Οι πρόσφυγες και ο μαραθώνιος - Μανώλης Β. Βολουδάκης

Breaking

08/11/2015

Οι πρόσφυγες και ο μαραθώνιος

Το πρωί την ώρα που η Αθήνα ήταν χαμένη στον νιρβάνα του μαραθώνιου, στο λιμάνι του Πειραιά αποβιβάζονταν 5.630 (!) μετανάστες, λαθρομετανάστες και πρόσφυγες, ενώ αναμένεται η άφιξη άλλων 1.834.

Συγκεκριμένα και σύμφωνα με την ειδησιογραφία, από την Μυτιλήνη προς τον Πειραιά μετακινήθηκαν με το πλοίο "Ελευθέριος Βενιζέλος" 2.496 άτομα, με το πλοίο "Tera Jet" 1.739 και με το πλοίο «Blue Star Πάτμος» 1.395, ενώ αναμένεται να καταπλεύσει στον Πειραιά και το πλοίο «Αριάδνη» που μεταφέρει 1.834 μετανάστες, λαθρομετανάστες και πρόσφυγες από τους οποίους οι 1.219 επιβιβάστηκαν στην Μυτιλήνη και οι 615 στην Χίο.

Το δράμα της πατρίδος συνεχίζεται σε ότι αφορά στα δύο μεγάλα ζητήματα της χώρας, της οικονομίας και του μεταναστευτικού, αλλά οι Έλληνες δείχνουν να μην καταλαβαίνουν την κρισιμότητα της κατάστασης και συμπεριφέρονται σαν να μην συμβαίνει τίποτε.

Το να παριστάνουμε πως όλα είναι μια χαρά και πως παρά τις κρίσεις οι Έλληνες έχουμε τον τρόπο να ξεφεύγουμε δεν είναι σε καμία περίπτωση ενδεδειγμένη λύση. Απεναντίας, οπλίζει τους αμοραλιστές πολιτικάντηδες με ακόμα περισσότερο θράσος προκειμένου να επιτελέσουν τον ανίερο και ανθελληνικό σκοπό τους.

Η αντίσταση όλων πρέπει να κορυφωθεί και κυρίως πρέπει να καταστεί σαφές στις πολιτικές δυνάμεις της χώρας πως δεν μπορούν να δρουν χωρίς να λογαριάζουν τις συνέπειες. Η φαινομενική ανοχή που δείχνει σήμερα ο Ελληνικός λαός δεν είναι τίποτε άλλο παρά αδιαφορία την οποία σύντομα θα πληρώσει ακόμα πιο ακριβά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου