Απελευθερώνοντας την κόλαση - Μανώλης Β. Βολουδάκης

Breaking

18/05/2015

Απελευθερώνοντας την κόλαση

Ένα ακόμα εξαίρετο άρθρο του Dr. Paul Craig Roberts σε μετάφραση μου από το Αγγλικό κείμενο. Για ακόμα μία φορά θα σημειώσω πως οι επισημάνσεις είναι δικές μου και όχι του συγγραφέα.

Αυτό είναι που έχουν ανακινήσει οι αλαζόνες ηλίθιοι που συγκροτούν την κυβέρνηση των ΗΠΑ. Παρακολουθήστε αυτό το video ολόκληρο για μία ώρα και είκοσι λεπτά, και στη συνέχεια αναρωτηθείτε αν η Washington πήρε μια σωστή απόφαση με το να μας οδηγεί σε σύγκρουση με τη Ρωσία.

Οι Αμερικανοί, όντας ένας αδιάφορος λαός, δεν γνωρίζουν ότι ήταν οι Ρώσοι και όχι ο Wellington της Αγγλίας, που νίκησαν τον Ναπολέοντα. Ο Grande Army δεν επέστρεψε ποτέ από τη Ρωσία. Η απώλεια έσπασε τη ραχοκοκαλιά της Γαλλικής στρατιωτικής δύναμης.

Η Γερμανική Wehrmach, η οποία σε λίγες ημέρες κατέλαβε τη Γαλλία και οδήγησε τους Βρετανούς μακριά από την ήπειρο, καταστράφηκε στη Ρωσία από τον Κόκκινο Στρατό. Η εισβολή των Συμμάχων στη Νορμανδία αντιμετώπισε λίγες μόνο εξασθενημένες Γερμανικές μονάδες στερημένες καυσίμων. Ο Γερμανικός στρατός και όλοι οι διαθέσιμοι πόροι ήταν στο Ρωσικό μέτωπο.

Οι Αμερικανοί έπαιξαν έναν μικρό ρόλο στον πόλεμο εναντίον του Hitler. O Eisenhower έξυπνα περίμενε μέχρι ο Κόκκινος Στρατός να νικήσει τον Hitler και στη συνέχεια εισέβαλε, μετά από πολύ καιρό και αφού η κατάσταση είχε στραφεί κατά της Γερμανίας. Σήμερα η Washington διεκδικεί τα εύσημα για τη νίκη ενός πολέμου στον οποίο ο ρόλος της ήταν μικρός.

Οι ΗΠΑ δεν έχουν κερδίσει κανέναν πόλεμο μετά την ήττα από την Ιαπωνία. Οι ΗΠΑ νικήθηκαν από τα στρατεύματα του Τρίτου Κόσμου στην Κορέα και στο Βιετνάμ.

Μετά από 14 χρόνια στο Afghanistan, οι ΗΠΑ ηττήθηκαν από μερικούς ελαφρά οπλισμένους Taliban. Μετά από 8 χρόνια, το μισό Ιράκ είναι στα χέρια του στρατιωτικού ισλαμικού κράτους. Η Washington σπατάλησε τρισεκατομμύρια δολάρια σε πολέμους που έχει χάσει, ενώ η οικονομία και το βιοτικό επίπεδο των ΗΠΑ μειώθηκε ως αποτέλεσμα των δολαρίων που σπαταλήθηκαν στους ανώφελους πολέμους. Οι νεοσυντηρητικοί πολεμοκάπηλοι, υπεύθυνοι για αυτή την καταστροφή, εξακολουθούν να ελέγχουν και τα δύο πολιτικά κόμματα των ΗΠΑ. Αυτοί οι τρελλοί πολεμοκάπηλοι οδηγούν την Αμερική στην τελική ήττα της.

Δούλεψα με τον πρόεδρο Reagan για να τελειώσει ο Ψυχρός Πόλεμος και να εδραιωθεί η φιλία με τους Ρώσους. Η κυβέρνηση του George H.W. Bush και του Secretary of State, James Bake, κράτησαν τη συμφωνία. Αλλά όλα τα επόμενα καθεστώτα την έχουν παραβιάσει. Οι νεοσυντηρητικοί αντικατέστησαν τους παλιούς Ρεπουμπλικανούς και τους Ρεπουμπλικάνους του Reagan. Οι νεοσυντηρητικοί έχουν επικρατήσει και μεταξύ των Δημοκρατικών και έτσι δεν υπάρχει κανένας πολιτικός ανταγωνισμός. Οι πολεμοχαρείς ελέγχουν την εξωτερική πολιτική των ΗΠΑ.

Η Αμερικανική αστυνομία εφαρμόζει στον Αμερικανικό λαό την ίδια άσκοπη βία που ο Αμερικανικός στρατός επιδεικνύει στους ξένους πληθυσμούς. Στο εξωτερικό η βία έχει διογκώσει τις τάξεις εκείνων που η Washington επιζητούσε να καταστείλει. Στα πλαίσια της αστυνομικής βίας οι ΗΠΑ μετατρέπουν τους ίδιους τους Αμερικανούς σε εχθρούς. Η ήττα στο εξωτερικό όσο και στο εσωτερικό θα μπορούσε να είναι το μέλλον της Washington. Η βία γεννά βία. Ο Demitry Orlov περιγράφει την «Αχίλλειο πτέρνα της Αμερικής».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου