Εκλεγμένοι(;) φασίστες! - Μανώλης Β. Βολουδάκης

Breaking

04/05/2017

Εκλεγμένοι(;) φασίστες!

Στην σημερινή εποχή έχει μεγάλη έξαρση ο φασισμός, που εκφράζουν οι "εκλεγμένοι"(;) πολιτικάντηδες, είτε αυτοί είναι βο(υ)λευτές ή εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Σήμερα, εξαιτίας των δεινών που έχουν προκαλέσει στον τόπο, όλοι οι αιρετοί θα έπρεπε να είναι προσεκτικοί και συνεσταλμένοι, αν όχι να ντρέπονται ακόμα και να κυκλοφορήσουν μεταξύ των πολιτών. Αντιθέτως, οι αμοραλιστές κυβερνήτες κάνουν επίδειξη ισχύος και απανθρωπιάς, γνωρίζοντας πως απολαμβάνουν τα προνόμια του καθεστώτος της ατιμωρησίας, που οι ίδιοι δημιούργησαν.

Είναι νωπή ακόμα η απαράδεκτη συμπεριφορά του δημάρχου Αθηναίων, αλλά και σύσσωμου του δημοτικού συμβουλίου, που μας πέταξαν κακήν κακώς έξω από την συνεδρίαση επειδή ... δεν τους άρεσε η πραγματικότητα! Παρά ταύτα, ο δήμαρχος Αθηναίων αποφάσισε να ασχοληθεί με ένα από τα ζητήματα που θέσαμε υπ' όψιν του, αλλά με καθυστέρηση επτά μηνών και με μοναδικό σκοπό την δημιουργία εντυπώσεων στα κανάλια και στις εφημερίδες και όχι την επίλυση του ζητήματος.

Ίδια συμπεριφορά και τακτική ακολουθείται και από τον αχαρακτήριστο δήμαρχο της Θεσσαλονίκης, που αποδεικνύεται ανίκανος να επιλύσει οποιοδήποτε άλλο πρόβλημα εκτός από την διοργάνωση της παρέλασης "υπερηφάνειας" των ομοφυλοφίλων!

Με μία πρωτοφανή φασιστική κίνηση, απαξίωσε τους γονείς και τους δασκάλους του 12ου δημοτικού σχολείου Θεσσαλονίκης, που ήθελαν να εκφράσουν την αντίθεσή τους στην απόφαση του δημοτικού συμβουλίου, που αφορά στο κλείσιμο του σχολείου και στην μεταφορά των μικρών μαθητών σε διάφορα άλλα σχολεία.

Δεν είναι της παρούσης να εξετάσουμε το εάν έχει δίκιο ο Δήμος, ή όχι, στο συγκεκριμένο ζήτημα. Ωστόσο, τόσο η απαράδεκτη στάση του δημάρχου, όσο και οι "περίεργες" εξηγήσεις αυτού που ανέλαβε να μιλήσει στους γονείς και στους δασκάλους των μαθητών, μας οδηγούν στο συμπέρασμα πως κάτι δεν είναι όπως θέλουν να το παρουσιάσουν οι δημοτικές αρχές. Γιατί τι υπάρχει πιο απλό από μία ξεκάθαρη εξήγηση; Αυτός που έχει δίκιο δεν φοβάται να εξηγηθεί με τον οποιονδήποτε, σε αντίθεση με αυτόν που θέλει να κρύψει κάτι ή δεν τηρεί καθαρή στάση.

Αυτό, όμως, που εξετάζουμε, εκφράζοντας την πλήρη δυσαρέσκειά μας, είναι η στάση του δημάρχου, που επιεικώς χαρακτηρίζεται προκλητική και ανεπίτρεπτη! Ποιος πληροφόρησε, εντελώς λανθασμένα, τον δήμαρχο ότι έχει δικαίωμα να αρνηθεί να ακούσει τα αιτήματα των δημοτών του; Ποιος του έδωσε το δικαίωμα να κατηγορεί για "ρατσισμό" -τελικά έχει απίστευτες εμμονές και μανίες- τους γονείς και τους δασκάλους και εν συνεχεία να αποχωρεί από την συζήτηση;

Δυστυχώς, φασιστική νοοτροπία δεν έχουν μόνο οι δήμαρχοι της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης. Μήπως την ίδια τακτική δεν υιοθέτησε και ο δήμαρχος της Ρόδου στο φλέγον ζήτημα του καταυλισμού των τσιγγάνων; Όπου κι αν κοιτάξει κανείς, σε όποια γωνιά της πολύπαθης Ελλάδος και να βρεθεί, θα συναντήσει αντίστοιχα παραδείγματα. Είναι πολύ δύσκολο, αν όχι αδύνατο, να βρεθούν εξαιρέσεις αυτού του κανόνα.

Εν τέλει ποιο είναι το πολίτευμα του τόπου; Υπάρχει ατομική ελευθερία και δικαιοσύνη ή απλά βασιλεύει ένα "δια ψήφου" εγκατεστημένο στυγνό φασιστικό καθεστώς, που αποφασίζει και διατάζει;

Τελικά για ποιο λόγο εκλέγονται οι "αντιπρόσωποι" του λαού; Γιατί, από ό,τι φαίνεται στην πράξη, σίγουρα δεν ψηφίζονται για να τον υπηρετήσουν!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου