GRexit τώρα και BlackRock πίσω μας! - Μανώλης Β. Βολουδάκης

Breaking

27/05/2015

GRexit τώρα και BlackRock πίσω μας!

Οι χώρες της ευρωζώνης μπορούν να διαχειριστούν καλύτερα ένα Grexit από τις παραχωρήσεις που ζητά η Ελληνική κυβέρνηση θεωρεί ο Laurence Douglas "Larry" Fink, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της BlackRock, μιας από τις μεγαλύτερες εταιρείες διαχείρισης κεφαλαίων στον κόσμο.

Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Het Financieele Dagblad (Ολλανδική έκδοση των Financial Times) ο Fink δήλωσε ότι «Η ενδεχόμενη Ελληνική αποχώρηση από την ευρωζώνη είναι κατά πολύ λιγότερο καταστροφική από ότι οι παραχωρήσεις που μπορεί να ζητηθούν και από άλλες χώρες». Ο επικεφαλής της Blackrock θεωρεί απαράδεκτο το γεγονός ότι η Ελληνική κυβέρνηση θέλει να ανατρέψει τις προηγούμενες συμφωνίες για μεταρρυθμίσεις.

«Εάν η Ευρώπη συνθηκολογήσει, στη συνέχεια οι Podemos στην Ισπανία θα απαιτήσουν τις ίδιες παραχωρήσεις. Δεν μπορώ να φανταστώ πώς η Ευρωπαϊκή Ένωση θα είναι σε θέση να επιβιώσει», συνεχίζει ο ιδιοκτήτης της BlackRock.

'Όπως αναφέρουν οι συντάκτες του δημοσιεύματος, Martine Wolzak και Joost Dobber, οι δηλώσεις του Fink πυροδοτούν τις αντιδράσεις και δίνουν επιχειρήματα στους λεγόμενους "σκληροπυρηνικούς" της ευρωζώνης, όπως είναι η Γερμανία και οι Κάτω Χώρες, οι οποίοι δεν δέχονται την παραμικρή αμφισβήτηση στην ουσία των συμφωνιών που έχουν συναφθεί από τις προηγούμενες Ελληνικές κυβερνήσεις και αφορούν στις μεταρρυθμίσεις που πρέπει να γίνουν σε αντάλλαγμα των δισεκατομμυρίων που έλαβε η χώρα ως δάνειο.

Ο διευθύνων σύμβουλος της BlackRock δήλωσε πως «μία GRexit μπορεί να τεθεί υπό διαχείριση και ως επενδυτής θα ένιωθα ασφαλής με μια αποφασιστική Ευρώπη. Αυτό θα σήμαινε ότι οι συμφωνίες μεταξύ των χωρών και των θεσμικών οργάνων αξίζουν τουλάχιστον ακόμα κάτι».

Το δημοσίευμα καταλήγει με την δήλωση του Fink πως «η κατάσταση έχει αλλάξει στις χρηματοπιστωτικές αγορές. Πριν από λίγα χρόνια ένα μεγάλο μέρος του Ελληνικού χρέους το κατείχαν ιδιώτες, ενώ σήμερα πλέον το κατέχουν δημόσιοι φορείς, όπως η ECB και το ΔΝΤ, οι οποίοι θα έχουν πρόβλημα από μία πιθανή GRexit. Στις αγορές, το πολύ-πολύ να υπάρξουν μία ή δύο ταραχώδεις ημέρες».

Είναι φοβερό να αναλογιστεί κανείς πως η μανία για το κέρδος ισοπεδώνει και αφανίζει ολόκληρα έθνη. Δείτε με πόση κυνικότητα μιλάει ο Fink, αδιαφορώντας για το γεγονός πως οι συνέπειες των όσων προτείνει θα οδηγήσουν στην απόγνωση και στον αφανισμό εκατομμύρια Έλληνες.

Το δόγμα της Δύσης είναι η αποικιοκρατία, η επιβολή, η επικράτηση και η λεηλασία των ηττημένων. Αυτό εκφράζεται ξεκάθαρα μέσα από την πολιτική της αλλά και το παγκόσμιο μοντέλο που η ίδια λανσάρει και προσπαθεί να επιβάλει σε ολόκληρο τον πλανήτη.

Εμείς ακόμα θέλουμε να ανήκουμε στη Δύση; Ακόμα θεωρούμε τους εαυτούς μας παιδιά της Ευρώπης;

1 σχόλιο: