Πιάστηκαν (ξανά) στον ύπνο! - Μανώλης Β. Βολουδάκης

Breaking

11/08/2016

Πιάστηκαν (ξανά) στον ύπνο!

Ξαφνικά(;) η κυβέρνηση και η τοπική αυτοδιοίκηση "ξύπνησαν" από τον λήθαργο και την θερινή ραστώνη και συνειδητοποίησαν πως τα πράγματα σε ότι αφορά στο θέμα των μεταναστών, λαθρομεταναστών και προσφύγων όχι μόνο δεν έχουν ομαλοποιηθεί, όπως οι ίδιοι ισχυρίζονταν, αλλά αρχίζουν (και πάλι) να παίρνουν ανεξέλεγκτες διαστάσεις.

Οι μέχρι χθες "άνετοι" και ανέμελοι ανεύθυνοι κυβερνητικοί παράγοντες βρίσκονται πια σε συναγερμό, καθώς οι ροές των μεταναστών, των λαθρομεταναστών και των προσφύγων ολοένα και αυξάνουν με αποτέλεσμα να επικρατεί (και πάλι) το αδιαχώρητο στα νησιά. Είναι, επίσης, ενδεικτικό πως η αύξηση στις αφίξεις μεταναστών, λαθρομεταναστών και προσφύγων έχει φτάσει στο 76% μετά την απόπειρα του "πραξικοπήματος" στην Τουρκία.

Ήδη διαρρέουν διάφορα σενάρια μεταφοράς των αλλοδαπών στην Κρήτη(!) και στην ηπειρωτική Ελλάδα, που δεν είναι τίποτε άλλο παρά πυροσβεστικές κινήσεις εν μέσω κυβερνητικού πανικού. Εδώ και πολύ καιρό επισημαίνουμε τον κίνδυνο από την έλλειψη σοβαρότητος και σχεδιασμού για την ουσιαστική αντιμετώπιση του ζητήματος και γι' αυτό είμαστε σε αντιπαράθεση επί μακρόν, κυρίως με την περιφέρεια του νοτίου Αιγαίου.

Όμως, τελικά, αποδεικνύεται πως τόσο η κυβέρνηση, όσο και η Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση δεν εξυπηρετούν τα συμφέροντα της Ελλάδος, αλλά άλλων Κέντρων του εξωτερικού, που επιδιώκουν να μετατρέψουν την πατρίδα μας σε "αποθήκη" προσωρινής ή μόνιμης φύλαξης υποψηφίων εργατών της Ευρώπης.

Την ίδια ώρα στην Τουρκία ο σουλτάνος συνεχίζει τις διώξεις των πολιτικών του αντιπάλων και ισχυροποιείται μέρα με την ημέρα στην εξουσία, ενώ ταυτόχρονα αυξάνει τις προκλήσεις και τις πιέσεις τόσο εναντίον της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, όσο και εναντίον της Ελλάδος.

Το ζήτημα είναι πολύ σοβαρό και οι ευθύνες, που βαρύνουν όλους μας είναι πολύ μεγάλες. Τόσο οι κάτοικοι των νησιών, που με την ανοχή ή την εκμετάλλευση της καταστάσεως συντηρούν το πρόβλημα, όσο και οι υπεύθυνοι πολιτικοί, οι διοικητικοί υπάλληλοι, οι εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης, που ενεργούν σε βάρος της πατρίδος, έχουν μεγάλο ποσοστό συνυπευθυνότητας στο έγκλημα κατά της Ελλάδος.

Δεν υπάρχει άλλος χρόνος για συζητήσεις και αναλύσεις. Η πατρίδα μας χάνεται καθώς κάθε λεπτό, που περνάει, την βυθίζει, έτι περαιτέρω σε μία μη αναστρέψιμη κατάσταση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου