Μαίνεται φωτιά στα Βαλκάνια! - Μανώλης Β. Βολουδάκης

Breaking

11/03/2017

Μαίνεται φωτιά στα Βαλκάνια!

Στα Σκόπια, την εγκαταλελειμμένη μπαρουταποθήκη των Αμερικανών, αρκεί μια υποψία σπίθας για να γίνει μία έκρηξη που θα κάνει ζημιά όχι μόνο στην ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων, αλλά σε ολόκληρη την Ευρώπη.

Στην παρατεταμένη ακυβερνησία και στην ακύρωση των εκλογών της τοπικής αυτοδιοίκησης, έρχεται να προστεθεί η πληροφορία των "Lajm" (Νέα) που αναφέρει ότι οι "Κόμπρες" (επίλεκτες μονάδες του Αλβανικού στρατού) έκαναν την εμφάνισή τους στα Αλβανικά σύνορα με τα Σκόπια.

Ο Σκοπιανός πρόεδρος Ѓорге Иванов (Gjorge Ivanov) "σφυροκοπείται" ανελέητα από τα Δυτικά Μέσα Ενημερώσεως γιατί δεν δίνει εντολή σχηματισμού κυβέρνησης στο κόμμα του Зоран Заев (Zoran Zaev), SDSM, μετά από την αποτυχημένη προσπάθεια που έκανε το VMRO-DPMNE, κόμμα του απερχόμενου πρωθυπουργού Никола Груевски (Nikola Gruevski), που (άκουσον-άκουσον) ιδρύθηκε στις 17 Ιουνίου του 1990 στο ... Μόναχο!

Ο Иванов φοβάται την εξέλιξη που μπορεί να έχει η συνεργασία των σοσιαλδημοκρατών του Заев με τα τρία Αλβανικά κόμματα του κοινοβουλίου των Σκοπίων και γι' αυτό είναι προσεκτικός στα βήματά του. Ωστόσο, δεν είναι αυτός ο λόγος, που η Δύση έχει εξοργιστεί μαζί του.

Η πραγματική αιτία του θυμού των Δυτικών είναι η τοποθέτησή του κατά την διάρκεια της περσινής διάσκεψης του OCDE (στις 4 Μαρτίου του 2016) στην Ρώμη, όπου είχε πει χαρακτηριστικά πως για να σταματήσει το ζήτημα των προσφύγων στην Ελλάδα αλλά και για να διαφυλαχθεί η συνολική σταθερότητα στα Βαλκάνια, είναι απαραίτητο να "εκκενωθεί" όσο το δυνατόν συντομότερα το έδαφος της Πατρίδος μας από τους μετανάστες, τους λαθρομετανάστες και τους πρόσφυγες.

Ο Иванов είχε υποστηρίξει πως δεν ήθελε να δοκιμαστούν οι σχέσεις των Σκοπίων με την Ελλάδα, ενώ είχε επισημάνει το ότι παρατηρούνται ολοένα και περισσότερα περιστατικά από μετανάστες που εισέρχονται παράνομα στο έδαφος των Σκοπίων, αυξημένες περιπτώσεις ανθρώπων με πλαστογραφημένα έγγραφα και κρούσματα βίας κατά των δυνάμεων ασφαλείας των Σκοπίων στα σύνορα με την Ελλάδα. «Το παράδοξο είναι ότι αυτά συμβαίνουν από το έδαφος χώρας που είναι μέλος της ζώνης του Schengen. Κατά κάποιον τρόπο, έχουμε οδηγηθεί σε μία κατάσταση όπου τα Σκόπια πρέπει να προστατεύσουν την Ευρώπη από την Ε.Ε.» είχε προσθέσει ο Σκοπιανός πρόεδρος "κερδίζοντας" το μίσος των Δυτικών.

Όσο για μας στην Ελλάδα; Όλοι αναμένουν την "θετική" εξέλιξη του κλεισίματος της αξιολόγησης, δηλαδή την επιβολή νέων μέτρων! Ο νεοέλληνας, ως σύγχρονος ναρκομανής, αναμένει την "δόση" του χωρίς να λογαριάζει τις επιπτώσεις που θα υπάρξουν στο μέλλον του.

Όμως, ο χρόνος πλησιάζει αμείλικτος και σύντομα όλοι θα κληθούμε να δείξουμε το ποιοι είμαστε πραγματικά. Αλίμονο σε αυτόν που θα ζυγισθεί και θα βρεθεί ελλιποβαρής. Αυτή την φορά δεν είναι σχήμα λόγου. Τα χειρότερα έρχονται...

1 σχόλιο:

  1. Τα χειρότερα τα αναμένουμε.
    Άλλοι ελαφρά την καρδία,άλλοι με βαριά την καρδία και κάποιοι προσευχόμενοι και ευχόμενοι για μη χειρότερα.
    Αναμείνατε στο ακουστικό σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή