Η Ευρώπη σκότωσε την δημοκρατία - Μανώλης Β. Βολουδάκης

Breaking

08/05/2015

Η Ευρώπη σκότωσε την δημοκρατία

Τα αποτελέσματα των χτεσινών (7/5/2015) εκλογών στο Ηνωμένο Βασίλειο κατέγραψαν και αποτύπωσαν με τον πιο χαρακτηριστικό τρόπο, το σάπιο πολιτικό σύστημα που διακατέχει τη Δύση.

Το τρίτο κόμμα στην προτίμηση των Βρετανών, το UKIP του Nigel Farage, συγκέντρωσε το 12,6% των ψηφοφόρων, που σημαίνει πως περίπου τέσσερα εκατομμύρια Βρετανοί δήλωσαν πως εκφράζονται από τις θέσεις και την πολιτική του. Το παρωχημένο εκλογικό σύστημα του Ηνωμένου Βασιλείου τους δίνει μόλις μία(1!) έδρα, Ναι! καλά διαβάσατε! Μόλις μία!

Αντιθέτως, το κόμμα των Σκωτσέζων (NSP) που συγκέντρωσε μόλις το 4,7% με λιγότερες από 1,5 εκατομμύριο ψήφους, εκλέγει 56(!) εκπροσώπους! Οι Ελεύθεροι Δημοκρατικοί με ποσοστό 7,9% που αντιστοιχεί σε κάτι λιγότερο από 2,5 εκατομμύρια ψήφους εκλέγουν 8(!) εκπροσώπους, ενώ το Δημοκρατικό Ενωτικό κόμμα της Ιρλανδίας (DUP) με μόλις 184.260 ψήφους και ποσοστό 0,6%, εκλέγει επίσης 8(!) αντιπροσώπους!

Στην εικόνα που συνοδεύει το άρθρο μπορείτε να δείτε αναλυτικά τις ψήφους που έλαβε κάθε κόμμα καθώς και τον αισχρό τρόπο με τον οποίο κατανέμονται οι έδρες. Φαίνεται καθαρά με την αδιάψευστη γλώσσα των αριθμών το πως "δημοκρατικά" φιμώνεται ο Ευρωπαίος πολίτης στην "πολιτισμένη" και "προοδευτική" Ευρώπη, που το μόνο που την απασχολεί και προβάλλει σήμερα είναι ο επικείμενος γάμος του ομοφυλόφιλου πρωθυπουργού του Λουξεμβούργου με τον φίλο του!

Στην Ελλάδα ο ΣΥΡΙΖΑ ως αντιπολίτευση είχε ταχθεί υπέρ της κατάργησης του bonus των 50 εδρών στο πρώτο κόμμα, όπως επίσης και στην καθιέρωση της απλής αναλογικής με ταυτόχρονη κατάργηση του φαιδρού ελάχιστου ποσοστού, του γνωστού 3% ανά την επικράτεια.

Σήμερα από τη θέση του κυβερνήτη πια, έχει ξεχάσει αυτές τις εξαγγελίες μαζί με τις προεκλογικές του υποσχέσεις. Υπηρετώντας πιστά το διεφθαρμένο δυτικοτραφές πολιτικό σύστημα αποδεικνύει το αρχαίο ρητό που λέει πως «αρχή άνδρα δείκνυσι», δηλαδή πως η εξουσία είναι αυτή που τελικά αναδεικνύει τις πραγματικές προθέσεις και διαχωρίζει τους πολιτικούς από τους πολιτικάντηδες!

Η Δύση έχει μόνο από το δεύτερο είδος και δυστυχώς από τον κανόνα αυτό δεν εξαιρείται η χώρα μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου