Μπορεί να υπερισχύσει η αλήθεια; (2) - Μανώλης Β. Βολουδάκης

Breaking

14/03/2017

Μπορεί να υπερισχύσει η αλήθεια; (2)

Ο κύριος λόγος που η κυβέρνηση ανανέωσε τη μέτρηση του πληθωρισμού είναι να εξοικονομήσει χρήματα από την άρνηση των προσαρμογών του κόστους διαβίωσης για τους παραλήπτες Κοινωνικής Ασφάλισης. Κατά τη διάρκεια των πολλών ετών που οι συνταξιούχοι δεν είχαν έσοδα από τόκους στις συνταξιοδοτικές αποταμιεύσεις τους λόγω της πολιτικής χαμηλών επιτοκίων της Federal Reserve για τη στήριξη των ισολογισμών των Τραπεζών που είναι "πολύ μεγάλες για να χρεωκοπήσουν", τους αρνήθηκαν επιπλέον και τις αναπροσαρμογές στο κόστος διαβίωσης στις συντάξεις των Κοινωνικών Ασφαλίσεών τους.

Στην τελευταία δημοσίευσή του ο John Williams αναφέρει:

«Δεκαετίες μεθοδολογιών αλλοιωμένων δημοσιεύσεων έχουν αποστασιοποιήσει τις πρωτοσέλιδες οικονομικές δραστηριότητες από την κοινή εμπειρία και την υποκείμενη πραγματικότητα. Όταν ξεκίνησα το ενημερωτικό δελτίο "Shadow Government Statistics" το 2004, αντανακλούσε τις συνηθισμένες εμπειρίες μου από την αξιολόγηση της ποιότητας και της φύσης των πρωταρχικών οικονομικών εκθέσεων από τις αρχές της δεκαετίας του 1980 και από μια ευρεία αναγνώριση ότι η Main Street [σημ. ΜΒΒ: Main street είναι όρος της καθομιλούμενης που αναφέρεται στους μεμονωμένους επενδυτές, στους εργαζόμενους και στο σύνολο της οικονομίας. Ο όρος "Main Street" χρησιμοποιείται, συνήθως, σε αντιδιαστολή με την "Wall Street"] στις ΗΠΑ είχε μια καλή αίσθηση της βαθύτερης οικονομικής πραγματικότητας.

Από το 2004 η βαθύτερη οικονομική πραγματικότητα προφανώς δεν αντανακλούσε στους αριθμούς των ειδήσεων που εκδιδόταν από τις περισσότερες στατιστικές υπηρεσίες της ομοσπονδιακής κυβέρνησης. Οι ειδήσεις για τις συνθήκες των επιχειρήσεων σε γενικές γραμμές ήταν υπερβολικές, ενώ ο πληθωρισμός είχε υποεκτιμηθεί. Η υπερβολικά θετική ανταπόκριση του κοινού που συνόδευσε την δημιουργία του ShadowStats.com, σε γενικές γραμμές επιβεβαίωσε ότι η κοινή αίσθηση δεν αντικατοπτρίζεται ουσιαστικά στα δεδομένα των ειδήσεων της κυβέρνησης. Η ποιότητα των ειδήσεων και οι σχετικές συνθήκες έχουν επιδεινωθεί από τότε
».

Για να μιλήσουμε ειλικρινά, η εικόνα της οικονομίας που παρουσιάζεται στο κοινό είναι μια εικονική πραγματικότητα σκηνοθετημένη κατάλληλα προκειμένου να πάρει τη θέση της πραγματικής πραγματικότητας. Η οικονομική ανάκαμψη, τα χαμηλά ποσοστά πληθωρισμού και της ανεργίας δεν είναι πιο πραγματικά από ότι τα όπλα μαζικής καταστροφής του Saddam Hussein, την χρήση χημικών όπλων του Assad, τα πυρηνικά των Ιρανών και τη Ρωσική εισβολή της Ουκρανίας. Όπως και στην ταινία, το Matrix που ζουν οι Αμερικανοί είναι προϊόν της δυνατότητας της κυβέρνησης να ελέγχει τις εξηγήσεις.

Όπως λέει ο John Williams, «η αναφορά του ΑΕΠ της κυβέρνησης δεν είναι κοντά στο να είναι αξιόπιστη». Ο Δείκτης Βιομηχανικής Παραγωγής της Federal Reserve αντιπροσωπεύει το 61% του ΑΕΠ και παραμένει κάτω από το υψηλότερό του πριν από την οικονομική συρρίκνωση την περίοδο 2008-09. Ωστόσο, η κυβέρνηση λέει ότι το πραγματικό ΑΕΠ είναι 12,1% υψηλότερο.

Δοκιμάστε να βρείτε την οποιαδήποτε συζήτηση αυτής της ασυνέπειας στα χρηματοπιστωτικά Μέσα Ενημέρωσης.

[ προηγούμενη σελίδα ] [ επόμενη σελίδα ]

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου