ΜΚΟ ή μάλλον καλύτερα, δούρειος ίππος - Μανώλης Β. Βολουδάκης

Breaking

27/05/2015

ΜΚΟ ή μάλλον καλύτερα, δούρειος ίππος

Νομοσχέδιο που δίνει τη δυνατότητα απαγόρευσης κάθε δραστηριότητας από διεθνείς μη κυβερνητικές οργανώσεις (ΜΚΟ) που θα κριθούν «ανεπιθύμητες» υπέγραψε χθες (25/5/2015) ο Ρώσος Πρόεδρος Vladimir Vladimirovich Putin.

Το νομοσχέδιο, το οποίο δημοσιεύθηκε και στην επίσημη ιστοσελίδα νομικών πληροφοριών της Ρωσικής κυβέρνησης, προβλέπει την απόδοση του χαρακτηρισμού «ανεπιθύμητη» σε κάθε διεθνή ΜΚΟ από τη στιγμή που κρίνεται πως «απειλεί θεμελιώδη ζητήματα της συνταγματικής τάξης που ορίζουν οι νόμοι της Ρωσικής Ομοσπονδίας, σχετικά με την εθνική ασφάλεια και την άμυνα της χώρας».

Το πρώτο λόγο θα έχει ο γενικός εισαγγελέας της Ρωσίας ή οι αναπληρωτές του και σε συντονισμό με το υπουργείο των Εξωτερικών θα προχωρά στις ανάλογες αποφάσεις για οποιαδήποτε ΜΚΟ κριθεί επικίνδυνη. Σύμφωνα με τον νέο νόμο, οι κυρώσεις προβλέπουν απαγόρευση δραστηριοτήτων στη χώρα, παύση λειτουργίας της οργάνωσης ή των παραρτημάτων της και απαγόρευση διάδοσης ενημερωτικού υλικού.

Υπεύθυνο για την σύνταξη και δημοσίευση του καταλόγου με τις «ανεπιθύμητες» ΜΚΟ θα είναι το υπουργείο της Δικαιοσύνης.

Ο Ρώσος Πρόεδρος και η κυβέρνηση της Ρωσίας έχουν μελετήσει πολύ προσεκτικά την τακτική της Δύσης και ξέρουν καλά το βρώμικο παιχνίδι που παίζουν οι μη κυβερνητικές οργανώσεις που ιδρύονται ανά τον κόσμο, που έχουν ως μοναδικό σκοπό πίσω από το προσωπείο τους την αποσταθεροποίηση.

Θυμίζω πως λεπτομερώς ο Dr. Paul Craig Roberts περιέγραψε την τακτική των ΗΠΑ με τις ΜΚΟ: «Το National Endowment for Democracy ιδρύθηκε το 1983. Ο επίσημος σκοπός του είναι η προώθηση της δημοκρατίας στο εξωτερικό. Ο πραγματικός σκοπός του ήταν να δημιουργήσει διχόνοια στην Σοβιετική Ανατολική Ευρώπη. Σήμερα το NED χρησιμοποιεί τα χρήματα των φόρων μας για να ανατρέψει τις κυβερνήσεις που δεν ευθυγραμμίζονται με την Washington.

Το NED χρηματοδοτεί μη κυβερνητικές οργανώσεις (ΜΚΟ) στις χώρες που στοχοποιούνται από την Washington για πολιτική αποσταθεροποίηση. Αυτές οι ΜΚΟ λειτουργούν υπό αυτές τις επικεφαλίδες ως «διδασκαλία δημοκρατίας» και ως προστασία των «ανθρώπινων δικαιωμάτων». Οι ΜΚΟ έχουν στελέχη που αποτελούνται από ιδεαλιστές μαθητές και δυσαρεστημένους πολιτικούς που τους εναντιώνουν στην υφιστάμενη κυβέρνηση της οποίας την ανεξαρτησία η Washington επιθυμεί να περιορίσει. Οι ιδεαλιστές μαθητές είναι απλώς εξαπατημένοι, ενώ οι δυσαρεστημένοι πολιτικοί απλά επιθυμούν εξουσία και θα υπηρετήσουν την Washington προκειμένου να την αποκτήσουν».

Ο Roberts συνεχίζει την ανάλυσή του εξηγώντας πως οι ΜΚΟ έδρασαν καταλυτικά στην Ουκρανία: «Σύμφωνα με τη βοηθό υφυπουργό Victoria Nuland, η Washington ξόδεψε 5 δις δολάρια σε ανερχόμενους πολιτικούς στην Ουκρανία και για να δημιουργήσει ΜΚΟ ως την πέμπτη φάλαγγα της Washington. Όταν ο πρόεδρος της Ουκρανίας Viktor Yanukovich αρνήθηκε να ευθυγραμμίσει την Ουκρανία με τα συμφέροντα της Washington, οι ΗΠΑ εξαπέλυσαν την πέμπτη φάλαγγά τους και η κυβέρνηση του Yanukovich ανατράπηκε με τη βία. Παρά τα λόγια της Washington για τη δημοκρατία, το γεγονός ότι η κυβέρνηση Yanukovich εξελέγη δημοκρατικά και το ότι οι νέες εκλογές ήταν μόνο λίγους μήνες μακριά, δεν την εμπόδισαν στο να ανατρέψει τον Yanukovich».

Αλλά και παλαιότερο δημοσίευμά του ο Roberts έκανε λόγο για την δράση των δυτικών ΜΚΟ εντός των συνόρων της Ρωσίας: «Όσο ο Putin δεν χρησιμοποιεί την Ρωσική δύναμη για να δώσει ένα τέλος σ’ αυτά τα προβλήματα τα οποία η Washington του παρουσιάζει στην Ουκρανία ενώ εξακολουθεί να μπορεί, το επόμενο βήμα της Washington θα είναι να απελευθερώσει εκατοντάδες ΜΚΟ στο εσωτερικό της Ρωσίας για να καταγγείλει τον Putin ως προδότη για την εγκατάλειψη του Ρωσικού πληθυσμού στις πρώην Ρωσικές επαρχίες που οι Σοβιετικούς ηγέτες απερίσκεπτα παραχώρησαν στην Ουκρανία»

Όλα αυτά δεν περνούν απαρατήρητα από τον άγρυπνο και οξυδερκή Ρώσο Πρόεδρο Putin που δεν πρόκειται να αφήσει την Ρωσία και τους συμμάχους της να πέσουν θύματα της Δύσης. Έχει μελετήσει, όπως προείπα, πολύ καλά την τακτική των δυτικών και έχει προετοιμαστεί κατάλληλα. Οι δυτικοί άλλωστε δεν είναι ιδιαίτερα εφευρετικοί, αλλά απεναντίας είναι πολύ προβλέψιμοι. Η τακτική τους αιώνες τώρα, βασίζεται στην εξαγορά διεφθαρμένων πολιτικών και επιχειρηματιών και στην δημιουργία μιας ψεύτικης πραγματικότητας πάνω στην οποία δικαιολογούν τα όργια των εγκλημάτων τους σε ολόκληρο τον πλανήτη.

Αλήθεια έχετε σκεφτεί πόσες ΜΚΟ δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα; Έχετε αναρωτηθεί ποιο είναι το πραγματικό αντικείμενό τους; Γνωρίζετε πως η πλειοψηφία των ΜΚΟ που είναι γνωστές στο ευρύ κοινό ανήκει σε Έλληνες πολιτικούς;

Μείζον ζήτημα και θα χρειαστεί να επανέλθουμε...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου