Αμερικανάκια πατριώτες κυβερνούν την Ελλάδα (;) - Μανώλης Β. Βολουδάκης

Breaking

30/03/2015

Αμερικανάκια πατριώτες κυβερνούν την Ελλάδα (;)

Πρόταση για συνεκμετάλλευση των ενεργειακών αποθεμάτων του Αιγαίου μαζί με τις ΗΠΑ, αποκάλυψε ότι κατέθεσε στην κυβέρνηση της χώρας ο υπουργός Εθνικής Άμυνας και αρχηγός των ΑνΕλ. Ο υπουργός, ο οποίος πραγματοποιεί επίσκεψη στις ΗΠΑ, προκάλεσε αίσθηση όταν γνωστοποίησε ότι στη συνάντηση που είχε με την υφυπουργό των Εξωτερικών των ΗΠΑ και αρμοδίου για Ευρωπαϊκά θέματα, Victoria Jane Nuland, πρότεινε να γίνει συνεκμετάλλευση των κοιτασμάτων φυσικού αερίου και πετρελαίου σε ποσοστό 70-30%.

Μιλώντας για τους υδρογονάνθρακες και την ΑΟΖ σημείωσε ότι «θα επιδιώξουμε να εμπλακούν στην εξόρυξη και Αμερικανικές εταιρείες. Είτε επίσημα το Αμερικανικό κράτος, είτε Αμερικανικές εταιρείες, διότι είναι σημαντική η παρουσία των ΗΠΑ και για την ασφάλεια αυτών των επενδύσεων. Θα δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις ώστε με αυτή την ανάπτυξη, να δοθεί και λύση στο οικονομικό πρόβλημα της Ελλάδας».

«Από την 5η λεωφόρο του Manhattan θα στείλουμε ένα μήνυμα εθνικής ανεξαρτησίας σε όλο τον κόσμο» τόνισε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, υπογραμμίζοντας ότι «η Ελλάδα θα διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στο σταυροδρόμι γεωπολιτικών εξελίξεων».

Ο υπουργός αναφέρθηκε στην «επέκταση του ενιαίου αμυντικού δόγματος Ελλάδας-Κύπρου και με το Ισραήλ», επισημαίνοντας ότι «με τη συνεργασία των ΗΠΑ μπορούμε να χτίσουμε μια μεγάλη συμμαχία, η οποία θα μπορέσει να δώσει τη λύση ασφάλειας στην περιοχή και να εκμεταλλευτούμε τον πλούτο που τόσα χρόνια είναι κρυμμένος στα έγκατα της γης».

Επίσης, ανέφερε ότι «πρέπει οι σχέσεις μας με τις ΗΠΑ να γίνουν ακόμη πιο στενές. Και επειδή ακούγονται διάφορα και γράφονται διάφορα, μη φοβάστε, η Ελλάδα δεν αλλάζει κατεύθυνση. Και βεβαίως η Ελλάδα έχει και άλλους συμμάχους, αλλά οι προτεραιότητες είναι αυτές, οι οποίες επιλέχθηκαν εδώ και πάρα πολλά χρόνια».

Αναφερόμενος στις Ελληνοαμερικανικές σχέσεις, ο υπουργός τόνισε ότι «πραγματικοί μας σύμμαχοι είναι εκείνοι που έχουν αποδείξει τη φιλία τους. Και τι εννοώ; Μετά το Β' Παγκόσμιο Πόλεμο, οι ΗΠΑ ήταν αυτές που με το Σχέδιο Marshall, χωρίς να ζητήσουν απολύτως τίποτα από την Ελλάδα, απολύτως τίποτα, κατάφεραν να κτίσουν τη νέα Ελλάδα. Αν υπάρχει εμπορική ναυτιλία είναι γιατί οι ΗΠΑ μας έδωσαν τα Liberty.

Οι ΗΠΑ, σαν πραγματικός σύμμαχος, δεν δάνεισαν την Ελλάδα για να πάρουν πίσω τόκους. Στήριξαν την Ελλάδα για να αναπτυχθεί και να προχωρήσει στο δυτικό ελεύθερο κόσμο. Και η Ελλάδα απέδειξε ότι είναι ένας εξαιρετικός σύμμαχος στο ΝΑΤΟ. Τώρα, ήρθε η ώρα που η Ελλάδα μπορεί και πάλι να αποδείξει πως είναι πόλος σταθερότητας στην Ανατολική Μεσόγειο. Η απειλή που δέχεται αυτή την στιγμή ο Δυτικός κόσμος είναι ο ισλαμικός φονταμενταλισμός, ο οποίος εμφανίζεται είτε με την ταμπέλα του Ισλαμικού Κράτους ή τρομοκρατικής οργάνωσης ή υπό την μορφή διαφορετικών τρομοκρατικών υποθέσεων. Εδώ λοιπόν είναι ο σημαντικός ρόλος που θα παίξει η χώρα μας».

Με αυτούς τους εκφραστές του πατριωτισμού, η χώρα δεν χρειάζεται κανέναν άλλο εξωτερικό εχθρό. Η κυβέρνηση οφείλει άμεσα να καλέσει σε απολογία τον αρχηγό του Αμερικανόφιλου κόμματος της συγκυβέρνησης και να ζητήσει εξηγήσεις για τη στάση του. Εκφράζοντας το κόμμα του μπορεί να χρησιμοποιεί την γλώσσα της "διπλωματικής" διγλωσσίας και να αναφέρεται κολακευτικά -τάχα- στη Ρωσία, την οποία πρόσβαλλε πάρα πολύ με τις εξ Αμερικής δηλώσεις του, αλλά ως μέλος της κυβέρνησης που κάνει άνοιγμα προς την Ρωσία οφείλει, αν μη τι άλλο, να σιωπά!

Τόσο οι ΗΠΑ, όσο και το Ισραήλ κ. υπουργέ ποτέ δεν ήσαν και ποτέ δεν θα υπάρξουν αληθινοί φίλοι και σύμμαχοι της Ελλάδος! Ο λόγος είναι απλός: Και οι δύο είναι φίλοι μόνο με τον εαυτό τους και γι' αυτό έχουν κατ' επανάληψη αιματοκυλίσει, και αιματοκυλούν ακόμα, ολόκληρο τον κόσμο! Η ιστορική άγνοια (;) των Ελλήνων πολιτικών είναι τραγική και οδηγεί τη χώρα από τη μία λάθος επιλογή στην ακόμα χειρότερη.

Οι δηλώσεις του υπουργού είναι τόσο ανθελληνικές και μαρτυρούν μια στάση τόσο υπόδουλη για τη χώρα μας, που φαντάζομαι πως εκπλήσσουν ακόμα και τον πιο ανυποψίαστο υποστηρικτή του κόμματος των φιλο-Ισραηλινών και φιλο-Αμερικανών "πατριωτών". Έχω πει κατ' επανάληψη πως στην πολιτική, δυστυχώς, τίποτε δεν είναι όπως φαίνεται. Στην υποδουλωμένη Ελλάδα προβάλλονται και εμφανίζονται στα μέσα ενημερώσεως ως πατριώτες και σωτήρες του έθνους μόνο οι υποκινούμενοι από συμφέροντα που βρίσκονται εκτός Ελλάδος.

Οφείλουμε κάποια στιγμή να βγούμε από την αδράνεια και να πάρουμε αρχικά τη ζωή μας στα χέρια μας και κατόπιν την πατρίδα μας πίσω από τα χέρια όλων των πατριδοκάπηλων που την ντροπιάζουν μέρα με την ημέρα. Σε αντίθετη περίπτωση, είμαστε όλοι ... συνένοχοι!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου