Η κυβέρνηση πολεμάει τα νησιά μας! - Μανώλης Β. Βολουδάκης

Breaking

11/06/2015

Η κυβέρνηση πολεμάει τα νησιά μας!

Την ώρα που η συμφωνία φαίνεται να έρχεται πιο κοντά, δημοσίευμα του Reuters επικαλείται αξιωματούχους του ΔΝΤ που ισχυρίζονται ότι ουδέποτε το Ταμείο ζήτησε την μείωση των συντάξεων. Ακόμη τονίζουν ότι η χώρα θα σωθεί μόνο με αναδιάρθρωση χρέους και τρίτη συμφωνία.

«Το πώς ακριβώς οι Έλληνες θα πετύχουν αυτόν τον στόχο, εξαρτάται από αυτούς. Το Ταμείο απλώς λέει, εάν δεν εξοικονομήσετε τα χρήματα με αυτόν τον τρόπο, θα πρέπει να το κάνετε με άλλον», τόνισαν αξιωματούχοι του ΔΝΤ, στο Reuters, διατηρώντας την ανωνυμία τους. Το δημοσίευμα του πρακτορείου επικαλείται ακόμα πληροφορίες ότι το ΔΝΤ θα ήθελε να εγκαταλείψει το Ελληνικό πρόγραμμα, αλλά οι Ευρωπαίοι δεν το αφήνουν, επιβεβαιώνοντας την εμμονή της Γερμανίας πάνω σε αυτό το ζήτημα.

Οι αξιωματούχοι του ΔΝΤ επιμένουν ότι το χρέος της Ελλάδα θα αποπληρωθεί στο ακέραιο και πως δεν πρόκειται να δανείσει επιπλέον χρήματα στην Ελλάδα. Όπως αναφέρει το Reuters «οι επικριτές του Ταμείου υποστηρίζουν πως έχει καταστρέψει την αξιοπιστία του συμβαδίζοντας με την πολιτική της ανοησίας της Ε.Ε. στην προσπάθειά της να κρατήσει την Ελλάδα εντός της ευρωζώνης, αντί για να επιμένουν σε διαγραφές, πρώτα από τους ιδιώτες πιστωτές και τώρα από τις Ευρωπαϊκές κυβερνήσεις προκειμένου να καταστεί η εξυπηρέτηση του χρέους βιώσιμη».

«Ένα από τα πιο σημαντικά μαθήματα για το ΔΝΤ που πρέπει να πάρει από το Ελληνικό πρόγραμμα, θα πρέπει να είναι ότι ένας πολυμερής οργανισμός δεν θα πρέπει να θεσμοθετεί ειδικά συμφέροντα ενός υποσυνόλου των μελών της. Το συμφέρον του ΔΝΤ δεν ευθυγραμμίζεται απαραιτήτως με αυτό της Ε.Ε. και της ECB», δήλωσε στο Reuters ο Ousmene Mandeng, πρώην αξιωματούχος του ΔΝΤ.

Μάλιστα το πρακτορείο αποκαλύπτει πως υπάρχει εσωτερική έκθεση που συντάχθηκε από το Ταμείο το 2013 και ανέφερε ότι αξιωματούχοι του ΔΝΤ είχαν αμφιβολίες το 2010 για την ικανότητα της Ελλάδας να αποπληρώσει το δάνειό της εγκαίρως και γι' αυτό πρότειναν την μείωση του χρέους, αλλά τελικά συμφώνησαν στο σχέδιο εξαιτίας των ανησυχιών που εξέφραζαν οι Ευρωπαϊκές κυβερνήσεις για ενδεχόμενο φαινόμενο τύπου "Lehman", σε ασθενέστερα Ευρωπαϊκά κράτη εξαιτίας της Ελλάδος.

Το μεγάλο ζήτημα όμως είναι η δήλωση που έγινε στον τηλεοπτικό σταθμό του STAR όπου όπως ανέφερε το κανάλι και «όπως αποκάλυψε πηγή από το περιβάλλον του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Jean-Claude Juncker, το Brussels Group δεν έχει προτείνει απολύτως τίποτα για τον ΦΠΑ. Όλα τα ποσοστά, ακόμη και η ίδια η επιλογή να βρεθούν τα λεφτά από τον ΦΠΑ είναι της Ελληνικής κυβέρνησης».

Με απλά λόγια, η πρόταση που φέρεται πως έχουν κάνει οι δανειστές για ποσοστό στον ΦΠΑ 23% καθώς και την κατάργηση των μειωμένων συντελεστών του στα νησιά μας όπως διαρρέεται τα τελευταία εικοσιτετράωρα, δεν ισχύει.

«Η μόνη δουλειά που έχει το κλιμάκιο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, το κλιμάκιο της ECB και κλιμάκιο του ΔΝΤ στο Brussels Group είναι να αξιολογούν, τις προτάσεις που τους φέρνει η Ελληνική πλευρά» τόνισε η ίδια πηγή στο Star.

Από την αρχή τόνισα πως το συγκεκριμένο ζήτημα είναι καθαρά εθνικό θέμα και σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να ισχύσει. Δεν μπορεί επ' ουδενί λόγο να υιοθετηθεί μία πρόταση που δυσκολεύει έτι περαιτέρω την μετ' εμποδίων και πολλών βασάνων ζωή των μαρτυρικών κατοίκων όλων των νησιών και ιδιαιτέρως των ακριτικών και των απομακρυσμένων από τα αστικά κέντρα.

Αν ισχύει η δήλωση που έγινε στο STAR και τελικά όλο ζήτημα το έχει ανακινήσει η Ελληνική κυβέρνηση, τότε βρισκόμαστε μπροστά στο φάσμα της εθνικής μειοδοσίας που βαρύνει εξίσου τα δύο κόμματα της συμπολίτευσης αλλά και όλα τα φιλο-ευρωπαϊκά κόμματα που την στήριξαν κατά την πρόσφατη συνεδρίαση του Ελληνικού κοινοβουλίου. Τελικά τι θέλουν τα Ελληνικά κόμματα; Να παραδώσουμε την Ελλάδα μας στους κατακτητές της;

Ο πέλεκυς πρέπει να είναι βαρύς στα κόμματα που με την πολιτική τους οδηγούν την χώρα σε συρρίκνωση και τους πολίτες της σε εξαθλίωση. Πρέπει άμεσα αυτό να αποτυπωθεί και στις κάλπες και στο Ελληνικό κοινοβούλιο, αλλιώς δεν έχουμε καμία ελπίδα: Θα κυβερνά μονίμως ... ο Εφιάλτης!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου