Φθηνός λαϊκισμός και πολιτική του facebook - Μανώλης Β. Βολουδάκης

Breaking

21/08/2016

Φθηνός λαϊκισμός και πολιτική του facebook

Το ότι το διεφθαρμένο και επικίνδυνο πολιτικό σύστημα στην Ελλάδα έχει φθάσει σε σημεία σήψης φαίνεται μέρα με την ημέρα και πιο καθαρά. Ο λαϊκισμός και οι αερολογίες είναι ο επίσημος τρόπος έκφρασης όλων των εκπροσώπων του φαύλου και κενού συστήματος, ενώ ταυτόχρονα κανείς δεν ασχολείται με τα ουσιαστικά και καίρια ζητήματα του τόπου.

Με την ευκαιρία των Ολυμπιακών αγώνων και των επιτυχιών των Ελλήνων αθλητών, όλοι οι πολιτικάντηδες άδραξαν την ευκαιρία να θριαμβολογήσουν και να εκφωνήσουν διθυράμβους, πλέκοντας εγκώμια σε ανθρώπους, που μέχρι χθες δεν γνώριζαν καν την ύπαρξή τους!

Ο πρώην "δημοσιογράφος" και επικεφαλής του φιλοευρωπαϊκού ποταμού σε μία επίδειξη φθηνού λαϊκισμού, έκανε την βαρύγδουπη δήλωση στον "ναό" της Ελληνικής πολιτικής, το facebook: «Οι Ολυμπιονίκες να ακουστούν στη Βουλή!»

Τι περιμένει να ακούσει από τους Ολυμπιονίκες στην Βουλή; Πως όλα στην χώρα πάνε καλά; Πως η Ελλάδα είναι ο παράδεισος, που τους παρείχε τα μέσα προκειμένου να διακριθούν στην Βραζιλία; Πως οι Έλληνες πολιτικοί ήσαν στο πλευρό τους, την στιγμή που η συντριπτική πλειοψηφία από αυτούς δεν έχει ιδέα ποια είναι η Εθνική Ολυμπιακή αποστολή;

Η Ελλάδα δυστυχώς είναι η χώρα της ασυδοσίας και της παρανομίας. Είναι η χώρα όπου η δικαιοσύνη έχει πολλά πρόσωπα, ανάλογα με τον ποιον έχει απέναντί της. Έτσι, ο φόνος "τιμωρείται" με κατ' οίκον περιορισμό στους προσκείμενους και φίλους του καθεστώτος, ενώ ο απλός πολίτης χάνει την επιχείρησή του επειδή πώλησε μία τυρόπιτα χωρίς απόδειξη!

Στην Ελλάδα του 21ου αιώνα όποιος κλέψει δισεκατομμύρια είναι μεγαλοστέλεχος της κυβερνήσεως, ενώ αυτός που δεν μπορεί να αντέξει το βάρος της ανελέητης φορολογίας είναι άξιος καταδίκης με την βαρύτερη τιμωρία, την κατάσχεση των περιουσιακών του στοιχείων.

Η πολιτική έχει πάψει από καιρό να είναι η ενασχόληση με την καθημερινότητα των πολιτών και έχει μετατραπεί σε μια στείρα αντιπαράθεση και έναν πόλεμο εντυπώσεων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ήτοι στο facebook και στον twitter.

Φυσικά μεγάλος χαμένος αυτής της καταστάσεως δεν είναι άλλος από την πατρίδα μας, που βλέπει εξαιτίας της ανυπαρξίας και της προδοτικής στάσης των Ελλήνων(;) πολιτικών, να αποθρασύνεται η Τουρκία και να κινδυνεύει για ακόμα μία φορά η Εθνική της κυριαρχία, αλλά και το μέλλον της ως έθνος.

Γιατί είναι άλλο το να πανηγυρίζεις τις επιτυχίες σου, και, εντελώς διαφορετικό το να είσαι ... για τα πανηγύρια!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου