Το πολιτικό σύστημα, άρχισε ... τις εκτελέσεις(;) - Μανώλης Β. Βολουδάκης

Breaking

19/08/2016

Το πολιτικό σύστημα, άρχισε ... τις εκτελέσεις(;)

Είναι απολύτως βέβαιο πως το τρομερό δυστύχημα, που συνέβη προ τριών ημερών (16/8/2016) στην Αίγινα, έχει προεκτάσεις και παρασκήνιο, που κάποιοι πολύ υψηλά ιστάμενοι προσπαθούν να αποκρύψουν.

Δεν είναι τυχαίο το ότι δικηγόρος υπερασπίσεως ανέλαβε (παρά την "θεαματική" χθεσινή (18/8/2016) απόσυρσή του από την υπόθεση) ο γνωστός πολιτευτής-διαπλεκόμενος από το 1974 με το πολιτικό σύστημα μεγαλοδικηγόρος των Αθηνών, που είναι γνωστός για το ότι υπήρξε υπερασπιστής πολλών "περίεργων" υποθέσεων. Αλήθεια, όταν ανέλαβε την πρώτη μέρα την υπόθεση δεν θυμόταν πως είναι πρώτος ξάδελφος του δράστη ή το είχε ξεχάσει και το θυμήθηκε από τις εφημερίδες και τα δημοσιεύματα;

Απλά για την ιστορία θα αναφέρω πως ήταν συνήγορος των Βαρδινογιάννη, Αθανασιάδη και Δημήτρη Αγγελόπουλου στην δίκη των μελών της τρομοκρατικής οργάνωσης "17 Νοέμβρη", του Κοσκωτά, ενώ σήμερα είναι δικηγόρος της εταιρείας Siemens(!). Επίσης, καταδικάστηκε σε φυλάκιση πέντε ετών με αναστολή τον Μάρτιο του 2012 για την υπόθεση καταπάτησης εκατοντάδων στρεμμάτων δασικής και δημόσιας έκτασης στην Αιξωνή Γλυφάδος. Για την ίδια υπόθεση καταδικάστηκαν συνολικά 21 από τους 26 κατηγορούμενους σε ποινές μεγαλύτερες οι περισσότεροι από αυτή του μεγαλοδικηγόρου, ανάμεσά τους και γνωστοί δικηγόροι, συμβολαιογράφοι και επιχειρηματίες.

Αυτή την στιγμή η μεγαλύτερη μερίδα του Τύπου "φωνάζει" πως στο δυστύχημα εμπλέκονται δύο υπουργοί, κάτι που (σχεδόν) επιβεβαιώνει η βιαστική και επιπόλαιη δήλωση του νυν υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, που προφανώς κάτι πάει να συγκαλύψει.

Ακόμα κι αν δεχθούμε πως όλοι αυτοί είναι συκοφάντες και ψεύτες, θα χρειαστούμε αποδείξεις από την κυβέρνηση και μάλιστα απτές και άμεσες: Θα πρέπει να δοθούν σήμερα κιόλας στην δημοσιότητα τα ονόματα των άλλων δύο επιβαινόντων στο ταχύπλοο του θανάτου του ασυνείδητου και αμετανόητου 77χρονου εγκληματία Θρασύβουλου Λυκουρέζου, που εξακολουθεί να προκαλεί με την προκλητική και απαράδεκτη στάση του.

Όσο δεν πέφτει φως στην υπόθεση, τόσο επιβεβαιώνονται οι υποψίες όλων μας πως το πολιτικό σύστημα είναι ανεξέλεγκτο και επικίνδυνο. Αν η ζωή τεσσάρων ανθρώπων είναι ένα τίποτα μπροστά στο να μην εκτεθούν κάποιοι ασυνείδητοι υπουργοί, τότε τα πράγματα στην χώρα οδηγούνται σε πολύ επικίνδυνα μονοπάτια.

Η πολιτική κατάσταση της Ελλάδος το 2016 θυμίζει έντονα χώρες της Λατινικής Αμερικής κατά την δεκαετία του '60 και του '70 σκότωναν, έκλεβαν, βίαζαν και καταδυνάστευαν τους πολίτες στο όνομα ... της κυβέρνησης. Δεν είχαμε την παραμικρή αμφιβολία πως οι σημερινοί "εκλεγμένοι" πολιτικάντηδες είναι του αυτού πνεύματος. Όμως, από την στιγμή που έχουμε θύματα αθώους πολίτες (μεταξύ των οποίων και ένα κοριτσάκι μόλις πέντε ετών) και αντί να επιληφθεί η δικαιοσύνη, επιχειρείται από το ίδιο το κράτος η συγκάλυψη του γεγονότος, τότε τα πάντα έχουν καταλυθεί και άρα οι πολίτες έχουν κάθε δικαίωμα να αμυνθούν απέναντι στους εγκληματίες φασίστες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου