Το τζαμί και οι ατζαμήδες - Μανώλης Β. Βολουδάκης

Breaking

04/08/2016

Το τζαμί και οι ατζαμήδες

Η τελευταία θεατρική και παντελώς υποκριτική "διένεξη" ανάμεσα στους δύο κυβερνητικούς εταίρους, με αφορμή την κατασκευή μουσουλμανικού τεμένους στην Αθήνα, καταδεικνύει για ακόμα μία φορά το μέγεθος της σήψης της Ελληνικής κοινωνίας.

Κι αυτό γιατί, δεν είναι μόνο οι ανεύθυνοι Έλληνες και οι αμοραλιστές δήθεν "αριστεροί", που υποκρίνονται σε αυτό το θέμα (και όχι μόνο). Σύσσωμος ο πολιτικός κόσμος, αλλά και οι απλοί πολίτες, δείχνουν μπερδεμένοι(;) και χαμένοι σε ένα θέμα, που είναι απλό και ξεκάθαρο. Στην Αθήνα, αλλά και πουθενά αλλού, δεν πρέπει να ανεγερθεί νέο μουσουλμανικό τέμενος.

Στην Ελλάδα υπάρχουν, κακώς, πάρα πολλοί λατρευτικοί χώροι για τους μουσουλμάνους, σε βαθμό που καταντάει επικίνδυνο για την εθνική ασφάλεια. Υπάρχουν βέβαια και οι ανεγκέφαλοι και προβοκάτορες δημοσιογράφοι, που προβάλλουν με περηφάνια το γεγονός, είτε έχοντας άγνοια κινδύνου ή απλά υπηρετώντας ξένα συμφέροντα.

Οι περισσότεροι νεο-Έλληνες στο συγκεκριμένο ζήτημα δείχνουν πως έχουν μία ανόητη και συναισθηματική προσέγγιση, εκφράζοντας "φιλάνθρωπα" αισθήματα προς μία επικίνδυνη "θρησκεία" χωρίς να καταλαβαίνουν τις συνέπειες των λόγων τους. Οι Ορθόδοξοι ναοί, ο ένας μετά τον άλλο, πέφτουν θύματα βανδαλισμών των -τάχα- αντιεξουσιαστών και κανείς δεν διαμαρτύρεται, κανείς δεν νιώθει "φιλανθρωπία" για ναούς-μνημεία του πολιτισμού μας.

Όλη η ψυχοπόνια των νεο-Ελλήνων εξαντλείται στην "αλληλεγγύη" προς τους μετανάστες, λαθρομετανάστες και τους λίγους πρόσφυγες, ενώ η αδιαφορία και το μίσος τους απέναντι στην Ορθόδοξη Εκκλησία είναι έκδηλη σε κάθε έκφραση της ζωής τους.

Τι περιμέναμε, όμως, να συμβεί; Τι μπορεί να είναι σωστό σε μία κοινωνία, που βαδίζει από το κακό στο χειρότερο, όπου ο καθένας κάνει ότι μπορεί προκειμένου να ικανοποιήσει το μικρό και ασήμαντο συμφέρον του και τον ακόμα μικρότερο εγωισμό του;

Και το χειρότερο δεν είναι αυτό! Το χειρότερο είναι η έλλειψη επίγνωσης της τραγικής καταστάσεώς μας! Το τραγικό, που τελικά θα μας οδηγήσει στον αφανισμό, είναι πως δεν έχουμε συναίσθηση του ότι κατευθυνόμαστε εντελώς λάθος και με ιλιγγιώδη ταχύτητα σε μία καταστροφική πορεία!

1 σχόλιο:

  1. Αυτό δεν είναι τίποτα...Εδώ στην Αμερική της προόδου, η λέσχη του σατανά ζήτησε να έχουν πρόσβαση στα Δημοτικά Σχολεία σαν club, ήδη έχουν και "εκπαιδευτικά" παιδικά βιβλία....Που έχουμε φτάσει.....

    http://www.huffingtonpost.gr/2016/08/05/satanic-temple-schools-clubs-paidikes-diethnes_n_11352242.html?1470414920&utm_source=Contra&utm_medium=huffpost_homebig&utm_campaign=24MediaWidget

    ΑπάντησηΔιαγραφή