Η δύναμη του ψεύδους - Μανώλης Β. Βολουδάκης

Breaking

07/03/2017

Η δύναμη του ψεύδους

Το παρακάτω κείμενο αποτελεί απομαγνητοφώνηση συνεντεύξεως της Iben Thranholm με θέμα το ψέμα ως πρακτική χειραγώγησης των ανθρώπων, αλλά και την δύναμη που έχει η αλήθεια.

Το κείμενο δημοσιεύθηκε εδώ και σας το παραθέτω αυτούσιο στην μετάφρασή μου από τα Αγγλικά.

Νομίζω ότι, αν θέλετε να κοινοποιήσετε σήμερα το μήνυμά σας προς τα έξω, θα πρέπει να φτιάξετε videos. Θα πρέπει να κάνετε μικρές ταινίες και τις κοινοποιήσετε στα social media. Αυτός είναι ο τρόπος για να ακουστεί η φωνή ή το μήνυμά σας. Αυτό είναι πολύ σημαντικό.

Οι άνθρωποι δεν έχουν τον χρόνο για να διαβάσουν πια, γιατί τώρα είναι τόσα πολλά πράγματα που συμβαίνουν σε απευθείας μετάδοση. Υπάρχουν πάρα πολλές πληροφορίες που πρέπει να μεταδώσετε έγκαιρα. Νομίζω ότι οι άνθρωποι στην πραγματικότητα δεν θέλουν να παρακολουθήσουν videos με διάρκεια μεγαλύτερη από 2 ή 3 λεπτά. Έτσι, θα πρέπει να είστε πολύ σύντομοι, αν θέλετε να περάσετε το μήνυμά σας.

Στην πραγματικότητα αυτό σημαίνει πως υπάρχουν μεγάλες δυνατότητες. Θέλω να πω, πως μπορείτε να λαμβάνετε τόσα πολλά μηνύματα από ανθρώπους από όλο τον κόσμο, από την Ινδία, την Αφρική, την Βραζιλία. Ζω στην Σκανδιναβία και μου δίνονται πολλές δυνατότητες προκειμένου να συναντήσω πολλούς ανθρώπους με αυτή την νέα μορφή μικρών videos και ταινιών. Νομίζω ότι αυτό είναι κάτι θετικό.

Φυσικά, μπορείτε επίσης να διαδώσετε ψεύτικες ειδήσεις και ψέματα και να χειραγωγήσετε τους ανθρώπους. Και γι' αυτό θα σας πω ότι το παν σήμερα δεν είναι τόσο πολύ τα πολιτικά κόμματα, αλλά το ποια είναι η αλήθεια και ποιο είναι το ψέμα. Επειδή πραγματικά μπορείτε να σπείρετε ένα ψέμα και να χειριστείτε πολλούς ανθρώπους.

Είμαστε όλοι ήδη σε ένα είδος πολέμου, ενός πολέμου πληροφοριών. Αυτό τώρα έχει γίνει πολιτική στρατηγική. Αν θέλετε να βλάψετε τον αντίπαλό σας, αν θέλετε να τον υπονομεύσετε, μπορείτε απλά να πείτε ότι είναι στενά συνδεδεμένος με την Ρωσία. Αυτό έκαναν στον Trump. Φυσικά, όλοι γνωρίζουν ότι αυτό είναι εντελώς παράλογο. Αλλά απλά συνεχίζουν να το κάνουν προκειμένου να τον υπονομεύσουν, απλά για να πλήξουν την αξιοπιστία του, γιατί προσπαθούν να τον καταστρέψουν. Επίσης νομίζω ότι θα δούμε και πολλές άλλες επιθέσεις εναντίον του.

Αν θέλετε να βλάψετε τον αντίπαλό σας, απλά γράψτε ένα θυμωμένο tweet ή γυρίστε ένα μικρό video clip.

Δεν πρέπει να υποτιμούμε τους ανθρώπους, γιατί η αλήθεια είναι κάτι που αξίζει πραγματικά. Ζούμε στην εποχή του σχετικισμού μεταξύ Ανατολής και Δύσης. Μας είπαν ότι δεν υπάρχει τέτοιο πράγμα, όπως είναι η αλήθεια. Αν κάτι είναι αλήθεια είναι στο χέρι σας να αποφασίσετε τι είναι. Αυτό είναι μια μεγάλη ειρωνεία. Τώρα βλέπουμε ότι η αλήθεια είναι αυτή που μετράει. Όλοι αυτοί οι άνθρωποι που μας έχουν πει, η γενιά μου, ότι δεν υπάρχει τέτοιο πράγμα όπως η αλήθεια, γίνονται τώρα οι κήρυκες της αλήθειας. Υπάρχει μόνο μία αλήθεια και αυτοί αποφασίζουν ποια είναι. Είναι ένα πραγματικό χάος, διότι είναι πολύ δύσκολο να διακρίνει κανείς τις ψεύτικες ειδήσεις από τα πραγματικά γεγονότα. Αλλά έχω έναν κανόνα.

Όλοι αυτοί οι άνθρωποι που χρησιμοποιούνται για να μισηθεί η Εκκλησία, που χρησιμοποιούνται για να στραφούν ενάντια σε όλες τις χριστιανικές αξίες, τώρα προσπαθούν να μας πουν ποια είναι η αλήθεια. Ξέρω ότι πρέπει να υπάρχει κάποιο λάθος εκεί, θα πρέπει να είναι ψέμα. Αλλά το πρόβλημα είναι ότι είναι πολλοί οι άνθρωποι, τουλάχιστον στη Δύση, που έχουν διδαχθεί αυτή την ιδεολογία του σχετικισμού. Μπορεί ίσως να είναι δύσκολο γι' αυτούς, αλλά νομίζω ότι ο Θεός έχει εμφυσήσει την προσοχή σε κάθε ανθρώπινη καρδιά και πολλοί άνθρωποι μπορούν να διακρίνουν το ποια είναι η αλήθεια.

Όλοι αυτοί οι άνθρωποι, που ψεύδονται με την πολιτική τους agenda, πολύ σύντομα θα κατακρημνιστούν επειδή δεν γίνεται να χτιστεί τίποτα πάνω σε ένα ψέμα. Αυτό είναι διαταγή του Θεού: «ου ψεύδεστε». Αλλά αν το κάνετε, θα βλάψετε τον εαυτό σας και αργά ή γρήγορα θα καταρρεύσετε. Έτσι, για μένα αυτό είναι ένα είδος ελπίδας για δικαιοσύνη. Στο τέλος πάντοτε θα επικρατήσει η αλήθεια, αυτό είναι μέρος της παραγγελίας του Θεού. Ακόμα και αν αυτοί οι άνθρωποι προσπαθήσουν να κάνουν μια εντελώς παγκόσμια νέα τάξη με μια αντιχριστιανική και αντίθεη agenda, αυτή δεν θα διαρκέσει πολύ, είναι αδύνατο. Τον προηγούμενο αιώνα υπήρχαν πολλές από αυτές τις αθεϊστικές ιδεολογίες που προσπάθησαν να αφήσουν το Θεό έξω από την κοινωνία. Όλες κατέρρευσαν. Οι φιλελεύθερες elites προσπαθούν να κάνουν το ίδιο τώρα με μαχητική εκκοσμίκευση.

Στην Αμερική οι Χριστιανοί ψήφισαν τον Trump για να δείξουν ότι έχουν απηυδήσει με τα ψέματα των κραταιών Μέσων Ενημερώσεως και ότι δεν εμπιστεύονται την φιλελεύθερη κυβέρνηση. Είναι ένα κίνημα που μπορούμε να το ξεκινήσουμε επίσης και στην Ευρώπη. Θα δούμε πώς έτσι η κοινωνία μας θα αρχίσει να αλλάζει. Είναι επίσης ενδιαφέρον να δούμε τι πρόκειται να συμβεί στις εκλογές στην Γαλλία, φέτος την άνοιξη. Αυτοί θα αποφασίσουν για το μέλλον της Ευρώπης: αν η χριστιανική Ευρώπη έχει χαθεί ή αν θα μπορούσαμε να έχουμε μια αναβίωση όπως είχε η Ρωσία μετά την κατάρρευση του κομμουνισμού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου