Βαρώνοι του Τύπου και των ... ναρκωτικών - Μανώλης Β. Βολουδάκης

Breaking

03/07/2016

Βαρώνοι του Τύπου και των ... ναρκωτικών

Δεν είναι λίγοι αυτοί, που ισχυρίζονται πως η τηλεόραση είναι ναρκωτικό και δημιουργεί εθισμό. Πρόκειται για μία βεβαιωμένη αλήθεια αφού είναι πολλά τα εκατομμύρια των ανθρώπων ανά τον κόσμο, που έχουν συνυφάνει άρρηκτα την ζωή τους όχι μόνο με την τηλεόραση, αλλά και με το internet και τα κοινωνικά μέσα δικτύωσης ή αλλιώς την νέα μάστιγα-μανία της εποχής μας.

Καμία πολιτική κίνηση ή άποψη, που δεν έχει πρόσβαση στην τηλεόραση, δεν μπορεί να γίνει γνωστή και κατ' επέκταση αποδεκτή από την πλειοψηφία των ανθρώπων, ακόμα κι αν είναι σε θέση να λύσει όλα τα προβλήματα τους! Ο όχλος είναι συνηθισμένος να αποδέχεται τους πολιτικάντηδες των τηλεοπτικών παραθύρων και αυτούς, που διαφημίζουν οι μισθοφόροι της προπαγάνδας "μεγαλοδημοσιογράφοι".

Το ίδιο ισχύει σε όλα τα θέματα, από το πιο απλό της μόδας των ρούχων μέχρι το πιο σύνθετο, που είναι η κοσμοθεωρία, οι συνήθειες και οι απόψεις των ανθρώπων. Ακόμα και το τι είναι καλό ή τι είναι κακό ορίζεται μέσα από τα μέσα ενημερώσεως, τις τηλεοπτικές σειρές και τις εκπομπές "ενημέρωσης", που βγάζουν τους ανθρώπους στα πάρκα να κάνουν yoga την ώρα που η χώρα διαλύεται!

Έτσι, λοιπόν, όποιος ελέγχει τον Τύπο και την τηλεόραση ελέγχει την συντριπτική πλειοψηφία της ανθρωπότητος! Αυτό κάνει και την μάχη της επικράτησης αδυσώπητη, αφού διακυβεύεται η επί της γης κυριαρχία. Το λεγόμενο Ένα τοις εκατό, που κυβερνά τον κόσμο, καθώς και οι ανά την υφήλιο υπηρέτες του, έχουν ένα απλό και συγκεκριμένο σχέδιο επιβολής.

Πλουτίζουν με παράνομες δραστηριότητες, όπως το λαθρεμπόριο και το εμπόριο όπλων και ναρκωτικών. Η αφθονία των χρημάτων, τους δίνει την ευκαιρία να πολιτευτούν ή να εξαγοράζουν πολιτικούς, δημιουργώντας τις πολιτικές συνθήκες, που αυτοί επιθυμούν. Εν συνεχεία οργανώνονται σε "επενδυτικά" hedge funds, κερδοσκοπώντας σε βάρος ιδιωτών αλλά και ολόκληρων κρατών, έχοντας το πλεονέκτημα του ότι επηρεάζουν και καθορίζουν τις εξελίξεις. Ο φαύλος αυτός κύκλος μεγαλώνει τον όγκο των χρημάτων τους, που με τη σειρά του αυξάνει την πολιτική επιρροή τους και πάει λέγοντας.

Αυτός είναι ο πραγματικός λόγος, που τέθηκε πρόσφατα στην πατρίδα μας θέμα με τις τηλεοπτικές άδειες. Οι πολιτικές φαιδρότητες των ισχυρισμών των Ελλήνων πολιτικάντηδων περί οφειλών και αποκαταστάσεως της νομιμότητος είναι πολύ απλά για λαϊκή κατανάλωση και απέχουν πόρρω από την αλήθεια και την πραγματικότητα. Το πολιτικό σύστημα της Ελλάδος, κατ' εντολή της Δύσης, άλλαξε και μαζί του αλλάζουν οι ... βαρώνοι του Τύπου.

Δεν είναι τυχαία η προ ημερών κατάσχεση της προσωπικής περιουσίας ενός πάλαι κραταιού μεγαλοεκδότη, που είχε την έπαρση και το θράσος να ισχυρίζεται πως «οι πρωθυπουργοί και οι υπουργοί έρχονται και φεύγουν, αλλά εμείς μένουμε και διοικούμε». Την θέση του θα πάρουν άλλοι, "ευυπόληπτοι" πολίτες με "σταδιοδρομία" και προηγούμενη εμπειρία στην "νάρκωση" (κυριολεκτικά και μεταφορικά) και στην χειραφέτηση των ανθρώπων, που έχουν αντιμετωπίσει με επιτυχία ακόμα και το δικαστικό σύστημα της χώρας.

Όλα τριγύρω αλλάζουν και όλα τα ίδια μένουν, λέει ένα τραγούδι και επαληθεύεται για ακόμα μία φορά. Οι σύγχρονοι βαρώνοι και δούκες προέρχονται από τις τάξεις των παρανόμων και γι' αυτό είναι οι εκλεκτοί του Ένα τοις εκατό, που θα τους κρατήσει στην εξουσία μέχρι να τους ανταλλάξει με νεότερα και πιο εξελιγμένα "μοντέλα".

Αυτό, που δεν θα αλλάξει ποτέ, είναι το θύμα: ο παροιμιώδης ανθρωπάκος με τον παρκαρισμένο εγκέφαλο, που περιμένει να αποκτήσει την ζωή μέσα από την τηλεόραση και το internet.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου