Φοβού τους Ευρωπαίους και χορηγία φέροντας - Μανώλης Β. Βολουδάκης

Breaking

02/05/2015

Φοβού τους Ευρωπαίους και χορηγία φέροντας

Την πρόοδο, σύμφωνα με αυτά που θέλουν οι δανειστές, που υπάρχει στις διαβουλεύσεις μεταξύ τους και της Ελλάδας επιβεβαίωσε και ο υπόλογος στην Ολλανδική δικαιοσύνη και επικεφαλής του eurogroup, Jeroen René Victor Anton Dijsselbloem. Όπως δήλωσε χτες (1/5/2015) οι συνομιλίες έχουν εντατικοποιηθεί, αλλά πρόσθεσε ότι είναι ακόμη «πολύ νωρίς» για να μιλήσουμε για «σημείο καμπής». Ο Dijsselbloem τόνισε πως στο Brussels Group γίνονται «σοβαρές συζητήσεις» και ότι στόχος είναι η επίτευξη «ισχυρής συμφωνίας» με την Ελλάδα.

Όπως αναφέρει το Bloomberg, ο Ολλανδός υπουργός υπογράμμισε ότι το Ελληνικό πακέτο μεταρρυθμίσεων μπορεί να περιλαμβάνει τον κατώτατο μισθό, ενώ επανέλαβε την πάγια θέση των υπουργών των Οικονομικών της ευρωζώνης, ότι η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα είναι ανεξάρτητη και αποφασίζει μόνη της για την προσαρμογή του ορίου του ELA.

Προχθές (30/4/2015) πάντως, ο πρόεδρος του eurogroup, υπογράμμισε πως η ευρωζώνη είναι έτοιμη να αντιμετωπίσει οποιοδήποτε ενδεχόμενο. Σε ερώτηση που του τέθηκε σχετικά με το αν υπάρχει εναλλακτικό σχέδιο για την Ελλάδα σε χρεωκοπία ή στο να οδηγηθεί εκτός ευρωζώνης, απάντησε ότι η ευρωζώνη είναι προετοιμασμένη για όλα τα ενδεχόμενα και για οποιαδήποτε έκβαση στη διαπραγμάτευση Ελλάδας-δανειστών, ωστόσο σημείωσε ότι επιδιώκεται η εξεύρεση λύσης.

Χτες (1/5/2015) συνεχίστηκαν για δεύτερη μέρα στις Βρυξέλλες οι διαβουλεύσεις ανάμεσα στις Ελληνικές αρχές και στους εκπροσώπους της τρόικα, σε επίπεδο Brussels Group. Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες Ελληνικές διπλωματικές πηγές, οι χτεσινές συνεδριάσεις αφορούσαν σε θέματα ενέργειας, φορολογίας καθώς και σε πολιτικές για την επίτευξη δημοσιονομικών στόχων. Οι συνεδριάσεις είναι προγραμματισμένες μέχρι και σήμερα Σάββατο 2/5/2015 19:30 ώρα Ελλάδος, ενώ δεν αποκλείεται να παραταθούν μέχρι και την Κυριακή 3/5/2015.

Την ίδια στιγμή, υπήρξε μια πολύ ενδιαφέρουσα δήλωση του προέδρου της Γερμανικής δημοκρατίας, που αφορά στη χώρα μας. Σύμφωνα με τα όσα υποστήριξε σε συνέντευξη του στην εφημερίδα Süddeutsche Zeitung ο Joachim Gauck, η Γερμανία θα πρέπει να είναι ανοιχτή στο θέμα των πολεμικών επανορθώσεων προς την Ελλάδα.

O πρόεδρος της Γερμανίας εξέφρασε έτσι την υποστήριξή του προς τα αιτήματα της Αθήνας σχετικά με την καταβολή πολεμικών επανορθώσεων στην Ελλάδα, ακόμα και αν η Γερμανική κυβέρνηση έχει επανειλημμένα απορρίψει αυτά τα αιτήματα.

«Δεν είμαστε μονάχα πολίτες που ζουν στο σήμερα και στη σύγχρονη εποχή, αλλά είμαστε επίσης απόγονοι εκείνων που άφησαν πίσω τους ένα μονοπάτι καταστροφής στην Ευρώπη κατά τη διάρκεια του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου, όπως στην Ελλάδα, μεταξύ άλλων περιοχών, όπου ντροπιαστικά γνωρίζαμε λίγα σχετικά με αυτό το θέμα για τόσο μεγάλο διάστημα» επισήμανε ο Gauck. «Είναι το σωστό για μια χώρα που έχει πλήρη επίγνωση της ιστορίας της όπως η δική μας, να εξετάζει τι πιθανότητες, ενδεχομένως, υπάρχουν για να επανορθώσει».

Φοβού τους Δαναούς και δώρα φέροντας. Προσωπικά προτιμώ τη Δύση να είναι σε αντιπαράθεση και διένεξη με τη χώρα μας, παρά όπως παρουσιάζεται από χτες. Προφανώς οι δυτικοί έχουν δει προοπτική υποχώρησης από την κυβέρνηση και άρα αναμένουν την περαιτέρω υλοποίηση των σχεδίων τους αναφορικά με την πατρίδα μας.

Εύχομαι η κυβέρνηση να μη προστεθεί στη μακρά λίστα των ανθελληνικών κυβερνήσεων, παρά τα αντίθετα σημάδια που δείχνει μέχρι στιγμής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου