Είναι απλά ... ένα βρεγμένο raccoon! - Μανώλης Β. Βολουδάκης

Breaking

11/11/2016

Είναι απλά ... ένα βρεγμένο raccoon!

Τα Δυτικά μισθοφορικά προπαγανδιστικά Μέσα Ενημερώσεως(;) έχουν επιδοθεί τις τελευταίες ημέρες σε μία υποκριτική καταστροφολογία εξαιτίας της εκλογής του Donald John Trump στην θέση του προέδρου των ΗΠΑ.

Ο 45ος πλέον πρόεδρος της δυτικής υπερδύναμης δεν φαίνεται να χαίρει της εκτιμήσεως του υπάρχοντος συστήματος ή έτσι θέλουν να μας κάνουν να πιστέψουμε. Η εσπευσμένη κίνηση (μέσω προεδρικού νομοθετήματος) του απερχόμενου προέδρου, Barack Hussein Obama II, προκειμένου να "προλάβει" μια μελλοντική δίωξη σε βάρος της Hillary Diane Rodham Clinton, οι "αυθόρμητες" συγκεντρώσεις και διαδηλώσεις σε διάφορες Πολιτείες των ΗΠΑ, τα δάκρυα και η "απογοήτευση" κάποιων celebrities, καθώς και η παροιμιώδης, αλλά άκομψα υποκριτική, "έκπληξη" της πλειοψηφίας των Δυτικών πολιτικάντηδων και μεγαλοδημοσιογράφων δεν είναι αρκετές ώστε να πεισθούμε πως πρόκειται για ένα "αναπάντεχο" αποτέλεσμα.

Είναι πολύ δύσκολο να δεχθούμε πως οι άρχοντες αυτού του κόσμου, που έχουν μοιράσει τον πλανήτη και την εξουσία, έχασαν τον έλεγχο του παιχνιδιού και συνέβη κάτι το απρόσμενο για αυτούς. Ομοίως δύσκολο είναι το να πιστέψουμε ότι ο νέος πρόεδρος επελέγη προκειμένου να επιτευχθεί η "επί γης ειρήνη".

Ο Trump και οι συνεργάτες του φέρονται ως οι εκφραστές όλων των "παραδοσιακών" και "συντηρητικών" θέσεων και εκεί εστιάζεται η διαφορά με το σύστημα της Δύσης. Έτσι, λοιπόν, αυτό που φαίνεται είναι η επικράτηση μιας "συντηρητικής" ομάδος, που επιθυμεί την "επιστροφή στις ρίζες και στις αξίες" ως απάντηση στην παρακμάζουσα ανήθικη και έκλυτη σημερινή κατάσταση.

Too good to be true (πολύ καλό για να είναι αληθινό), για να μιλήσουμε στην επίσημη γλώσσα των Δυτικών, αλλά το παραμύθι αυτό δεν πείθει ούτε τον πλέον αφελή. Ποιος εκφράζει την επιστροφή στις ρίζες; Ένας άνθρωπος με ιδιαίτερα έκλυτο προηγούμενο βίο, που συνεχίζει να κάνει πλάκα παρομοιάζοντας τον εαυτό του με βρεγμένο raccoon και κανείς δεν γνωρίζει εάν τελικά είναι δισεκατομμυριούχος ή απλά έτσι παρουσιάζεται;

Μήπως ήρθε η ώρα να έρθει στην εξουσία μία "παραδοσιακή" μορφή, που θα τα κάνει όλα μαντάρα (συγχωρέστε μου την έκφραση) και θα απομυθοποιήσει μία δια παντός το ζήτημα "αρχές και παραδόσεις"; Μήπως τελικά, ήρθε η ώρα να χτυπηθεί ανελέητα αυτό που φωνάζουμε στην Πατρίδα μας για την επιστροφή στο ήθος του Ιωάννη Α. Καποδίστρια με το να υλοποιηθεί παραποιημένο και διαστρεβλωμένο στην άλλη άκρη του Ατλαντικού από κάποιον που εμπαίζει Θεό και ανθρώπους;

Στην σημερινή πραγματικότητα, όπως έχουμε πει κατ' επανάληψη στο παρελθόν, τίποτε δεν είναι όπως φαίνεται. Σήμερα, περισσότερο από ποτέ, είναι ανάγκη να επαναλειτουργήσει ο εγκέφαλός μας και να αρχίσει η παραγωγή της κριτικής σκέψης. Οι ιστορικές αλλαγές δεν έγιναν ούτε από τους πολλούς, ούτε από τα Μέσα της προπαγάνδας. Την αλλαγή στην Ιστορία έφεραν ελάχιστοι, που πίστευαν ακράδαντα στον Θεό και η ζωή και οι πράξεις τους είχαν απόλυτη συνέπεια με τα λόγια τους.

Ο Trump όχι μόνο δεν είναι Καποδίστριας, αλλά πόρρω απέχει ακόμα και από τον Ronald Wilson Reagan. Τίποτε δεν άλλαξε και τίποτε δεν πρόκειται να γίνει καλύτερο. Αντίθετα, να περιμένετε στο επόμενο διάστημα την απομυθοποίηση κάθε Αξίας, Ηθικής, ακόμα και της Αλήθειας. Μόνο που αυτή την φορά θα γίνει με την στρεβλή και διεφθαρμένη προβολή-υλοποίηση και όχι με πολεμική.

Η Δύση είναι πανούργα και απάνθρωπη, όπως ο πατέρας και δημιουργός της...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου