Η Ρωσία και οι άλλοι - Μανώλης Β. Βολουδάκης

Breaking

28/07/2015

Η Ρωσία και οι άλλοι

Η δήλωση του Ρώσου Προέδρου Vladimir Vladimirovich Putin, σχετικά με τον πρόεδρο της FIFA Joseph "Sepp" Blatter φανερώνει το πως συμπεριφέρεται η Ρωσία και ο Πρόεδρός της στους συμμάχους της ή αν μη τι άλλο σε αυτούς που δεν την πολεμούν.

«Όλοι γνωρίζουμε την κατάσταση που υπάρχει γύρω από τον κ. Blatter. Δεν θέλω να μπω σε λεπτομέρειες, αλλά δεν πιστεύω ούτε λέξη από όσα ακούγονται ότι εμπλέκεται στη διαφθορά προσωπικά. Νομίζω ότι άνθρωποι σαν τον κ. Blatter και τα κεφάλια των μεγάλων διεθνών αθλητικών ομοσπονδιών ή των Ολυμπιακών Αγώνων αξίζουν ιδιαίτερης αναγνώρισης. Αν υπάρχει κάποιος που αξίζει το βραβείο Nobel, είναι αυτοί οι άνθρωποι».

Θα θυμίσω πως το περιβόητο σκάνδαλο της FIFA είναι καθαρά δυτικό κατασκεύασμα και μάλιστα σε αυτό πρωτοστατούν οι ΗΠΑ χωρίς να έχουν την παραμικρή δικαιοδοσία! Οι δυτικοί προσπαθούν να αλλάξει ο τόπος διεξαγωγής του παγκοσμίου κυπέλλου ποδοσφαίρου το 2018 που έχει οριστεί να είναι η Ρωσία και ο μόνος που αντιστέκεται σε αυτό είναι ο Ελβετός Joseph "Sepp" Blatter. Αυτός είναι άλλωστε και ο λόγος που βρέθηκε στο κέντρο του τυφώνα των δυτικών προπαγανδιστικών δημοσιευμάτων που έχουν διασύρει παγκοσμίως την φήμη και το όνομά του.

Η στάση αυτή του Ρώσου Προέδρου, σε συνδυασμό με την αντίστοιχη στάση που κράτησε η Ρωσία απέναντι στην Ελλάδα μας, δεν μπορεί παρά να μας πείσει πως τελικά η κυβέρνηση ουδέποτε στράφηκε για βοήθεια προς στην Ρωσία τον καιρό των δύσκολων διαπραγματεύσεων που κατέληξαν στην εθνική τραγωδία. Πρόκειται για μία ακόμα εξαπάτηση της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ που επικαλέσθηκαν την Ρωσία μόνο ως λαϊκίστικη κίνηση εντυπωσιασμού στο εσωτερικό και όχι ως ουσιαστική διερεύνηση μιας πιθανής εναλλακτικής.

Παρά τις εξαγγελίες τόσο του πρωθυπουργού, των κυβερνητικών στελεχών, αλλά και του λαϊκιστή προέδρου των ΑΝΕΛ, η Ελλάδα ουδέποτε στράφηκε για συνεργασία ή στρατηγική συμμαχία σε άλλες δυνάμεις εκτός της Δύσης. Αντιθέτως, δήλωσε την πλήρη υποταγή και την προσκόλλησή της στην Δύση με τίμημα ακόμα και τον αφανισμό της.

Δεν τρέφω αυταπάτες πως οι Ρώσοι ή οι Κινέζοι ή οι λοιποί των BRICS θα ήσαν οι ιδανικοί σύμμαχοι της Ελλάδος. Απλώς πιστεύω πως μια συνεργασία, κυρίως με την ομόδοξη Ορθόδοξη Ρωσία, σίγουρα θα βασιζόταν σε πολύ πιο αξιοπρεπείς όρους για την χώρα μας, από αυτούς που θέτουν οι δυτικοί παράταιροι "εταίροι" μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου