Λάθος ή αλλαγή διαταγής; - Μανώλης Β. Βολουδάκης

Breaking

17/10/2016

Λάθος ή αλλαγή διαταγής;

Η αναστάτωση που προκάλεσε το "λάθος"(;) του ΑΠΕ-ΜΠΕ κυριαρχεί σήμερα (17/10/2016) στα Ελληνικά(;) Μέσα Ενημερώσεως παραπλανώντας (ακόμα μία φορά) την κοινή γνώμη. Με τον τρόπο που αναμεταδόθηκε η είδηση τελικά έμεινε η εντύπωση πως κάποιος δημοσιογράφος απέδωσε στον Τούρκο Σουλτάνο μία δήλωση που δεν έκανε ποτέ.

Η απόλυση του δημοσιογράφου και η δημόσια παραδοχή του λάθους εκ μέρους του ΑΠΕ-ΜΠΕ, που συνοδεύθηκε από "ορθή" επανάληψη της ειδήσεως αποτέλεσαν το "δια ταύτα" της όλης ιστορίας και ... άρα τέλος καλό, όλα καλά!

Ωστόσο, η αλήθεια είναι εντελώς διαφορετική. Ο Recep Tayyip Erdoğan υπήρξε για ακόμα μία φορά ανιστόρητος, υπερφίαλος και κυρίως προκλητικός. Όπως αναφέρεται στην επίσημη ιστοσελίδα της Τουρκικής προεδρίας, ο σουλτάνος έκανε ξεκάθαρα λόγο για τα επεκτατικά σχέδια της Τουρκίας. Οι Τούρκοι απέκρυψαν και δεν ανήρτησαν (τουλάχιστον μέχρι τώρα 17/10/2016 20:45) την συγκεκριμένη δήλωση στην Αγγλική έκδοση της ιστοσελίδος, που την βρίσκει κανείς μόνο στα Τουρκικά.

«Η Τουρκία δέχθηκε με ανοιχτές αγκάλες όλους τους καταπιεσμένους και τα θύματα και ποτέ δεν άφησε τους ομοεθνείς της μόνους. Τα φυσικά σύνορα είναι διαφορετικά από τα σύνορα της καρδιάς μας. Θα πρέπει να τα διαχωρίσουμε. Εμείς, βέβαια, εκφράζουμε το σεβασμό μας για τα φυσικά σύνορα, αλλά δε μπορούμε να χαράξουμε σύνορα στην καρδιά μας, ούτε θα το επιτρέψουμε. Κάποιοι μας ρωτούν "γιατί ενδιαφέρεστε για το Ιράκ, γιατί ενδιαφέρεστε για τη Συρία". Μας ρωτούν "γιατί νοιάζεστε για την Γεωργία, την Ουκρανία, την Κριμαία, το Azerbaijan, το Nagorno-Karabakh, τα Βαλκάνια, την Βόρειο Αφρική". Αυτά τα ερωτήματα μπορούν να επεκταθούν. Πάντως, παρατηρείστε ότι κανείς δεν ρωτά τις χώρες που έρχονται σε εμάς από απόσταση χιλιάδων χιλιομέτρων "τι δουλειά έχετε εκεί". Κανένα από αυτά τα μέρη για τα οποία μας ρωτούν "τι δουλειά έχετε εκεί" δεν είναι ξένα σε εμάς. Σας ρωτώ για την Ριζούντα, αγαπητοί μου αδελφοί. Πώς είναι δυνατόν να διαχωρίσουμε την Ριζούντα από το Batumi; Πώς μπορούμε να σκεφτούμε την Ανδριανούπολη από την Θεσσαλονίκη ή το Kardzhali; Πώς μπορείτε εσείς να θεωρήσετε ότι το Gaziantep και το Χαλέπι, το Mardin, την Al-Hasakah, ή την Σύρτη και την Μοσούλη ότι είναι μέρη που δεν έχουν καμία σχέση το ένα με το άλλο; Βλέπετε κάτι από εμάς σε κάθε χώρα της Μέσης Ανατολής και της Βορείου Αφρικής, μεταξύ της επαρχίας Hatay και του Μαρόκου. Σίγουρα συναντάτε τα ίχνη ενός από τους προγόνους μας σε κάθε βήμα σας (κατά τα εδάφη που εκτείνονται) από την Θράκη στην Ανατολική Ευρώπη».

Το ερώτημα, λοιπόν, που τίθεται δεν είναι εάν το ΑΠΕ-ΜΠΕ έκανε λάθος, αλλά το ποιοι είναι αυτοί και ποια σκοπιμότητα εξυπηρετούν όλοι όσοι εσκεμμένα παραπλάνησαν (και εξακολουθούν να παραπλανούν) την κοινή γνώμη της Ελλάδος; Ποια βρώμικα παιχνίδια του διεφθαρμένου πολιτικού συστήματος της Πατρίδος μας κρύβονται πίσω και από αυτήν την απαράδεκτη υπόθεση;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου