Η Δύση υπερασπίζεται τα πιόνια της - Μανώλης Β. Βολουδάκης

Breaking

14/05/2015

Η Δύση υπερασπίζεται τα πιόνια της

Μια άνευ προηγουμένου, αναίτια και πλήρως εκτός αρμοδιότητας επίθεση μέσω του Twitter εξαπέλυσε ο αρχισυντάκτης του Reuters, Hugo Dixon, στον Έλληνα πρωθυπουργό με αφορμή τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος που η Δύση προασπίζεται με κάθε τρόπο.

Ο Dixon, ο οποίος είναι γνωστός για τις επιθέσεις του και κατά του Έλληνα υπουργού των Οικονομικών, συγκεκριμένα και απαντώντας σε συνομιλητή του έγραψε στον Twitter ότι «Θα ήταν ανοησία του Τσίπρα να διώξει τον Στουρνάρα εκτός αν θέλει GRexit».
Για το θέμα του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος πήραν θέση και στελέχη της ECB μέσω του Bloomberg. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η «στοχοποίηση» του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος από στελέχη της κυβέρνησης δεν πέρασε απαρατήρητη από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.

Οι πηγές που επικαλείται το Bloomberg ανέφεραν πως η ECB ενδέχεται να εκδώσει επίσημη προειδοποίηση(!) με αποδέκτη την Ελληνική κυβέρνηση, σε περίπτωση που επιδεινωθεί η κατάσταση. Πάντως, εκπρόσωπος της ECB αρνήθηκε να σχολιάσει τις συγκεκριμένες αναφορές.

Τόσο ο νυν διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, όσο και ο προκάτοχός του, είναι υπεύθυνοι για πολλές εκχωρήσεις δικαιωμάτων του Ελληνικού κράτους στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή και την Κεντρική Τράπεζα της Ελλάδος, καθώς επίσης και για την "αναδιάρθρωση" μέσω αγοροπωλησιών του τραπεζιτικού συστήματος στην πατρίδα μας.

Το ότι βρίσκονται σε διατεταγμένη υπηρεσία το επιβεβαιώνει πέραν των πολιτικών τους επιλογών και πράξεων, η παθιασμένη υπεράσπισή τους από τα φερέφωνα και τα θεσμικά όργανα της φασιστικής Δύσης.

Ειλικρινά απορώ αν οι υποστηρικτές του Ευρωπαϊκού "ιδεώδους" γνωρίζουν ποιο είναι αυτό γιατί η μόνη "ιδέα" που διέπει και χαρακτηρίζει την Ευρώπη σήμερα είναι ο φασισμός και η κυριαρχική καταδυνάστευση των λαών.

Νομίζω πως οι παρεμβάσεις στο εσωτερικό της χώρας έχουν περάσει κατά πολύ το επίπεδο του επιτρεπτού και είναι καιρός η πατρίδα μας να αντιδράσει σθεναρά. Νομίζω πως πρέπει να αρχίσουμε να σκεφτόμαστε εκτός από την δεδομένη GRexit και μια πιθανή αποχώρησή μας από το σύνολο της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Δεν μας εκφράζει, δεν ανήκουμε σε αυτό το σκεπτικό και συνεπώς δεν έχουμε κανένα λόγο να ανεχόμαστε αυτού του είδους την τακτική.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου