Χωρίς χιούμορ, είστε ΦΑΣΙΣΤΕΣ! - Μανώλης Β. Βολουδάκης

Breaking

19/09/2016

Χωρίς χιούμορ, είστε ΦΑΣΙΣΤΕΣ!

Σίγουρα κανείς δεν μπορεί να αισθάνεται πως ζει σε μία "δημοκρατική" και "ελεύθερη" χώρα, μετά (και) τις τελευταίες "χιουμοριστικές"(;), σύμφωνα με την εκπρόσωπο της κυβέρνησης, δηλώσεις του πρωθυπουργού σχετικά με την σύλληψη του αρχηγού της ΝΔ, που ήρθαν ως συνέχεια της αιφνιδιαστικής εφόδου των εισαγγελικών αρχών στα γραφεία της συζύγου του διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδος.

Κανείς δεν αμφισβητεί το ότι όλα τα δημόσια πρόσωπα δεν είναι υπεράνω του νόμου και πως θα πρέπει να λογοδοτούν και για το παραμικρό, ιδιαίτερα όταν έχουν προσωπική ανάμιξη με ζητήματα του Κράτους. Άλλωστε, από το 2008 στην Παράταξη «ΚΟΙΝΩΝΙΑ» φωνάζουμε για το αδιάβλητο των διαγωνισμών των δημοσίων έργων, για την εισαγωγή πραγματικά αντικειμενικών κριτηρίων και αδιάβλητων εξετάσεων του ΑΣΕΠ και άρα ευκαιρίες στην προκήρυξη θέσεων για το Δημόσιο, και, κυρίως, για την κατάργηση της αντισυνταγματικής αναθεωρήσεως του άρθρου 86 του Συντάγματος της Ελλάδος, (γνωστού στο ευρύ κοινό ως «νόμος περί ευθύνης υπουργών»), που επί της ουσίας αμνηστεύει κάθε σκάνδαλο και ατασθαλία της εκάστοτε κυβέρνησης.

Αυτό, όμως, είναι εντελώς διαφορετικό από την πρακτική της σημερινής νεο-φασιστικής κυβερνήσεως, που ξεπερνάει κατά πολύ τις μεθόδους του Γεωργιανού "πατερούλη" Ио́сиф Виссарио́нович Ста́лин. Όση σχέση είχε ο Ста́лин με τις θεολογικές σπουδές του, άλλη τόση σχέση έχουν και οι κυβερνώντες με την δημοκρατία. Όχι πως οι λοιποί του κοινοβουλίου είναι περισσότερο "δημοκράτες". Αντιθέτως! Απλά, μέχρι σήμερα τηρούσαν κάποια προσχήματα, ή τέλος πάντων ήταν καταδικαστέα από όλους κάθε μορφή καθαρής πολιτικής δίωξης.

Σήμερα η κυβέρνηση είναι σε έξωθεν εντεταλμένη υπηρεσία προκειμένου να αλλάξει πλήρως το πολιτικό σκηνικό στην Ελλάδα, και, συνεπώς "νομιμοποιείται" να χρησιμοποιήσει κάθε μέσο!

Ο σημερινός διοικητής της Τραπέζης της Ελλάδος θα πρέπει κάποια στιγμή να λογοδοτήσει για πολλές από τις επιλογές του, κυρίως κατά την θητεία του ως υπουργός των Οικονομικών. Επίσης, θα πρέπει να λογοδοτήσει για την συγκάλυψη που παρέχει στο έργο του προκατόχου του, που βαρύνεται με την πολιτική (και ενδεχομένως όχι μόνο) ευθύνη της κατάρρευσης του Τραπεζιτικού Συστήματος της Ελλάδος. Κανείς δεν ισχυρίζεται πως δεν έπρεπε να ελεγχθεί η σχέση της εταιρείας της συζύγου του με τα ταμεία(;) του ΚΕΕΛΠΝΟ. Το σίγουρο είναι πως η κίνηση αυτή δεν αποσκοπούσε στην αποκατάσταση της νομιμότητος. Πώς μπορεί να ισχυριστεί μια κυβέρνηση ότι επιδιώκει την διαφάνεια όταν έχει για νομικό της σύμβουλο έναν από τους σημαντικότερους πρωταγωνιστές του σκανδάλου Κοσκωτά;

Αυτή η κυβέρνηση έχει δηλώσει πολλά, άλλα στα σοβαρά, άλλα στα "αστεία", αλλά όλα στην σφαίρα της πολιτικής φαιδρότητος και του φασισμού. Δεν έχουμε την πολυτέλεια για πισωγυρίσματα, ούτε για πολιτικούς πειραματισμούς με τους ίδιους πρωταγωνιστές σε "νέους" ρόλους. Ή θα πάρουμε την τύχη στα χέρια μας, ή θα συνεχίσουμε την "αντιστασιακή" μας δράση διαβάζοντας "πιτσιρίκους" bloggers, που μεγάλωσαν και δουλεύουν για το σύστημα γράφοντας ... θεατρικές παραστάσεις!

Φτάνει πια με τις επαναστάσεις του καναπέ και των social media...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου