Οι Τούρκοι ξαναχτυπούν! - Μανώλης Β. Βολουδάκης

Breaking

07/01/2015

Οι Τούρκοι ξαναχτυπούν!

Ενώ η Ελλάδα συνεχίζει να βρίσκεται στην παράνοια του σήριαλ της Grexit (επεισόδιο 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, ... και συνεχίζεται), η Τουρκία συνεχίζει τις προκλήσεις επί των Ελληνικών εδαφών. Εξέδωσε νέα οδηγία προς ναυτιλομένους (NAVTEX) δεσμεύοντας περιοχές εντός της Κυπριακής Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης.

Όπως αναφέρει ο Φιλελεύθερος, η Navtex περιλαμβάνει περιοχές των τεμαχίων 1, 8, 9 και 12, εντός της περιοχής που οι Τούρκοι θεωρούν ότι ανήκει στους Τουρκοκύπριους και αφορά στο Barbaros καθώς και δύο συνοδευτικά πλοία.

Η νέα οδηγία προς ναυτιλομένους ισχύει από τις 6 Ιανουαρίου μέχρι τις 6 Απριλίου 2015.

Το σκάφος είχε καταπλεύσει χθες στο κατεχόμενο λιμάνι της Αμμοχώστου για ανεφοδιασμό. Ο απόπλους του σκάφους έγινε ταυτόχρονα με την έκδοση της νέας navtex από την Τουρκία.

Το ψευδώς αυτοαποκαλούμενο "υπουργείο των εξωτερικών" του κατοχικού καθεστώτος ανακοίνωσε ότι το Barbaros θα συνεχίσει τις εργασίες του στο πλαίσιο της εξουσιοδότησης που έχει δοθεί από το ψευδοκράτος στην Τουρκική ανώνυμη εταιρεία πετρελαίου (TPAO).

Σχετική ανακοίνωση αναφέρει επίσης ότι η Ελληνοκυπριακή διοίκηση, όπως αποκαλεί την Κυπριακή κυβέρνηση, επιμένει να συνεχίζει τις δραστηριότητες για ανακάλυψη υδρογονανθράκων «που άρχισε μονομερώς, παρά την καλή πρόθεση της Τουρκοκυπριακής πλευράς στο θέμα του φυσικού αερίου». Η ίδια ανακοίνωση αναφέρει επίσης ότι ο πρόεδρος Αναστασιάδης με τη χθεσινή του δήλωση, με την οποία αποδέχθηκε συζήτηση του θέματος των υδρογονανθράκων στο τελικό στάδιο των διαπραγματεύσεων, εξακολουθεί να θέτει προϋποθέσεις για την επάνοδό του στο τραπέζι των συνομιλιών.

Το αυτοαποκαλούμενο "υπουργείο των εξωτερικών" κάλεσε τον Αναστασιάδη να εγκαταλείψει τις μονομερείς ενέργειες, να επιστρέψει στις διαπραγματεύσεις και να είναι υποβοηθητικός στη δημιουργία θετικής ατμόσφαιρας για επιτυχία των συνομιλιών.

Έγραψα και τόνισα αμέσως μετά την νέα πολιτική αναστάτωση και την προκήρυξη των πρόωρων και επιζήμιων εθνικών εκλογών της 25ης Ιανουαρίου, πως ο μόνος κερδισμένος από την πολιτική κατάσταση στον τόπο μας είναι ο εχθρός πού ήδη κινείται και επιβουλεύεται τα Ελληνικά χώματα. Σύσσωμη η Ελλάδα ασχολείται με ανοησίες και την ίδια στιγμή κινδυνεύει η εδαφική της κυριαρχία χωρίς να την υπερασπίζεται κανείς.

Καθεύδετε λοιπὸν καὶ ἀναπαύεσθε...

1 σχόλιο:

  1. τώρα που έχουν την Ρωσία με το μέρος τους, δεν φοβούνται τίποτα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή