Η δημοκρατία του κάθε ... Σοφιανού - Μανώλης Β. Βολουδάκης

Breaking

12/09/2016

Η δημοκρατία του κάθε ... Σοφιανού

Μαζί με τον φίλο και συναγωνιστή Κομνηνό Καμάμη παρακολουθήσαμε σήμερα (12/9/2016) την συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Αθηναίων, ως εκπρόσωποι των κατοίκων της δοκιμαζόμενης περιοχής των Εξαρχείων. Το θέμα ήταν η αναφορά στην κατάληψη του σχολείου επί της οδού Πρασσά και Οκταβίου Μερλιέ (Αραχώβης) από τις Ισπανο-Βρετανικές ΜΚΟ.

Η τοποθέτησή μας ήταν ξεκάθαρη και επί της ουσίας του ζητήματος. Πέρα από τις ανύπαρκτες συνθήκες υγιεινής, τις καταχρήσεις σε βάρος του Δήμου και των φορολογουμένων σε ότι αφορά στην παροχή ηλεκτρικού, φυσικού αερίου νερού, υπάρχει ένα ακόμα πιο σοβαρό ζήτημα και σε αυτό επικεντρωθήκαμε: στον "βρώμικο" ρόλο των "αλληλέγγυων" (ακόμα ένας όρος(;) της σημερινής εποχής, που αποτελεί σημάδι της κακοποίησης της Ελληνικής γλώσσας) και των αλλοδαπών ΜΚΟ.

Ξεκαθαρίσαμε στο Δημοτικό Συμβούλιο πως το Κράτος έχει ευθύνη και πως με την στάση του απέναντι σε όλες τις νόμιμες ενέργειές μας, δείχνει πως στηρίζει το άνομο έργο των ΜΚΟ και των εγχώριων οργάνων τους. Ζητήσαμε από τον Δήμαρχο και το Δημοτικό Συμβούλιο να ασκήσουν την πολιτική τους επιρροή και να ασχοληθούν ακόμα πιο πολύ με το ζήτημα, ενώ ταυτόχρονα θέσαμε τους εαυτούς μας στην υπηρεσία τους επί του θέματος.

Αυτή η θέση, προφανώς, ενόχλησε τους αριστερίζοντες αλλά ιδιαιτέρως τον Δημοτικό Σύμβουλο του ΚΚΕ, κ. Σοφιανό, που επιδόθηκε σε μία άνανδρη επίθεση κατά του απόντος προϊσταμένου του Ι.Ναού Αγ. Νικολάου, επειδή ο Ναός έχει συναγερμό και ... εμποδίζει τους ανεγκέφαλους να τοποθετήσουν νέο εκρηκτικό μηχανισμό!

Στην ερώτησή μας, αν κατ' αυτόν στην Αθήνα πρέπει να φρουρούνται μόνο οι βουλευτές και η πρεσβεία των ΗΠΑ, μη έχοντας άλλο επιχείρημα, μας ζήτησε να απομακρυνθούμε από την αίθουσα. Του επισημάναμε πως δεν έχει κανένα δικαίωμα να απαιτεί κάτι τέτοιο γιατί ολόκληρο το Δημοτικό Συμβούλιο εκπροσωπεί τους πολίτες και συνεπώς οφείλει να τους ακούει. Τι απάντησε; Πως έχουμε ψηφίσει άλλο κόμμα και πως αυτό εκπροσωπούμε και γι' αυτό πρέπει να εγκαταλείψουμε την αίθουσα! Τόση "δημοκρατία" εκφράζει και τέτοιο διάλογο ξέρει να κάνει ο κ. Σοφιανός!

Απευθυνθήκαμε στον Δήμαρχο ζητώντας να μας επιτρέψει να απαντήσουμε, αλλά εκείνος αρνήθηκε λέγοντας πως θα συζητήσουμε αυτό το θέμα εκτός του Δημοτικού Συμβουλίου, αφού όμως προηγουμένως αποχωρήσουμε από την συνεδρίαση. Κατά την έξοδό μας ήταν πολλοί οι Δημοτικοί Σύμβουλοι, που επικρότησαν την στάση μας και αναγνώρισαν την έλλειψη δημοκρατίας και διαλόγου, αλλά αυτό δεν ήταν αρκετό για να επανέλθουμε στην αίθουσα.

Αυτή είναι η "δημοκρατία" του κάθε Σοφιανού, του κάθε "αριστερού", ή κομουνιστή, που δεν αρκούνται στο ότι αιματοκύλισαν ήδη μια φορά την χώρα. Ο κόκκινος φασισμός των "αριστεριζόντων" και των κομουνιστών είναι εφάμιλλος και εξίσου επικίνδυνος με των ναζί. Η εμφανής έλλειψη επιχειρημάτων, τους οδηγεί σε τραμπουκισμούς και γηπεδική συμπεριφορά, καταργώντας κάθε προσπάθεια διαλόγου ή δημοκρατίας.

Εμείς συμμορφωθήκαμε με την υπόδειξη του Δημάρχου, με την ελπίδα ότι θα τηρήσει την υπόσχεσή του και θα δοθεί συνέχεια στο θέμα. Θέλουμε να πιστεύουμε πως θα εφαρμόσει στην πράξη τα λεγόμενά του και θα έχουμε την ευκαιρία να αναπτύξουμε με ησυχία και λεπτομέρεια την πρότασή μας.

Όσο για τον κ. Σοφιανό; Θα τον κρίνει η Ιστορία, όπως και όλους τους φασίστες ομοϊδεάτες του, που εφαρμόζουν την ίδια τακτική. Πριν, όμως, από την Ιστορία θα τους κρίνει ο λαός, που κάποια στιγμή πρέπει να αφυπνισθεί και να διώξει μακρυά και τους πάσης φύσεως φασίστες και τους προδότες.

1 σχόλιο:

  1. Αυτο που στην Ιταλια λενε cosa nostra, στην Ελλαδα το λεμε Κ.Κ.Ε.Ενας κρατικοδιαιτος οργανισμος απο την μια,επιδοτουμενος απο τις Βρυξελλες,και φορολογικος παραδεισος απο την αλλη με αχυρανθρωπους και εντονη επιχειρηματικη δραστηριοτητα π.χ.στον εκδοτικο χωρο.Αν καποτε οικονομικος εισαγγελεας ελεγξη τα στοιχεια τους,φανταζομαι τον κ.Σοφιανο να δηλωνη,πως εχει "απολυτη εμπιστοσυνη στην ελληνικη δικαιοσυνη", την συνηθη εκφραση των ενοχων.Οσο για την ιστορια,αφου παρεσυραν τους Ελληνες,να σκοτωνουν στα βουνα τους αδελφους τους,σε μια μαχη της οποιας το αποτελασμα ειχε ηδη συμφωνηθει,τους επιζησαντες "δημοκρατες",ωδηγησαν πρωτα στο Μπουλκες(οπως εγραφε ο Στινας),να προαυλιζονται ανα τετραδες,με τον ενα παντα χαφιε,και στο τελος Τασκενδη και Σιβηρια γενικα για αναψυχη.Να ζηταμε απο τον κ.Σοφιανο δημοκρατικες ευαισθησιες και προ παντος επιχειρηματα,ειναι κατι περα απο τις δυνατοτητες του.Απλα δεν μπορει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή