Αφιέρωμα στην 70η επέτειο της Νίκης - Μανώλης Β. Βολουδάκης

Breaking

10/05/2015

Αφιέρωμα στην 70η επέτειο της Νίκης

Νομίζω πως είναι επιβεβλημένο ένα αφιέρωμα στην μεγάλη και εντυπωσιακή παρέλαση στην Κόκκινη Πλατεία της Μόσχας για την 70η επέτειο από την νίκη στον Μεγάλο Πατριωτικό Πόλεμο της Ρωσίας εναντίον του ναζισμού.

Οι ένοπλες δυνάμεις της Ρωσίας, οι βετεράνοι του πολέμου και οι επιδείξεις πολεμικών αεροσκαφών εντυπωσίασαν τους ξένους ηγέτες και όλους όσοι παρακολούθησαν τηλεοπτικά την μεγαλύτερη παρέλαση της Ρωσίας τις τελευταίες δεκαετίες.

Εδώ μπορείτε να δείτε σε επανάληψη ολόκληρη την παρέλαση με περιγραφή στα Αγγλικά, όπως την καλύψαμε χτες (9/5/2015) από αυτό εδώ το blog.

Το video που ακολουθεί παρουσιάζει ολόκληρη την αεροπορική επίδειξη,

ενώ το παρακάτω video περιλαμβάνει την πορεία εκατοντάδων χιλιάδων κατοίκων της Μόσχας -και όχι μόνο- που έλαβαν μέρος στην πορεία του «Αθάνατου Τάγματος» και κουβαλούσαν στα χέρια φωτογραφίες των συγγενών τους που χάθηκαν στις μάχες εναντίον των Ναζί. Παρών στην πορεία ήταν και ο Ρώσος Πρόεδρος Vladimir Vladimirovich Putin.

Το τελευταίο video περιλαμβάνει την μεγαλειώδη συναυλία με θέμα τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο, που έγινε στη Μόσχα το βράδυ του Σαββάτου 9 Μαΐου 2015, καθώς και τα εντυπωσιακά πυροτεχνήματα που φώτισαν τον ουρανό της Ρωσικής πρωτεύουσας.

Ας είναι αιωνία η μνήμη όλων όσοι θυσιάστηκαν για να είμαστε εμείς σήμερα ελεύθεροι!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου