Αυτό το ΟΧΙ, θα γίνει δύσκολα ... ναι! - Μανώλης Β. Βολουδάκης

Breaking

02/12/2016

Αυτό το ΟΧΙ, θα γίνει δύσκολα ... ναι!

Η ήδη κλονισμένη Ευρωπαϊκή Ένωση αναμένεται να "ταρακουνηθεί" ακόμα πιο πολύ με την διεξαγωγή του δημοψηφίσματος στην Ιταλία. Ο περισσότερος κόσμος, βέβαια, δεν γνωρίζει τι είναι αυτό που πραγματικά διακυβεύεται, ενώ κάποιοι δεν γνωρίζουν καν ποιο είναι το ερώτημα που καλείται να απαντήσει ο λαός της Ιταλίας.

Ο μη εκλεχθείς πρωθυπουργός της Ιταλίας, Matteo Renzi, έπαιξε ένα πολύ επικίνδυνο χαρτί προκειμένου να εδραιωθεί αρχικά στο κόμμα του και κατόπιν στην κυβέρνηση. Ωστόσο, αυτό μάλλον φαίνεται να γυρίζει σε βάρος του καθώς ο αμοραλιστής Renzi φαντάζει επικίνδυνος στα μάτια του μέσου Ιταλού και οι "μεταρρυθμίσεις" που θέλει να επιβάλλει μοιάζουν ασύμβατες με την κουλτούρα και την νοοτροπία του λαού.

Ο Renzi είναι ένας χαρακτηριστικός εκπρόσωπος ενός νόθου πολιτικού συστήματος, που ακούει στο όνομα "χριστιανικός σοσιαλισμός" ή "χριστιανική αριστερά" ή "σοσιαλδημοκρατία" ή "φιλελευθερισμός" ή "οικολογία" ή ... παραμύθια της Halimah. Χωρίς να είναι αριστεροί, ούτε χριστιανοί, ούτε δημοκράτες, ούτε οικολόγοι, οι εκπρόσωποι του Partito Democratico (PD) είναι τα ουσιαστικά όργανα της Ευρωπαϊκής Ενώσεως και στην Ιταλία.

Πρόκειται για τους πολιτικούς "μαϊντανούς" που δημιουργήθηκαν σε ολόκληρη την Ευρώπη -μη εξαιρουμένης της Ελλάδος- εκφράζοντας δήθεν την "δημοκρατία", τον "σοσιαλισμό", το "Ευρωπαϊκό όραμα", την "οικολογία" και όλα τα συναφή αερολογήματα, που λένε πολλά αλλά δεν εννοούν τίποτε. Ο μόνος σκοπός που υπηρετούν είναι η επιβολή του καθεστώτος της Ευρωπαϊκής Ενώσεως σε ολόκληρη την γηραιά ήπειρο.

Το "ναι" στο Ιταλικό δημοψήφισμα κατοχυρώνει "δημοκρατικά" την αλλοίωση του πολιτεύματος στην χώρα και την εγκαθίδρυση ενός Ευρωπαϊκού μοντέλου, που θα υποστηρίξει μετά πάθους την Ευρωπαϊκή προοπτική της Ιταλίας εξαθλιώνοντας (και) τους Ιταλούς. Το "όχι" θα είναι ένα γερό χαστούκι όχι μόνο στον "μεταρρυθμιστή" Renzi, αλλά και σε ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ένωση που ήδη σκέπτεται την επόμενη μέρα. Δεν είναι λίγοι οι αξιωματούχοι της Ένωσης που δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο μιας έκτακτης Συνόδου Κορυφής της ευρωζώνης προκειμένου να λάβουν τα πρώτα μέτρα απέναντι στην διαφαινόμενη κρίση.

Η Ελλάδα έχει περάσει σε δεύτερη μοίρα για τους Ευρωπαίους και αυτό γιατί οι Έλληνες(;) πολιτικάντηδες έχουν δώσει τα πάντα στους Ευρωπαίους. Παρά τις Τουρκικές προκλήσεις. τα Ελληνικά(;) κόμματα (εντός και εκτός του Κοινοβουλίου) συνεχίζουν το προεκλογικό τους παιχνίδι αδιαφορώντας για τα Ελληνικά εδάφη που απειλούνται άμεσα, αλλά και για την προοπτική της αλλαγής των Ελληνικών συνόρων.

Ο πιο κρίσιμος μήνας του έτους μόλις ξεκίνησε και τα σημάδια των δύο πρώτων ημερών του μαρτυρούν πως τα φετινά Χριστούγεννα θα είναι δύσκολα και όχι ξένοιαστα...

1 σχόλιο:

  1. Η ξεγνοιασιά έχει χαθεί εδώ και πολύ καιρό και θα αργήσουμε να την ξαναδούμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή