Η συνέντευξη που δεν θα διαβάσετε στον Δυτικό Τύπο (2) - Μανώλης Β. Βολουδάκης

Breaking

27/02/2017

Η συνέντευξη που δεν θα διαβάσετε στον Δυτικό Τύπο (2)

– Μία από τις φιλελεύθερες πολιτικούς επέκρινε τον Пу́тин για την εισβολή στην Ουκρανία, αλλά δεν μπορούσε καν να θυμηθεί το ακριβές όνομα της χώρας και, μάλιστα, κατηγόρησε τον Пу́тин για εισβολή στην Κορέα(!) Πώς μπορούμε να αντιμετωπίσουμε την ηγεσία που είναι τόσο καθυστερημένη νοητικά;
– Αυτό είναι ένα καλό παράδειγμα για το πώς οι παγκοσμιοποιητές κατανοούν τον κόσμο. Η Βόρεια Κορέα, η Ουκρανία ή το Χαλέπι είναι το ίδιο για αυτούς. Όλα είναι εικονικά για αυτούς. Στέλνουν τον Αμερικανικό λαό να πεθάνει χωρίς καμία κατανόηση της κατάστασης. Γι 'αυτούς είναι ένα παιχνίδι. Δεν έχουν καμία ευθύνη για το λαό. Δεν καταλαβαίνουν την ιστορία. Δεν γνωρίζουν τη γεωγραφία. Και μιλούν για τον Пу́тин και την Κορέα. Αυτό δείχνει τις γνώσεις τους για την Ρωσία, για τον Пу́тин, και πόσο βαθιά κατανοούν το γεωπολιτικό κόσμο. Αυτό είναι χαρακτηριστικό των παγκοσμιοποιητών. Έχουν μια τεράστια έλλειψη καλλιέργειας, επειδή είναι εναντίον κάθε πολιτισμού.
Είναι ανάγκη να κάνουμε την στρατηγική μας εκπαιδευτική. Μόνο σε ένα εντελώς αστοιχείωτο και ηλίθιο κοινό μπορούν οι παγκοσμιοποιητές να πετύχουν τον στόχο τους. Αλλά τώρα, οι Αμερικανοί έχουν δείξει ότι δεν είναι τόσο ηλίθιοι όσο τους θεωρούσαν οι παγκοσμιοποιητές. Οι Αμερικανοί έχουν επιλέξει αυτό που θέλουν. Είναι καιρός να σκεφτούμε το μέλλον.
Οι παγκοσμιοποιητές μου θυμίζουν τις μαύρες περιόδους της Σοβιετικής ιστορίας –το ύφος του ψεύδους του Stalin. Προσπαθούν να επιβάλουν την τάξη τους και αγνοώντας την θέση των άλλων. Τώρα, μπορούμε να αγωνιστούμε μαζί. Ο μελλοντικός κόσμος θα πρέπει να βασίζεται σε αυτή την υπεράσπιση της πληροφόρησης και της ταυτότητας, καθώς και των θρησκειών. Και εμείς, οι Ρώσοι, δεν θέλουμε τίποτα περισσότερο, δεν θέλουμε να κυριεύσουμε κανέναν. Πρέπει να εξασφαλίσουμε τα σύνορα μας, αυτό είναι όλο. Προσπαθούμε να δημιουργήσουμε μια χριστιανική κοινωνία που να αποδέχεται και να σέβεται τις μειονότητες. Και είμαστε κατηγορούμενοι ακριβώς επειδή αυτό λειτουργεί.
Oι παγκοσμιοποιητές προσπάθησαν να πείσουν τον κόσμο ότι "ο Пу́тин έχει βοηθήσει τον Trump" για να κερδίσει τις εκλογές με όλες αυτές τις ηλίθιες ιστορίες για hacking και ούτω καθεξής ... Αλλά ο Пу́тин πραγματικά βοήθησε τον Trump δείχνοντας ένα παράδειγμα πώς να υπερασπιστεί ρεαλιστικές αξίες.

– Ακριβώς! Η Ρωσία είναι ένα παράδειγμα απόσυρσης της παγκοσμιοποίησης και σας συγχαίρω για αυτό.
– Απολύτως. Αλλά νομίζω ότι τώρα η κατάσταση έχει αλλάξει λίγο. Αυτό είναι πολύ σημαντικό για την ανθρώπινη ιστορία. Τώρα, η πρωτοβουλία εκείνων που αλλάζουν τον κόσμο είναι για μια ακόμη φορά στα χέρια των Αμερικανών, στα χέρια του Προέδρου Trump.
Η Ρωσία έχει κάνει ένα είδος εισαγωγής για την μελλοντική πολυπολικότητα. Αλλά τώρα όλα εξαρτώνται από τις ΗΠΑ και τον πρόεδρο Trump. Αυτός είναι ικανός να σώσει τους ανθρώπους σε όλο τον κόσμο από την παγκοσμιοποίηση και έχει ήδη αρχίσει αυτό τον πραγματικά πνευματικό αγώνα.
Η Αμερική είναι ένας ηγέτης σε αυτόν τον κόσμο. Μετά την BRexit και μετά τις προεδρικές εκλογές του Τrump, αυτό είναι ένα σημείο καμπής στην ιστορία. Πιστεύω ότι η πρωτοβουλία ανήκει σε σας και θα πρέπει να καταβάλετε κάθε προσπάθεια, επειδή είστε στην καλύτερη δυνατή κατάσταση. Και νομίζω ότι θα πρέπει να επικεντρωθείτε στο όραμα του μέλλοντος.

– Alexander, ποιές είναι μερικές από τις καλύτερες ιστοσελίδες για να επισκεφθεί ο κόσμος για να μάθει περισσότερα σχετικά με τα βιβλία σας;
– Νομίζω, η 4pt.su είναι αφιερωμένη στην τέταρτη πολιτική θεωρία μου. Επίσης, υπάρχουν πολλά κείμενα στα Αγγλικά στην Katehon.com. Μερικά από τα βιβλία μου σχετικά με την 4η πολιτική θεωρία, ένα βιβλίο για τον Heidegger, και ένα βιβλίο για την γεωπολιτική του Пу́тин έχουν δημοσιευθεί στην Αμερική. Υπάρχουν πολλά άλλα βιβλία που τώρα μεταφράζονται στα Αγγλικά.
Όταν οι άνθρωποι διαβάσουν τα βιβλία μου, μπορεί να έχουν αντίθετη άποψη, αλλά νομίζω ότι είναι πολύ σημαντικό να συζητήσουμε τα θέματα από διαφορετικές θέσεις. Είναι αναγκαίο να προσπαθήσουμε να ανοίξουμε νέες προοπτικές.

– Οι αριστεροί ισχυρίζονται ότι είναι προοδευτικοί, αλλά είναι προοδευτικοί όσο ο καρκίνος.
– Ακριβώς. Ο καρκίνος είναι το σωστό όνομα για την παγκοσμιοποίηση. Προσπαθούν να επαναλάβουν την ίδια τάξη, την ίδια ημερήσια διάταξη, πολιτική, και την ίδια υπερατομιστική στάση απέναντι στην ανθρώπινη φύση. Καταστρέφουν τις διαφορές, καταστρέφουν τον πλούτο της ανθρωπότητας.

– Μπορείτε να πείτε σχετικά με την έννοια του τέλματος;
– Το τέλμα φαίνεται να είναι ένα είδος πολέμου. Πρόκειται για μια νέα πολιτική μορφή που είναι η ίδια με το σύστημα της παγκοσμιοποίησης. Προσπαθούν να καταστρέψουν κάθε χώρα. Το τέλμα είναι απολύτως αντιδημοκρατικό.
Και τώρα το τέλμα έχει βρει τη λέξη για να επιτεθεί σε εμάς τους παραδοσιακούς. Μας αποκαλούν λαϊκιστές. Τώρα καταλαβαίνουν ότι δεν μπορούν να χρησιμοποιούν τους όρους "φασίστας" ή "κομμουνιστής" γιατί είναι γελοίοι. Και στέκονται ενάντια στον λαϊκισμό.

– Αλλά γιατί είναι κακό να είσαι λαϊκιστής; Ο λαϊκισμός εκφράζει τον λαό!
– Τώρα, η φύση τους είναι σαφής. Μισούν όλους τους ανθρώπους. Είναι κατά των Αμερικανών, των Ρώσων, όπως και κατά των Ισραηλινών, και θέλουν να καταστρέψουν κάθε κυρίαρχη χώρα. Ο Trump τώρα αλλάζει την κατεύθυνση εκατοντάδων ετών της Αμερικανικής ιμπεριαλιστικής παράδοσης. Η Αμερική κέρδισε τον κόσμο αλλά έχασε τον εαυτόν της. Η σημαντικότερη αποστολή στην παγκόσμια σκηνή είναι τώρα στα χέρια του Donald Trump. Είναι λάθος να θεωρούν τον Trump φιλορώσο ή φιλο του Пу́тин. Είναι φιλοαμερικανός, είναι πατριώτης, και νοιάζεται μόνο για την ίδια του τη χώρα. Για τον Trump, όπως και για τον Пу́тин, τα εθνικά συμφέροντα είναι στην πρώτη θέση.

– Τώρα που έχουμε μία νέα διοίκηση αντιπαγκοσμιοποίησης. Νομίζετε ότι είναι δυνατόν για την Αμερική και την Ρωσία να συνεργαστούν;
– Νομίζω ότι οι σχέσεις μας είναι ήδη πολύ καλύτερες. Ο αντιαμερικανισμός στην χώρα μας έχει εξαφανιστεί. Οι ηγέτες μας μαζί μπορούν να κάνουν τις χώρες μας μεγάλες και πάλι.

[ αρχή συνεντεύξεως ]

1 σχόλιο:

  1. Ανδρέας Χονδρός27 Φεβρουαρίου, 2017 23:19

    Πιστεύω οτι ο Τραμπ θα κανει κολοτουμπα μεγάλη! Δεν θα τον αφησουν. Δεν υπάρχει περίπτωση να τον αφήσουν!

    ΑπάντησηΔιαγραφή