Αισχρά προκλητική (ξανά) η Ε.Ε. - Μανώλης Β. Βολουδάκης

Breaking

13/08/2016

Αισχρά προκλητική (ξανά) η Ε.Ε.

Οι ήδη τεταμένες σχέσεις της Δύσης με την Ρωσία δοκιμάζονται ακόμα πιο πολύ μετά από την δημοσίευση της άκρως προκλητικής ανακοίνωσης από το φερέφωνο της Ευρωπαϊκής Ενώσεως και επικεφαλής της Ευρωπαϊκής "διπλωματίας", την τραγική προβοκατόρισσα Federica Mogherini.

«Μίλησα σήμερα [σημ. ΜΒΒ: 12/8/2016] το απόγευμα με τον Ουκρανό υπουργό των Εξωτερικών, Pavlo Klimkin, σχετικά με την κλιμάκωση των εντάσεων μεταξύ της Ουκρανίας και της Ρωσικής Ομοσπονδίας.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση καταδικάζει και δεν αναγνωρίζει την παράνομη προσάρτηση της Κριμαία και της Σεβαστούπολης από την Ρωσική Ομοσπονδία. Συνεχίζουμε την αταλάντευτη στήριξή μας για την εδαφική ακεραιότητα και την κυριαρχία της Ουκρανίας.

Οποιεσδήποτε ενέργειες που θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε περαιτέρω κλιμάκωση της σύγκρουσης πρέπει να αποφεύγονται από όλες τις πλευρές, καθώς μια ειρηνική επίλυση της σύγκρουσης είναι η μόνη δυνατή λύση. Αυτό περιλαμβάνει και την ανατολική Ουκρανία, όπου καλούμε όλα τα μέρη να συμμετάσχουν πλήρως στην πλήρη εφαρμογή των συμφωνιών του Minsk.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση και τα κράτη μέλη της θα αξιολογούν συνεχώς την κατάσταση, συμπεριλαμβανομένης μεταξύ άλλων και της συνεδρίασης της Επιτροπής Πολιτικής και Ασφάλειας, που θα γίνει την επόμενη Τετάρτη
[σημ. ΜΒΒ: 17/8/2016]».

Με ποιο δικαίωμα παρεμβαίνουν οι φασίστες της Ε.Ε. στην βούληση των κατοίκων της Κριμαία και της Σεβαστούπολης; Ποιος τους έδωσε την εξουσία να διαχειρίζονται και να αποφασίζουν σε περιοχές, που αρνούνται τους "θεσμούς" και της "αξίες" της Δύσης;

Η Ρωσία είναι βέβαιο πως δεν θα ανεχθεί για πολύ ακόμα τις προκλήσεις της παράνομης και φασιστικά εγκατεστημένης Ουκρανικής κυβερνήσεως, που επέβαλε στην χώρα με "δημοκρατικές" διαδικασίες η Ε.Ε. Ήδη η Ρωσία, σύμφωνα με την "Russia Today", θωρακίζει αμυντικά την περιοχή με το αμυντικό σύστημα των S-400, όπως ακριβώς έχει κάνει και στην Συρία.

Παρότι αυτή η ενέργεια των Ρώσων είχε προαποφασισθεί και ανακοινωθεί τον Ιούλιο (27/7/2016) από το Ρωσικό Υπουργείο Αμύνης, δεν χωράει αμφιβολία πως εξαιτίας της προκλητικότητας των Ουκρανών οι κινήσεις των Ρωσικών στρατευμάτων θα είναι άμεσες.

Δυστυχώς, όπως όλα δείχνουν, οι ισχυροί της γης έχουν πάρει την απόφασή τους, που δεν είναι άλλη από το να οδηγήσουν τα πράγματα σε μία παγκόσμια σύρραξη. Η παγκόσμια οικονομική ύφεση είναι σημάδι "κόπωσης" του ούτως ή άλλως αποτυχημένου συστήματος του δυτικού καπιταλισμού, οπότε η "ολική επανεκκίνηση" μοιάζει μονόδρομος, για τρίτη φορά στην παγκόσμια Ιστορία.

Η μόνη διαφορά είναι πως στην εποχή μας η ανθρώπινη κακία και η αλαζονεία είναι περισσότερη από ποτέ. Αυτό, δυστυχώς, είναι η θλιβερή εγγύηση για έναν απάνθρωπα βίαιο και καταστροφικό πόλεμο, που είναι αμφίβολο αν θα αφήσει τίποτε όρθιο στο πέρασμά του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου