Καλή σας όρεξη! - Μανώλης Β. Βολουδάκης

Breaking

10/04/2017

Καλή σας όρεξη!

Στην Ελλάδα του 21ου αιώνα ο καθένας μπορεί να πιστεύει ό,τι και όπου θέλει, και κανείς δεν έχει το δικαίωμα να τον κρίνει ή να προσβάλλει την επιλογή του. Οι πάντες είναι ελεύθεροι να δηλώνουν άθρησκοι, βουδιστές, ινδουϊστές, μουσουλμάνοι, σατανιστές (δυστυχώς υπάρχουν κι αυτοί στην Πατρίδα μας), οπαδοί της εβραϊκής θρησκείας, μασώνοι, οπαδοί των μαρτύρων του Ιεχωβά, οπαδοί της scientology, δωδεκαθεϊστές, χορτοφάγοι, ακόλουθοι κάθε λογής αιρέσεως, χωρίς να μπορεί ποτέ κανείς να τους κατακρίνει ή να ειρωνευτεί την πίστη τους.

Αυτό, ωστόσο, δεν ισχύει για τους Ορθόδοξους Έλληνες, που είναι υποχρεωμένοι να ανέχονται κάθε βάναυση προσβολή της Πίστεώς τους από τον κάθε τυχαίο ή την ύβρη των Ιερών και Οσίων από τον κάθε απερίσκεπτο αθυρόστομο.

Έτσι, λοιπόν, διαβάσαμε στην ανακοίνωση της ενώσεως των αθέων πως πρόκειται την ημέρα της Μεγάλης Παρασκευής να κάνουν ένα "φανερό δείπνο" με κρέατα παντός είδους, προσκαλώντας τους πάντες προκειμένου να χλευάσουν με τον πλέον χυδαίο και αισχρό τρόπο την μόνη αληθινή πίστη επί της γης.

Οι "άθεοι" φυσικά δεν θα τολμούσαν ποτέ να ειρωνευτούν την πίστη των Εβραίων ή/και των μασώνων χρηματοδοτών τους γιατί θα χάσουν τις επιχορηγήσεις τους. Επίσης, δεν έχουν τα κότσια και δεν τολμούν να ειρωνευτούν τους μουσουλμάνους γιατί την επόμενη στιγμή θα ... κρατούν τα κεφάλια τους υπό μάλης! Ασχολούνται, όμως, μετά πάθους στο να ειρωνευτούν την Πίστη των Ορθοδόξων.

Ένας συνειδητοποιημένος άθεος δεν έχει ούτε complex, ούτε ενοχές και συνεπώς δεν έχει λόγο να κοροϊδέψει την πίστη κανενός άλλου συνανθρώπου του. Ένας άνθρωπος, που ειλικρινά δεν πιστεύει στον Θεό, έχει την πεποίθηση πως δεν υπάρχει τίποτε μετά τον θάνατό του και συνεπώς δεν νιώθει υποχρεωμένος να ασχοληθεί με τον εαυτό και την ψυχή του μιας και αρνείται την ύπαρξή της.

Αυτοί που νιώθουν τόσο πάθος εναντίον της θρησκείας μας είναι έντονα καταπιεσμένα άτομα, που ασφυκτιούν και παλεύουν με τα complex και την μπερδεμένη τους συνείδηση. Δεν έχουν τα κότσια να αρνηθούν την ύπαρξη του Θεού, αλλά ντρέπονται να παραδεχθούν την ύπαρξή του. Έτσι καταφεύγουν στην ειρωνεία και στο χλευασμό, σε μία απέλπιδα προσπάθεια να αποδομήσουν μέσα τους τα ενοχικά αίτια που βαραίνουν την ψυχή τους.

Αυτή η κατηγορία "αθέων" μου προκαλεί αισθήματα οίκτου και βλέπω με συμπάθεια την ανεπάρκεια του εγκεφάλου και της λογικής, που τους διακρίνει, εμποδίζοντάς τους να καταλάβουν την ύπαρξη του Θεού. Καταπιεσμένοι στα νεανικά τους χρόνια, αντιδραστικοί που προσπαθούν να δείξουν πως υπάρχουν κι αυτοί παρότι είναι παντελώς ανίκανοι για οτιδήποτε άλλο, απερίσκεπτοι οπαδοί μιας μόδας που δεν γνωρίζουν ούτε πώς ξεκίνησε, ούτε πώς διαδίδεται, επιδίδονται σε ανόητες ενέργειες προκειμένου να κερδίσουν τα όποια δευτερόλεπτα δημοσιότητος (δεν) τους αναλογούν.

Δεν έχει νόημα να έρθει κανείς σε αντιπαράθεση μαζί τους. Η σοφή λαϊκή παροιμία μας προειδοποιεί λέγοντας πως δεν είναι φρόνιμο να τα βάλεις με έναν ηλίθιο γιατί θα σε ρίξει στο επίπεδό του και θα σε νικήσει λόγω ... πείρας! Ένας άθεος αυτού του σκεπτικού είναι ο ορισμός του ανόητου και συνεπώς η εφαρμογή της παροιμίας είναι κάτι παραπάνω από σίγουρη!

Στο κάτω-κάτω κάθε χωριό έχει τον ... κουζουλό του! Έτσι, και στο χωριό της Ελλάδος έχουμε την ένωση των αθέων, που δεν καταλαβαίνει τι κάνει, οπότε και τους ευχόμαστε με όλη μας την ψυχή: Παιδιά, καλή σας όρεξη! Άλλωστε έχετε το ακαταλόγιστο λόγω ελλείψεως εγκεφάλου!

1 σχόλιο: