Ελλάδα: Πυρ και μανία δηλώνει πολλά (2) - Μανώλης Β. Βολουδάκης

Breaking

21/07/2015

Ελλάδα: Πυρ και μανία δηλώνει πολλά (2)

Ο αναστεναγμός ανακούφισης του Ένα τοις εκατό έχει ακουστεί σε όλο τον κόσμο. Το τελευταίο Ευρωπαϊκό αριστερό κόμμα, ή ό,τι περνά ως αριστερό, το επανέφεραν στην τάξη, ακριβώς όπως το Εργατικό Κόμμα της Βρετανίας, το Γαλλικό Σοσιαλιστικό Κόμμα, και όλα τα υπόλοιπα.

Χωρίς μια ιδεολογία για να την διατηρεί η Ευρωπαϊκή αριστερά είναι νεκρή, όπως είναι το Δημοκρατικό Κόμμα στις ΗΠΑ. Με τον θάνατο αυτών των πολιτικών κομμάτων, οι άνθρωποι δεν έχουν πλέον καμία φωνή. Μια κυβέρνηση στην οποία οι άνθρωποι δεν έχουν καμία φωνή δεν είναι δημοκρατία. Μπορούμε να το δούμε αυτό ξεκάθαρα στην Ελλάδα. Μία εβδομάδα μετά που ο Ελληνικός λαός εκφράστηκε αποφασιστικά σε ένα δημοψήφισμα, η κυβέρνησή του τον αγνοεί και φιλοξενεί το Ένα τοις εκατό.

Το Αμερικανικό Δημοκρατικό Κόμμα έσβησε με τις μετεγκαταστάσεις των θέσεων εργασίας, οι οποίες κατέστρεψαν την οικονομική βάση του κόμματος στα συνδικάτα παραγωγής. Η Ευρωπαϊκή Αριστερά έσβησε με την Σοβιετική Ένωση.

Η Σοβιετική Ένωση ήταν ένα σύμβολο που σε αυτό υπήρχε μια σοσιαλιστική εναλλακτική λύση στον καπιταλισμό. Η κατάρρευση της Σοβιετικής Ένωσης και το «τέλος της ιστορίας» στέρησε από την αριστερά το οικονομικό πρόγραμμα και άφησε την αριστερή κίνηση, τουλάχιστον στην Αμερική, με «κοινωνικά ζητήματα», όπως η έκτρωση, ο γάμος μεταξύ ομοφυλοφίλων, η ισότητα των φύλων, και ο ρατσισμός, τα οποία υπονόμευσαν την παραδοσιακή στήριξη της αριστεράς στην εργατική τάξη. Ο ταξικός πόλεμος εξαφανίστηκε και τη θέση του πήρε η διαμάχη μεταξύ ετεροφυλόφιλων και ομοφυλόφιλων, μαύρων και λευκών, αντρών και γυναικών.

Σήμερα, με τις χώρες των Δυτικών λαών να αντιμετωπίζουν μια εκ νέου υποδούλωση και με τον κόσμο να αντιμετωπίζει πυρηνικό πόλεμο, ως αποτέλεσμα της απαίτησης των Αμερικανών νεοσυντηρητικών να είναι ο εκλεκτός λαός της Ιστορίας εξουσιοδοτημένος για παγκόσμια ηγεμονία, η Αμερικανική αριστερά είναι απασχολημένη να μισεί την μάχη για την ομόσπονδη σημαία.

Η κατάρρευση του τελευταίου αριστερού κόμματος της Ευρώπης, του ΣΥΡΙΖΑ, σημαίνει ότι εκτός αν προκύψουν πιο αποφασιστικά κόμματα στην Πορτογαλία, στην Ισπανία και στην Ιταλία, η σκυτάλη περνάει στα δεξιά κόμματα όπως το Κόμμα Ανεξαρτησίας (UKIP) του Nigel Farage στο Ηνωμένο Βασίλειο, στο Εθνικό Μέτωπο της Marine Le Pen στην Γαλλία, καθώς και σε άλλα δεξιά κόμματα που υποστηρίζουν τον εθνικισμό ενάντια στην εθνική εξόντωση της ένταξης στην Ε.Ε.

Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα μπορούσε να πετύχει εφόσον απέτυχε να εθνικοποιήσει τις Ελληνικές τράπεζες ως απάντηση στην αποφασιστικότητα της Ε.Ε. να τις κάνει να αποτύχουν. Το Ελληνικό Ένα τοις εκατό, οι τράπεζες και τα μέσα ενημέρωσης, και ο Ελληνικός στρατός δεν παρουσιάζουν κανένα σημάδι ότι στέκονται δίπλα στο λαό. Αυτό που βλέπουμε εδώ είναι η αδυναμία της ειρηνικής αλλαγής, όπως εξήγησε ο Karl Marx και ο Lenin.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου