Η απόβαση των λαθρομεταναστών - Μανώλης Β. Βολουδάκης

Breaking

15/04/2015

Η απόβαση των λαθρομεταναστών

Η επιστροφή στην καθόλου ευχάριστη πραγματικότητα, μετά τις κατανυκτικές ημέρες της Μεγάλης Εβδομάδας και το ελπιδοφόρο μήνυμα της Αναστάσεως, βρίσκει τη χώρα μας αντιμέτωπη με μια πρωτοφανή και ανήκουστη επίθεση και εισβολή λαθρομεταναστών.

Η χώρα μας αντιμετωπίζει μια καθοδηγούμενη και υποκινούμενη μετακίνηση λαθρομεταναστών με μοναδικό σκοπό να λυγίσει και να παραδοθεί άνευ όρων στους εκβιαστές της. Δεν πιστεύω πως υπάρχει κάποιος αφελής που να πιστεύει πως οι λαθρέμποροι καθώς και οι δουλέμποροι είναι κάτι άλλο παρά καθοδηγούμενοι και πλήρως ελεγχόμενοι από τα διεθνή κέντρα ελέγχου του κεφαλαίου.

Η Δύση θέλοντας να πιέσει την Ελλάδα ακόμα περισσότερο, χρησιμοποιεί την αδυναμία που έχει η συγκεκριμένη κυβέρνηση με το να μην έχει καθαρή θέση σχετικά με το μεταναστευτικό. Η κυβέρνηση δεν έχει καταλάβει το μέγεθος και την κρισιμότητα του προβλήματος και γι' αυτό άφησε ελεύθερο το πεδίο στους δυτικούς για να την πιέσουν.

Η παρούσα πίεση έρχεται ως συνέχεια της αστοχίας της κυβέρνησης που άφησε να διαρρεύσει προς τα μέσα ενημέρωσης πως σχεδιάζεται κατάργηση του μειωμένου συντελεστή του ΦΠΑ στα νησιά μας. Ένα τραγικό και ταυτόχρονα αντι-εθνικό μέτρο, αν και εφόσον ισχύσει. Η Ελλάδα μας είναι αμιγώς νησιωτική χώρα και θα έπρεπε να δίνονται κίνητρα για να είναι πλήρως κατοικημένα και επαρκώς εξοπλισμένα όλα ανεξαιρέτως τα Ελληνικά νησιά αλλά και οι μεγάλες βραχονησίδες.

Αντί αυτού όμως βλέπουμε διαρκώς να πλήττονται οι ακρίτες μας, να γίνονται ολοένα και πιο δύσκολες οι συνθήκες επιβίωσης στα νησιά και επιπλέον να εξουθενώνονται οι νησιώτες κάτω από το βάρος μιας παράλογης και αβάσταχτης φορολογίας. Αν συνυπολογιστεί και η μάστιγα των λαθρομεταναστών που τις τελευταίες μέρες έχει πάρει διαστάσεις εισβολής, είναι εύκολο να αντιληφθεί κανείς πως η χώρα μας βάλλεται πανταχόθεν.

Η κυβέρνηση οφείλει άμεσα να εφαρμόσει σχέδιο εκτάκτου ανάγκης το οποίο θα προβλέπει την άμεση επιστροφή των λαθρομεταναστών στους τόπους από όπου προήλθαν, χωρίς να υπάρχει ούτε η ελάχιστη διαμονή τους στη χώρα μας. Αν εφαρμοστεί κάτι διαφορετικό, κινδυνεύουμε να γίνουμε μάρτυρες πολύ θλιβερών καταστάσεων.

Πρέπει κάποια στιγμή οι κυβερνώντες και οι πολιτικάντηδες όλων των κομμάτων, αποκομμάτων, κομματιδίων και σχηματισμών να καταλάβουν πως κάθε πολιτική που δεν διασφαλίζει τις ιδανικές συνθήκες ώστε να είναι κατοικήσιμο κάθε σημείο της Ελλάδας μας, αυτόματα λογίζεται ως πολιτική που πλήττει την εθνική μας ακεραιότητα και υπονομεύει την εθνική μας κυριαρχία. Δεν έχει σημασία αν πρόκειται για νησί του Αιγαίου, του Ιονίου, του Κρητικού, του Ικαρίου, του Καρπάθιου, του Μυρτώου ή του Θρακικού πελάγους, όπως επίσης αν πρόκειται για συνοριακό χωριό στη Θράκη, στην Ήπειρο στην Μακεδονία και στην κάθε άκρη της Ελλάδος. Όσο πιο απομακρυσμένος είναι ένας τόπος από το πλησιέστερο αστικό κέντρο, τόσο πιο αυτάρκης πρέπει να είναι.

Σε ότι αφορά στο δίκτυο μεταφορών που πρέπει να ενώνει όλα τα μέρη της Ελλάδος τουλάχιστον με τα μεγάλα αστικά κέντρα, είναι ένα άλλο μεγάλο ζήτημα για το οποίο και θα επανέλθω.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου