Τα λάφυρα της Ελλάδος πηγαίνουν στην Γερμανία (2) - Μανώλης Β. Βολουδάκης

Breaking

22/08/2015

Τα λάφυρα της Ελλάδος πηγαίνουν στην Γερμανία (2)

Ο Nick Dearden, οικονομικός εμπειρογνώμων και αγωνιστής, λέει ότι «Δεν έχει νόημα να πωλήσει κάποιος πολύτιμα περιουσιακά στοιχεία στη μέση της χειρότερης οικονομικής ύφεσης της Ευρώπης στα τελευταία 70 χρόνια».

Γράφοντας στην Global Justice Now, ο Dearden λέει: «Η συντριπτική πλειοψηφία των αντληθέντων κεφαλαίων θα πάει πίσω στους πιστωτές για την αποπληρωμή του χρέους και την ανακεφαλαιοποίηση των Ελληνικών τραπεζών.

Από τους Γερμανικούς φορείς εκμετάλλευσης αερολιμένων και εταιρειών τηλεφωνίας μέχρι τους Γαλλικούς σιδηρόδρομους, που βάζουν χέρι στην οικονομία της Ελλάδος. Για να μην αναφέρουμε τις Ευρωπαϊκές επενδυτικές τράπεζες και τα δικηγορικά γραφεία που κάνουν μια γρήγορη "μπάζα" κατά τη διαδρομή.

Το ατομικό συμφέρον των Ευρωπαϊκών κυβερνήσεων στο να εξαναγκάζουν αυτές τις πολιτικές στην Ελλάδα αφήνει μια ιδιαίτερα δυσάρεστη γεύση ... εργαζόμενοι θα πρέπει να απολυθούν, οι συνθήκες εργασίας έγιναν χειρότερες, ενώ η elite της Ευρώπης κερδοσκοπεί».

Ο Dearden συνεχίζει την καυστική του επίθεση κατά της εκποίησης των περιουσιακών στοιχείων της Ελλάδος:

«Η ιδιωτικοποίηση στο πλαίσιο της συμφωνίας διάσωσης ισοδυναμεί με απαλλοτρίωση, όπως συμβαίνει αναγκάζοντας ένα χρεωκοπημένο νοικοκυριό να πωλήσει τα ασημικά της οικογένειας προκειμένου να εξοφλήσει τα χρέη ... οι νικήτριες Ευρωπαϊκές Βόρειες κυβερνήσεις καλούν τώρα τις εταιρείες τους να συμμετάσχουν στα λάφυρα».

Φαίνεται ότι η αρχαία ιστορία επαναλαμβάνεται.

Το 1871, η αρχαία ελληνική πόλη της Τροίας ανακαλύφθηκε από τον Γερμανό επιχειρηματία και αρχαιολόγο Heinrich Schliemann ο οποίος με την χρήση δυναμίτη κατέστρεψε πολλά σημαντικά έργα τέχνης, με συνέπεια η μέθοδος εξερεύνησής του να καταδικαστεί.

Όμως τα λάφυρα της Τροίας παρέμεναν πάντα στα χέρια του Schliemann, ο οποίος το 1884 παρέδωσε το σύνολο της συλλογής στο Βερολίνο. Τα σημερινά Ελληνικά λάφυρα είναι στα χέρια της τρόικα η οποία θα επιβλέπει κάθε συμφωνία που θα γίνει και θα αποφασίζει πού θα πηγαίνουν τα χρήματα.

2 σχόλια:

  1. Ερώτηση.Οι εταιρίες που θα συμμετάσχουν στο πλιάτσικο της χώρας μας , ανήκουν αποκλειστικά σε ιδιώτες η έχει συμμετοχή και το αντίστοιχο Δημόσιο ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αποκλειστικά σε ιδιώτες και στην πλειοψηφία τους αλλοδαπούς, κυρίως Γερμανούς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή