To πραξικόπημα της Washington στην πΔΓΜ ματαιώθηκε - Μανώλης Β. Βολουδάκης

Breaking

30/05/2015

To πραξικόπημα της Washington στην πΔΓΜ ματαιώθηκε

Η συνέχεια της αναφοράς του Dr. Paul Craig Roberts στην πολιτική που ακολουθούν οι ΗΠΑ στα Σκόπια, γίνεται με την παράθεση του άρθρου του Thierry Meyssan το οποίο και σας παρουσιάζω σε μετάφραση μου από το Αγγλικό κείμενο, σε δύο συνέχειες.

To άρθρο του Thierry Meyssan σχετικά με την αποτυχία της Washington στην ένοπλη απόπειρα ανατροπής της Μακεδονικής κυβέρνησης. Αρχικά δημοσιεύθηκε εδώ.

Η πΓΔΜ έχει μόλις εξουδετερώσει μια ένοπλη ομάδα, της οποίας οι χορηγοί ήταν υπό επιτήρηση για τουλάχιστον οκτώ μήνες. Με αυτόν τον τρόπο, έχει εμποδίσει μια νέα απόπειρα πραξικοπήματος, προγραμματισμένη από την Washington για την 17η Μαΐου. Ο σκοπός ήταν να διαδώσει το χάος, μολύνοντας την πΓΔΜ όπως την Ουκρανία, προκειμένου να σταματήσει η διέλευση του Ρωσικού αγωγού φυσικού αερίου προς την Ευρωπαϊκή Ένωση.

26 Μαΐου 2015: Ξημερώνοντας η 9 Μαΐου του 2015, η αστυνομία της πΓΔΜ εξαπέλυσε μια επιχείρηση για να συλλάβει μια ένοπλη ομάδα που είχε διεισδύσει στη χώρα και η οποία ήταν ύποπτη για την προετοιμασία ενός αριθμού επιθέσεων.

Η αστυνομία εκκένωσε τον άμαχο πληθυσμό πριν από την έναρξη της επίθεσης. Οι ύποπτοι άνοιξαν πυρ, κάτι που οδήγησε σε μια πικρή μάχη αφήνοντας 14 τρομοκράτες και 8 μέλη των αστυνομικών δυνάμεων νεκρά. 30 άτομα συνελήφθησαν αιχμάλωτοι. Υπήρξε ένας μεγάλος αριθμός τραυματιών.

Δεν είναι τρομοκρατική πράξη, αλλά απόπειρα πραξικοπήματος
Οι αστυνομικοί της πΓΔΜ ήταν σαφώς καλά ενημερωμένοι πριν ξεκινήσουν την επιχείρησή τους. Σύμφωνα με τον υπουργό των Εσωτερικών, Ivo Kotevski, η ομάδα ετοίμαζε μια πολύ σημαντική επιχείρηση για την 17η Μαΐου (η ημερομηνία της διαδήλωσης που οργανώθηκε από την Αλβανόφωνη αντιπολίτευση στα Σκόπια).
Η ταυτοποίηση των υπόπτων κατέστησε δυνατό να προσδιοριστεί ότι ήταν σχεδόν όλοι πρώην μέλη του UÇK (Απελευθερωτικός Στρατός του Κοσσυφοπεδίου)[1].

Μεταξύ αυτών ήταν:
[x] Ο Sami Ukshini, γνωστός και ως «Διοικητής Sokoli», η οικογένεια του οποίου έπαιξε ιστορικό ρόλο στον UÇK.
[x] Ο Rijai Bey, πρώην σωματοφύλακας του Ramush Haradinaj (ο ίδιος έμπορος ναρκωτικών, στρατιωτικός επικεφαλής του UÇK και μετέπειτα Πρωθυπουργός του Κοσσυφοπεδίου. Είχε καταδικαστεί δύο φορές για εγκλήματα πολέμου από το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο για την πρώην Γιουγκοσλαβία, αλλά αθωώθηκε επειδή 9 κρίσιμοι μάρτυρες δολοφονήθηκαν κατά τη διάρκεια της δίκης).
[x] Ο Dem Shehu, σήμερα σωματοφύλακας του Αλβανόφωνου ηγέτη και ιδρυτή του κόμματος BDI, Ali Ahmeti.
[x] Ο Mirsad Ndrecaj, γνωστός ως «Διοικητής του ΝΑΤΟ», εγγονός του Malic Ndrecaj, ο οποίος είναι διοικητής της 132ης Ταξιαρχίας του UÇK.

Οι κύριοι αρχηγοί αυτής της επιχείρησης, συμπεριλαμβανομένου του Fadil Fejzullahu (που σκοτώθηκε κατά την επίθεση), έχουν στενή σχέση με το πρεσβευτή των Ηνωμένων Πολιτειών στα Σκόπια, Paul Wohlers.

Ο Paul Wohlers είναι ο γιος του διπλωμάτη των ΗΠΑ Lester Wohlers, ο οποίος έπαιξε σημαντικό ρόλο στην Ατλαντική προπαγάνδα, και διηύθυνε την κινηματογραφική υπηρεσία της Υπηρεσίας Πληροφοριών των ΗΠΑ. Ο αδελφός του Paul, Laurence Wohlers, είναι σήμερα πρεσβευτής στην Κεντροαφρικανική Δημοκρατία. Ο ίδιος ο Paul Wohlers, ένας πρώην πιλότος του ναυτικού, είναι ειδικός στην αντικατασκοπία. Ήταν ο βοηθός διευθυντής του κέντρου επιχειρήσεων του Αμερικανικού υπουργείου (με άλλα λόγια, η υπηρεσία για την επιτήρηση και την προστασία των διπλωματών).

Για να εξαλειφθεί κάθε αμφιβολία σχετικά με την ταυτότητα των χορηγών της επιχείρησης, ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ, Jens Stoltenberg, παρενέβη ακόμη πριν από την έκβαση της επίθεσης, όχι για να δηλώσει την καταδίκη της τρομοκρατίας και την υποστήριξή του στην συνταγματική κυβέρνηση της πΓΔΜ, αλλά για να ζωγραφίσει την εικόνα της τρομοκρατικής ομάδας ως νόμιμης εθνικής αντιπολίτευσης: «Παρακολουθώ τα γεγονότα στο Kumanovo με βαθιά ανησυχία. Θα ήθελα να εκφράσω τη συμπάθειά μου προς τις οικογένειες όσων σκοτώθηκαν ή τραυματίστηκαν. Είναι σημαντικό όλοι οι πολιτικοί και τοπικοί αρχηγοί της κοινότητας να συνεργαστούν για να αποκαταστήσουν την τάξη και να αρχίσουν μια διάφανη έρευνα για να ανακαλύψουν τι συνέβη. Απευθύνω έκκληση σε όλους να επιδείξουν αυτοσυγκράτηση και να αποφύγουν οποιαδήποτε νέα κλιμάκωση της βίας, για το συμφέρον του έθνους, αλλά και ολόκληρης της περιοχής». Θα πρέπει να είναι κανείς τυφλός για να μην καταλάβει.


________________
[1] "L' UÇK, une armée kosovare sous encadrement allemand", par Thierry Meyssan, Réseau Voltaire, 15 Αvril 1999.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου