Ποιος Αναστασιάδης; Ποια λύση; Ποια διάσκεψη; (2) - Μανώλης Β. Βολουδάκης

Breaking

16/01/2017

Ποιος Αναστασιάδης; Ποια λύση; Ποια διάσκεψη; (2)

Προδοσία τρίτη – Ο Αναστασιάδης δεχόμενος να είναι παρών στη διάσκεψη σαν απλός κοινοτάρχης, δέχθηκε σαν αληθινό – χωρίς να έχει κανένα δικαίωμα να το κάνει! – τον ισχυρισμό της Τουρκίας ότι η Κυπριακή Δημοκρατία είναι «εκλιπούσα», με όλη τη τεράστια ζημιά που αυτό προκαλεί στο κυπριακό κράτος και στον ελληνοκυπριακό λαό.

Προδοσία τέταρτη – Ο Αναστασιάδης δημόσια δήλωνε πως τα θέματα της ασφάλειας, των εγγυήσεων και του κατοχικού στρατού δεν δεχόταν καθόλου να συζητηθούν πριν υπάρξει συμφωνία σε όλα τα θέματα εσωτερικής πολιτικής και διοίκησης. Υποχώρησε πανηγυρικά δεχόμενος και «τούρκικη» πενταμερή διάσκεψη και όλα τα άλλα θέματα όπως τα όρισε η Τουρκία.

Προδοσία πέμπτη – Ο Αναστασιάδης με τη σιωπή του και συμπεριφορά του δέχθηκε την απαίτηση της Τουρκίας όπως το νέο ενδεχόμενο κράτος (που κατ’ ευφημισμό θα ονομάζεται Ενωμένη Κυπριακή Δημοκρατία) να μην αποτελεί «μετεξέλιξη» της Κυπριακής Δημοκρατίας αλλά να είναι ένα νεοπαγές μόρφωμα άμεση συνέπεια της τουρκικής εισβολής και κατοχής.

Προδοσία έκτη – Ο Αναστασιάδης, σαν αποτέλεσμα όλων των ανωτέρω, θα κάνει στη πράξη το αντίθετο της δήλωσης του Τάσσου Παπαδόπουλου το 2004 και με αυτόν τον τρόπο «θα έχει λάβει κράτος και θα παραδώσει κοινότητα» επιβεβαιώνοντας πανηγυρικά τη στάση του με το Ναι στο σχέδιο Ανάν και επιτέλους(!) κάνοντας πραγματικότητα το σχέδιο που από τότε είχε ο ίδιος κατά νου. Η προδοσία του εδώ είναι πολλαπλή, διότι η απόφασή του η σημερινή υπερβαίνει την νόμιμη εξουσία του και στην ουσία τον καθιστά πραξικοπηματία που καταλύει τη νόμιμη Κυπριακή Δημοκρατία.

Προδοσία έβδομη – Ο Αναστασιάδης συναίνεσε σε όλες τις καταστρεπτικές υποχωρήσεις και επιλογές οι οποίες – φαίνεται καθαρά – υπήρξαν συνειδητές και προκαθορισμένες έχοντας για οδηγό όχι τον ελληνοκυπριακό λαό (που έκανε τη βλακεία να τον εκλέξει Πρόεδρο) και το συμφέρον του, αλλά τις βουλήσεις των ΗΠΑ (Νούλαντ) και του ΟΗΕ (Έιντε), αμφότερες υπέρ της Τουρκίας.

Προδοσία όγδοη – Ο Αναστασιάδης, εκτός από ποιος ξέρει πόσες και ποιες άλλες υποχωρητικές συναινέσεις έκανε για δευτερεύοντα εσωτερικά θέματα που δεν μας είπε και ενώ δημόσια δήλωνε ότι θέλει την κατάργηση των εγγυήσεων και την αποχώρηση όλων των τουρκικών στρατευμάτων, δεν δίστασε να διαγράψει όλα όσα έλεγε με τις προδοτικές προτάσεις που έκανε στο non paper του «Ασφάλεια και Εγγυήσεις κατά τη μεταβατική περίοδο» και, ακόμη περισσότερο, να δηλώσει πως «εγγυήσεις» μπορεί να δώσει και η Τουρκία, εκτός από τον ΟΗΕ και την ΕΕ!!

Προδοσία ένατη – Ο Αναστασιάδης δέχεται να παραμείνουν στη Κύπρο έως και 10.000 Τούρκοι στρατιώτες σε μια βάση στο τ/κ κρατίδιο, δίχως κανένα χρονοδιάγραμμα αποχώρησης, έχοντας υπόψη του ότι η Τουρκία ζητάει να είναι 15 χρόνια! Αλλά, και 5 χρόνια να γίνουν, αυτό σημαίνει πως λιγότερη και λιγότερο επεμβατική θα είναι η παρουσία του τουρκικού στρατού;! Και ποιος μας εγγυάται ότι οι Τούρκοι θα φύγουν;!

[ προηγούμενη σελίδα ] [ επόμενη σελίδα ]

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου