι βαθειά αθεϊστική. Η Δύση δεν θα γνωρίσει ποτέ την πρόοδο και την ειρήνη, γιατί δεν θα αποκτήσει ποτέ ηγέτη! Εκτός, εάν αλλάξει ... νοοτροπία!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου