Η Ρωσία επιμένει ... Ελληνικά - Μανώλης Β. Βολουδάκης

Breaking

21/05/2015

Η Ρωσία επιμένει ... Ελληνικά

Οι Ρωσικοί Σιδηρόδρομοι συνεχίζουν τις συνομιλίες με την Ελληνική κυβέρνηση για την ιδιωτικοποίηση Ελληνικών εταιρειών του άμεσου ενδιαφέροντός τους, όπως η ΤΡΑΙΝΟΣΕ, η επισκευαστική ROSCO και το λιμάνι της Θεσσαλονίκης, δήλωσε ο επικεφαλής τους Vladimir Ivanovich Yakunin.

Μιλώντας στο εναλλακτικό «κοινοβούλιο ειδικών», την Κοινωνική Συνέλευση της Ρωσίας, ο Yakunin είπε ότι «τίποτε δεν έχει σιωπήσει και όταν ο Έλληνας πρωθυπουργός ήταν εδώ (εννοεί στη Μόσχα), ζήτησε να έχουμε χωριστή συνάντηση και συνομιλήσαμε. Ενδιαφέρονται κι εκείνοι για τη συνεργασία μας».

«Κατά τη διάρκεια των συνομιλιών με τον Vladimir Vladimirovich Putin, ο Έλληνας πρωθυπουργός επιβεβαίωσε ότι οι Ρωσικοί Σιδηρόδρομοι ενδιαφέρονται δικαιωματικά και συμφώνησε οι επαφές αυτές να συνεχιστούν, επομένως συνεχίζουμε την εργασία μας», σημείωσε ο Vladimir Ivanovich Yakunin.

Όπως σημειώνει το κρατικό Ρωσικό πρακτορείο Ria-Novosti, «οι Ρωσικοί Σιδηρόδρομοι θα ήθελαν να αποκτήσουν τις Ελληνικές αυτές εταιρείες ταυτοχρόνως».

«Ωστόσο, ο ΣΥΡΙΖΑ, που κέρδισε τις βουλευτικές εκλογές στην Ελλάδα, εξέφρασε την πρόθεση να διακόψει τις ιδιωτικοποιήσεις, μεταξύ άλλων και αυτών των εταιρειών. Αργότερα το υπουργείο των Μεταφορών της Ρωσίας έλαβε τις διαβεβαιώσεις της Ελληνικής πλευράς, ότι οι διαγωνισμοί που ήδη έχουν προκηρυχθεί για ιδιωτικοποιήσεις δεν θα ακυρωθούν, εάν δεν έρχονται σε αντίθεση με την Ελληνική νομοθεσία» αναφέρει το Ρωσικό πρακτορείο.

Οι Ρώσοι παντοιοτρόπως προσφέρουν συνεργασία και διέξοδο στην Ελληνική κυβέρνηση, η οποία δυστυχώς σκανδαλωδώς επιμένει να τα βρει με την "κακιά της μητριά" τη Δύση. Όπως έγραψα κι εχτές (20/5/2015) η κατάσταση στη χώρα είναι πολύ κρίσιμη. Πρέπει να το καταλάβουμε και να αφυπνιστούμε πριν να είναι πολύ αργά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου