Αδιάντροποι, καταχραστές, βο(υ)λευτές! - Μανώλης Β. Βολουδάκης

Breaking

08/02/2017

Αδιάντροποι, καταχραστές, βο(υ)λευτές!

Το πόσο αμοραλιστές, αδηφάγοι και εντελώς αδιάντροποι είναι οι σύγχρονοι βο(υ)λευτές, αλλά και όσοι περιμένουν να βολευτούν με την σειρά τους εκμεταλλευόμενοι τον πατριωτισμό των Ελλήνων, είναι χιλιοειπωμένο και άλλες τόσες φορές καταγεγραμμένο και τεκμηριωμένο με παραδείγματα της καθημερινότητος.

Ωστόσο, οι βο(υ)λευτές καταφέρνουν πάντοτε να "ξεπερνούν" τους εαυτούς τους, απογοητεύοντας και τον πλέον φανατικό υποστηρικτή τους. Θαυμάστε την πραγματικά αχαρακτήριστη τακτική των βο(υ)λευτών, που ανεξαρτήτως κόμματος, ψηφίζουν διατάξεις και τροπολογίες προκειμένου να έχουν οικονομικό όφελος αυτοί και οι "παρατρεχάμενοι" τους.

Έτσι, η βο(υ)λευτής του ΣΥΡΙΖΑ στην Χαλκιδική ζητά την καταβολή, και μάλιστα αναδρομικά για τα έτη 2014 -2015, οδοιπορικών και υπερωριακής απασχόλησης εκπαιδευτικών που είναι αποσπασμένοι σε βουλευτικά γραφεία. Το ακόμα πιο "ύποπτο" και "σκοτεινό" στην όλη υπόθεση είναι το ότι αυτή η τροπολογία βρίσκεται καλά κρυμμένη μέσα στο σχέδιο νόμου με τίτλο «Ρύθμιση θεμάτων του Κρατικού Πιστοποιητικού Γλωσσομάθειας, της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδας και άλλες διατάξεις» που συζητήθηκε με την διαδικασία του επείγοντος τη Δευτέρα (6/2/2017) και την Τρίτη (7/2/2017) στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων, και την Πέμπτη (9/2/2017) θα συζητηθεί στην Ολομέλεια της Βουλής προκειμένου να ψηφισθεί ως νόμος του Κράτους. Ακούσατε καμία φωνή από την αντιπολίτευση; Αναφέρθηκε το γεγονός από κάποιον, έστω ως απλή αναφορά; Φυσικά Όχι! Πρόκειται, άλλωστε, για κοινή πρακτική όλων των κομμάτων!

Στην τροπολογία που κατατέθηκε στο νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας αναφέρεται ότι επιδιώκεται «να πληρωθούν δαπάνες χιλιομετρικής αποζημίωσης, ημερήσιας κίνησης εκπαιδευτικών, μελών ΠΥΣΠΕ, Δ/ντή εκπαίδευσης, υπαλλήλων για την παροχή εκπαιδευτικού και διοικητικού έργου, υπερωριακής απασχόλησης εκπαιδευτικών δημοτικών σχολείων και αποσπασμένων σε βουλευτικά γραφεία, που πραγματοποιήθηκαν εντός του 2014 καθώς και του 2015, για τις οποίες δεν τηρήθηκαν οι περί ανάληψης υποχρέωσης κείμενες διατάξεις (στο πρόγραμμα διαύγεια δεν υπάρχει αναρτημένη η ημερομηνία υπογραφής από την ΥΔΕ), είτε οι πράξεις ανάκλησης ανάληψης φέρουν ημερομηνία εγγράφου εντός του 2015 αλλά έχουν αναρτηθεί εμπρόθεσμα στο πρόγραμμα διαύγεια».

Επιπλέον, το νέο νομοσχέδιο προβλέπει και θεσμοθετεί την μετατροπή του Εθνικού Συμβουλίου Παιδείας σε Εθνικό Συμβούλιο Εκπαίδευσης και Ανάπτυξης Ανθρώπινου Δυναμικού (!!!) διότι, όπως αναφέρεται στην εισηγητική έκθεση, έτσι «υλοποιεί με τον βέλτιστο τρόπο τους στόχους της Ευρωπαϊκής Εκπαιδευτικής Πολιτικής, όπως έχουν διατυπωθεί από τα αρμόδια θεσμικά όργανα της Ε.Ε. σε νομικά δεσμευτικά κείμενα, διακηρύξεις και επιχειρησιακά προγράμματα».

Αυτές είναι οι προτεραιότητες των σημερινών Ελλήνων(;) βο(υ)λευτών: Να υπηρετήσουν πιστά το "ευρωπαϊκό ιδεώδες" και να "ταΐσουν" τον κομματικό στρατό των υπαλλήλων, που συντηρούν το σάπιο πολιτικό κατεστημένο της Ελλάδος.

Στον αντίποδα ο Μαρτυρικός Κυβερνήτης και Μοναδικός Έλληνας πολιτικός, ο Ιωάννης Α. Καποδίστριας. Το περιστατικό, που ακολουθεί και αναφέρεται στην επίσκεψη του Κυβερνήτη στην Κόρινθο, αφηγείται στα απομνημονεύματά του ο Νικόλαος Δραγούμης (1809-1879), που εργάστηκε στο γραφείο του Καποδίστρια και αργότερα, επί Όθωνα, υπηρέτησε σε διάφορες δημόσιες θέσεις.

«- Πού θα καταλύσωμεν απόψε; ηρώτησε τον πάριππον στρατάρχην της Πελοποννήσου.
- Εις του Δεσπότου.
- Πρέπει λοιπόν να φροντίσω, επανέλαβε μετά βραχείαν σιωπήν, να πληρωθώσιν όλα τα έξοδα.
- Ποία έξοδα; ηρώτησεν ο γέρων.
- Της τροφής μας, της τροφής των αλόγων και καθεξής.
- Και ποίος, υπερεξοχώτατε, πληρώνει τοιαύτα έξοδα; Ο Δεσπότης μάλιστα είναι άνθρωπος αγαπών την καλήν βούκαν, και θα έχη πολλά καλά φαγητά να μας δώση.
Και αληθώς ο μακαρίτης αρχιεπίσκοπος Κορίνθου Κύριλλος, προγάστωρ και πολύσαρκος υπέρ το μέτρον, ήτο τρυφηλός ως άλλος καρδινάλιος, άμα δε και πολύφαγος ως ο Ραζής εκείνος, περί ου έγραψε ποτε το εξής χαριέστατον επιτύμβιον ο Ρίζος: "Ραζής ο πηγαδόστομος των τραπεζών ο γλάρος, αφού τον κόσμον έφαγε τον έφαγε ο Χάρος".
- Δεν τα πληρώνετε σεις, ανεφώνησεν οργίλως ο Κυβερνήτης, και διά τούτο παραπονείται εξ αιτίας σας ο λαός!
».

Όσο για την άποψη του Κυβερνήτη για την Παιδεία των Ελλήνων; Έχουμε πει κι άλλη φορά πως έλεγε χαρακτηριστικά: «Αποτελεί Θεία τιμή το να αναθρέψει κάποιος Ελληνόπαιδες, με τις γνώσεις της Ιεράς μας Θρησκείας, να τους εκπαιδεύσει στην πάτριον γλώσσα και να τους προπαρασκευάσει για ανώτερες Πανεπιστημιακές σπουδές». Οι "προοδευτικοί" νεοέλληνες αντ' αυτού του οράματος προτιμούν τον εφιάλτη της απαίδευτης παιδιάστικης διδασκαλίας, που κηρύττει την πάσης φύσεως διαστροφή και ανωμαλία.

Αυτόν τον κυβερνήτη δολοφονήσαμε και αυτούς τους αμοραλιστές εκλέξαμε ως αντικαταστάτες του! Γιατί διαμαρτυρόμαστε για το κατάντημα του τόπου;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου