Για γέλια ή για κλάματα (3) - Μανώλης Β. Βολουδάκης

Breaking

29/10/2016

Για γέλια ή για κλάματα (3)

Έχουμε αναφερθεί πολλές φορές κατά το παρελθόν στους διάφορους "μετά Χριστόν προφήτες", που παρουσιάζονται ως οι σωτήρες του Έθνους, ενώ επί της ουσίας είναι βγαλμένοι μέσα από το σάπιο και διεφθαρμένο σύστημα, που χρεωκόπησε ηθικά και οικονομικά την Ελλάδα.

Μια τέτοια προσπάθεια είναι και η ολοένα και πιο πολύ "διαφημιζόμενη" -ιδιαίτερα από τα μισθοφορικά Μέσα Ενημερώσεως που ασχολούνται με οικονομικά ζητήματα- νεόκοπη κίνηση, ιδρύθηκε το 2015, του επίτιμου προέδρου του Ελληνοαμερικανικού Επιμελητηρίου, με την ιδιαίτερα υπερφίαλη ονομασία "Νέα Πορεία Νέα Ελλάδα".

Την "νέα" πορεία προς την "νέα" Ελλάδα ο ιδρυτής της την στηρίζει σε δύο μεγάλους "εθνάρχες", τον Ελευθέριο Βενιζέλο και τον Κωνσταντίνο Καραμανλή, δύο ανθρώπους που συνέβαλαν όσο λίγοι στην διάλυση της Ελλάδος.

Η πορεία προς την "νέα" Ελλάδα φυσικά δεν θα μπορούσε να μην κάνει στάση στις ... στοές των ΗΠΑ. Οι επίδοξοι "σωτήρες" του τόπου διαφημίζουν τις εκδηλώσεις τους στο Truman Center for National Policy, στο Council for Foreign Relations και στο Rand, με παρουσία υπηρεσιακών παραγόντων, ξένων διπλωματών και εκπροσώπων του State Department.

Σε ότι αφορά στον τρόπο που θα οδηγήσει την Ελλάδα στην "νέα πορεία", αυτός βασίζεται στην απόλυτη ταύτιση με την εκπρόσωπο του ΔΝΤ, Delia Velculescu, «με την οποία είχαν ταυτότητα απόψεων, τόσο για την ελάφρυνση του Ελληνικού δημόσιου χρέους μέσω της επιμήκυνσης των δανειακών ωριμάνσεων και της παροχής στην Ελλάδα μακράς περιόδου χάριτος ως προς την εξυπηρέτησή του με ειδική επιτοκιακή φόρμουλα, όσο και για τη νομοθέτηση και εφαρμογή σοβαρών διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων για την τόνωση της ανταγωνιστικότητας της Ελληνικής οικονομίας», όπως ανέφερε χαρακτηριστικά σχετική ανακοίνωση του "νέου" franchise κόμματος.

Όσο για τις προτεραιότητες του ιδρυτή του όλου εγχειρήματος; Μην ψάχνετε κάποιο πολιτικό ζήτημα! Με 25.000€ αγόρασε από δημόσιο πλειοδοτικό διαγωνισμό την Mercedes του Ωνάση «υποσχόμενος πως θα κάνει τα πάντα για να αποκτήσει αυτή η special Merc την φανταχτερή αρχική μορφή της», όπως αναφέρει το σχετικό δημοσίευμα. Καλή η διάσωση της Ελλάδος, αλλά να ζήσουμε και την ζωή μας!

Για να σοβαρευτούμε, έστω λίγο, πρέπει να καταλάβουμε καλά πως δεν είναι δυνατόν να ανεχόμαστε τον καθένα τυχαίο ή μη, που κάποιοι με το "έτσι θέλω" μας επιβάλλουν, χωρίς να δούμε το ποιος είναι, το πώς αγωνίζεται και, κυρίως, σε τι αποσκοπεί και με τίνος την εύνοια ή την συνδρομή επιδιώκει να το πετύχει!

Έχουμε καταντήσει περίγελος του πλανήτη και δεν φαίνεται να ανησυχεί κανείς! Αντιθέτως, πληθαίνουν οι τυχοδιώκτες, οι ευκαιριακοί ή μόνιμοι πολιτικάντηδες, οι τσαρλατάνοι και οι ψευδοσωτήρες του Έθνους! Το γιατί είναι απλό: Γιατί προφανώς αυτό επιζητούν οι νεοέλληνες!

1 σχόλιο:

  1. O tempora! o mores!

    Ω ΚΑΙΡΟΙ! Ω ΗΘΗ!

    Μεγάλε Κικέρωνα πόσο δίκιο έχεις...διαχρονικές καταστάσεις...!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή