Κρίσιμες και δύσκολες αποφάσεις - Μανώλης Β. Βολουδάκης

Breaking

24/01/2015

Κρίσιμες και δύσκολες αποφάσεις

Παίρνω αφορμή από το σχόλιο ενός αναγνώστη που υπογράφει ως «Έλλην Ορθόδοξος Πολίτης» και ο οποίος γράφει χαρακτηριστικά: «Αν κατάλαβα καλά, κ. Βολουδάκη εσύ συνιστάς να στηρίξουμε με την ψήφο μας την ΝΔ μόνον και μόνον για να μην έχουν να λένε "δεν μας άφησαν να ολοκληρώσουμε"; Αυτό φαίνεται να κατάλαβε ο SYLKO-LIAKOS και προφανώς θέλει να πή ότι μπορούμε να υποστηρίξουμε κάποιο άλλο κόμμα εκτός από το δίλημμα "ΝΔ" ή "ΣΥΡΙΖΑ". Από την απάντηση που θα λάβω θα εξαρτηθή η συνέχεια της σκέψης μου». Είναι πολύ ενδιαφέρουσα η τοποθέτηση και δεν θα ήθελα να χαθεί κάπου στα σχόλια και γι' αυτό την απαντώ εδώ.

Αρχικά θέλω να ευχαριστήσω τον φίλο αναγνώστη για την ευκαιρία που μου δίνει να αναλύσω έτι περαιτέρω το σκεπτικό της τοποθέτησης μου. Προσπαθώ ο πολιτικός μου λόγος να είναι σαφής, εκτενής και κυρίως λογικός. Τόσο στα γραπτά, όσο και στις ομιλίες ή τις συνεντεύξεις μου επιδιώκω να αποδεικνύεται η σκέψη και η πολιτική που εκφράζω. Στην ομιλία μου [το link δεν είναι δικό μου αλλά ενός φίλου αναγνώστη που το ανάρτησε στο Youtube] κατά την κοπή της Αγιοβασιλόπιτας της Παρατάξεως «ΚΟΙΝΩΝΙΑ» εξήγησα λεπτομερώς το σκεπτικό μου. Απάντησα στα ερωτήματα που μου ετέθησαν και πιστεύω πως τοποθετήθηκα επαρκώς σε κάτι πολύ περισσότερο από αυτό που πρόχειρα και αφαιρετικά συνόψισε η τοποθέτησή σας.

Εάν δεν ίσχυαν έκτακτες συνθήκες, θα ήταν παρούσα στις εκλογές και η Παράταξη «ΚΟΙΝΩΝΙΑ», οπότε και δεν θα ετίθετο θέμα στο τι θα ψηφίσουμε. Στις εκλογές αυτές, όμως, υπάρχει μια πολύ άσχημη προοπτική για τον τόπο, αυτή της ανάληψης της εξουσίας από τους άθεους αμοραλιστές αριστερούς κατά το λόγο και δεξιούς κατά τα εισοδήματα και τον τρόπο ζωής, που όπως έχουν ήδη προαναγγείλει θα διαλύσουν εκτός από οικονομικά, κυρίως πνευματικά και εθνικά την Πατρίδα μας.

Αρθρογραφώ καθημερινά εδώ και σχεδόν ένα χρόνο σχολιάζοντας αυτά που η πολιτική μου κρίση θεωρεί πως χρειάζονται ανάλυση και προσοχή. Νομίζω, πως φαίνεται καθαρά τόσο το πολιτικό σκεπτικό που εκφράζω αλλά και η τακτική που ακολουθώ. Θεωρώ στάση ευθύνης και κυρίως πολιτικής ανδρείας τον απαραίτητο συμβιβασμό της παρούσης συγκυρίας, έτσι ώστε να μην ματαιωθεί μόνιμα ο άνισος αγώνας που δίνουμε καθημερινά για την ελευθερία της Πατρίδας. Κάποτε ο Ιωάννης Α. Καποδίστριας καταδίκασε λεκτικά την επανάσταση μόνο και μόνο για να "κοιμίσει" τους Τούρκους και να μη ματαιωθεί η προσπάθεια της απελευθέρωσης του γένους. Πολιτικά δεν υπάρχει άλλος τρόπος να αποτραπεί η ανάληψη της εξουσίας από το ασκέρι της αντιπολίτευσης.

Αυτό που διδάσκομαι καθημερινά από το παράδειγμα των Πατέρων μας, από τις νουθεσίες προς τους πολιτικούς άνδρες του Μεγάλου Φωτίου αλλά και από τον πολιτικό βίο του Ιωάννη Α. Καποδίστρια, είναι πως ο πολιτικός πρέπει να έχει ένα στόχο τον οποίο να υπηρετεί και αυτός να είναι πάνω και πέρα από όλα. Κατόπιν πρέπει τα μάτια και τα αυτιά του να είναι ανοιχτά, να ακούει όλους, να δίνει προσοχή και στην παραμικρή λεπτομέρεια και κατόπιν να αποσύρεται, να συνυπολογίζει τα πάντα και κυρίως να καταλήγει σε μία απόφαση την οποία πρέπει πάντα να περνάει από την έγκριση του παντοδύναμου Θεού λέγοντας «Θεέ μου είδες την πρόθεσή μου να γίνει το καλύτερο για τον τόπο. Σκέφτηκα πως στην παρούσα συγκυρία το σωστό είναι αυτό. Πάρε την απόφασή μου και κάνε την ότι νομίζεις». Όταν ο πολιτικός δεν βαδίζει μόνος αλλά έχει πνευματική καθοδήγηση, τότε θα ακούσει την απάντηση του Θεού γι' αυτό που αποφάσισε. Αν πιστεύει πως μπορεί μόνος του να λύσει το θέμα, είναι ένας ακόμα πολιτικός της Δύσης!

Όλα τα παραπάνω με κάνουν να νιώθω ήσυχος και βέβαιος πως στην παρούσα συγκυρία έχω πράξει το σωστό για τον σκοπό που υπηρετώ. Ο Θεός να με κρίνει με την επιείκειά του!

11 σχόλια:

  1. ΘΕΛΩ ΝΑ'ΜΑΙ ΡΩΜΗΟΣ24 Ιανουαρίου, 2015 14:57

    Μανώλη έχεις όλη την συμπαράσταση μου. Ο Γέρος του Μοριά έκαψε ολόκληρο αργητικο καμπο και πίκρανε τα πηγάδια για να κερδίσει χρόνο προς σωτηρία της επανάστασης από το κίνδυνο της επέλασης τής τουρκικής αρμάδας που σήμερα λέγεται ΣΥΡΙΖΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Στο θέμα της ψήφου θα ήθελα να συμπληρώσω οτι απο την ιστοσελίδα https://justiceforgreece.wordpress.com/2012/07/23/1453/ πληροφορούμαστε οτι οι ελληνοποιήσεις αλλοδαπών τα τελευταια 20 χρόνια είναι περίπου 1.100.000 οπότε το θέμα εκλογές είναι χαμένο γιατί έχει αλλοιωθεί το εκλογικό σωμα! Οι περισσότεροι από τους αλλοδαπούς πιστεύω οτι είναι δυνητικά εντολοδόχοι! Αν έχετε χρόνο θα ήθελα να μου πείτε αν ισχύει αυτός ο αριθμός ελληνοποιήσεων!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Έλλην Ορθόδοξος Πολίτης24 Ιανουαρίου, 2015 19:13

    Χαίρομαι που το σχόλιό μου έδωσε αφορμή γιά μιάν απάντηση αυτού του είδους. Εφόσον λοιπόν καλά κατάλαβα, σέβομαι μέν την άποψή αου αλλά δεν συμφωνώ.Καί υπάρχουν αρκετοί λόγοι μερικούς από τους οποίους και θα εκθέσω.
    1) Οι πολιτικοί της Ελλάδος, δείχνει η εμπειρία, ότι πάντοτε βρίσκουν μιά δικαιολογία για να δικαιολογηθούν και αυτό κατά κανόνα έχει απήχηση στον "ξεχασιάρη" λαό.Επομένως δεν ευσταθεί η λογική του "άσε να γίνη η πλήρης καταστροφή για να δή ο λαός τα ερείπια" γιατί ο λαός δεν πρόκειται να τα δή καλύτερα απ ό,τι σήμερα.
    2) Είναι λοιπόν τόσο αδύνατες οι πολιτισμικές και θρησκευτικές ρίζες των Ελλήνων ώστε να διακινδυνεύουν από τον ΣΥΡΙΖΑ;(εγώ δεν το πιστεύω),. Η νεκροψία θα δείξη και ο λαός άς λάβη την μισθαποδοσία των επιλογών του.
    Πέραν τούτων, νομίζω ότι σε διακρίνει ένα φοβικό-τρομοκρατικό σύνδρομο έναντι του ΣΥΡΙΖΑ το οποίον δεν διαφέρει και πολύ από την κομμουνιστοφοβία του Δυτικού κόσμου μετά τον Β' Παγκόσμιο πόλεμο την οποία ζήσαμε και στην χώρα μας μέχρι προσφάτως (δυστυχώς). Οι φοβίες σκοτίζουν το πνεύμα και δεν έχουν καλά αποτελέσματα και δεν με βρίσκουν σύμφωνο. Αυτή η συγκεκριμένη φοβία είναι που κάνει πλείστους εκ των κληρικών να μήν υποστηρίζουν την ΚΟΙΝΩΝΙΑ ακριβώς επειδή είναι μικρής ισχύος κόμμα, και στηρίζουν την δεξιά (σήμερα την ΝΔ) για να μην έλθη ο ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία. Εσύ λοιπόν αυτοβούλως συντάσσεσαι με αυτήν την λογική, και αυτό είναι οξύμωρον, όταν μάλιστα η ΚΟΙΝΩΝΙΑ έχει δηλώσει (με ανακοίνωση) ότι αρχίζει αγώνα κατά του Εκκλησιασικού κατεστημένου!
    Και κάτι άλλο: ο κ. Ηλιάδης, ως πρόεδρος της παράταξης πρότεινε "ψήφο συνείδησης".Αυτή η άποψη (του προέδρου) εκφράζει την ΚΟΙΝΩΝΙΑ ή η δική σου;
    Στηρίζω την ΚΟΙΝΩΝΙΑ (παλαιόθεν) και θα συνεχίσω να το κάνω, αλλά άν επικρατήσουν μέσα στην παράταξη απόψεις που ηθελημένα ή αθέλητα καθ' οιονδήποτε τρόπο στηρίζουν αυτούς που μου πίνουν το αίμα χρόνια τώρα, θα σταματήσω να την στηρίζω γιατί ειλικρινά τέτοια ανόητη προδοσία δεν θα την αντέξω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Έλλην Ορθόδοξος Πολίτης24 Ιανουαρίου, 2015 19:18

    Απάντηση στον "ΘΕΛΩ ΝΑ'ΜΑΙ ΡΩΜΗΟΣ"

    Άν για πολιτικά θέματα συγκρίνουμε τόσο υπεραπλουστευμένα, ανόμοια πράγματα μεταξύ τους, τότε στο τέλος άς ρίξουμε και κανέναν χορό τραγουδώντας "Τρία πουλάκια κάθονταν"...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Με θλίψη διαπιστώνω πως ότι και να έγραφα την ίδια απάντηση θα λάμβανα. Πιστεύω πως χρειάζεται μια καλύτερη επανάληψη σε ότι έγραψα και σε ότι είπα για να δείτε με σαφήνεια πως δεν ισχύει τίποτε από αυτά για τα οποία με κατηγορείτε.

    Τα λόγια μου, τα γραπτά μου και η εν γένει παρουσία μου στα επτά χρόνια της Παρατάξεως "ΚΟΙΝΩΝΙΑ" βρίσκονται αναρτημένα και δημοσιοποιημένα, όπως επίσης και οι ιδιαίτερες πολιτικές αναλύσεις που βρίσκονται στο παρόν blog.

    Είμαστε από τους πρώτους που πολέμησαν την λογική που με κατηγορείτε πως ακολουθώ. Δεν άλλαξα γνώμη. Εξακολουθώ να την πολεμώ και να πιστεύω πως δεν έχει καμία λογική. Αυτό που λέω και εσείς διαφωνείτε είναι απλά ζήτημα τακτικής και ισχύει αποκλειστικά για αυτές τις εκλογές. Ούτε καν για αυτές που ακολουθούν στο σύντομο και άμεσο διάστημα.

    Στο θέμα που αναφέρατε και προσπαθείτε ματαίως να βρείτε διαφωνία μεταξύ της τοποθέτησής μου και της Παράταξης "ΚΟΙΝΩΝΙΑ" σας πληροφορώ πως δεν έκανα τίποτε άλλο, παρά να εξηγήσω την δήλωση του Προέδρου. Ανέλυσα και εξήγησα, γιατί αυτός είναι ο ρόλος μου τι σημαίνει αυτό που δήλωσε ο Πρόεδρος. Το σύνολο αυτών που ακούστηκαν είναι η άποψη της Παράταξης "ΚΟΙΝΩΝΙΑ" και όχι κάποιο απόσπασμα. Και κάτι προσωπικό που δεν είναι δυνατόν να το γνωρίζετε: Με τον Πρόεδρο μας ενώνει αδελφική και μακρά φιλία! Ακόμα κι αν είχα αντίθετη άποψη μαζί του δεν θα την εξέφραζα δημόσια, αλλά θα το συζητούσα αποκλειστικά και μόνο μαζί του.

    Στην Παράταξη "ΚΟΙΝΩΝΙΑ" προτεραιότητά μας είναι η παιδεία του Ελληνικού λαού, όπως κάποτε ο Καποδίστριας ξεκίνησε να ανοικοδομεί την καμένη Ελλάδα χτίζοντας σχολεία και όχι οικονομικά προγράμματα. Εμείς επειδή δεν είμαστε του βεληνεκούς του προτύπου μας, γνωρίζουμε τόση αμφισβήτηση πρωτίστως από αυτούς που μας ακολουθούν. Δεν περιμένουμε να γίνουμε κατανοητοί, αλλά συνεχίζουμε αταλάντευτοι το έργο μας που είναι μακρύ και δύσκολο, προσπαθώντας παράλληλα να αποδεικνύουμε εμπράκτως πως βρισκόμαστε στο σωστό δρόμο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΥΠΟΜΟΝΗ ΚΑΙ ΥΠΑΚΟΗ!!!! ΑΔΕΡΦΕ ΜΑΣ ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΕ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΝΑ ΣΕ ΣΚΕΠΑΖΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΣΕ ΟΔΗΓΕΙ ΑΙΩΝΙΩΣ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Στο ερώτημα που έθεσε ο φίλος αναγνώστης Ανδρέας, επιφυλάσσομαι να απαντήσω αφού πρώτα μελετήσω τα στοιχεία που είναι επίσημα καταγεγραμμένα.

    κατά καιρούς λέγοντα διάφορα, αλλά καλό είναι να τοποθετηθούμε αφού δούμε τα πραγματικά στοιχεία. Σίγουρα η αίσθηση είναι πως αλλοίωση στο εκλογικό σώμα, υπάρχει. Απλά δεν γνωρίζουμε την ακριβή έκταση του θέματος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Η απάντηση του Έλληνα Ορθόδοξου Πολίτη στον "ΘΕΛΩ ΝΑ'ΜΑΙ ΡΩΜΗΟΣ", δημοσιοποιήθηκε μεν αλλά κρίνεται επιεικώς ανάρμοστη και ανεπίτρεπτη.

    Προφανώς δεν έγινε αντιληπτό το νόημα του σχολίου του "ΘΕΛΩ ΝΑ'ΜΑΙ ΡΩΜΗΟΣ" και γι' αυτό και η αστοχία της απαντήσεως.

    Παρακαλώ, όμως, να μην χαλάσουμε το πολύ καλό κλίμα του διαλόγου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Έλλην Ορθόδοξος Πολίτης24 Ιανουαρίου, 2015 19:55

    Γνωρίζω τα γραπτά σου διότι τα παρακολουθώ. Εκτιμώ θετικώς τήν όλη σου παρουσία αλλά στο συγκεκριμένο θέμα έχεις κάνει κατά την εκτίμησή μου μέγα σφάλμα, δεδομένου ότι το τί ελέχθη είναι ανηρτημένο στην ιστοσελίδα σας και πιστεύω στα αυτιά μου και όχι σε άλλα αντί άλλων.Δεν αντιδικώ, ούτε έχω τέτοια πρόθεση, αλλά η απάντησή σου είναι "στρίβειν διά του αρραβώνος".Ευχαριστώ για τόν χρόνο σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Μανώλη σε παρακολουθώ ανελλιπώς. Σε φωτεινά παραδείγματα σαν κι εσένα στηρίζουμε τις ελπίδες μας. Όμως στη συγκεκριμένη περίπτωση (είναι η πρώτη φορά) δεν μπορώ παρά να διαφωνήσω μαζί σου ( να σημειώσω οτι ψηφίζω πάντα "ΚΟΙΝΩΝΙΑ" και αυτή τη φορά ένα άλλο μικρό κόμμα). Γιατί θα πρέπει μια ζωή να είμαστε θύματα του ΔΙΚΟΜΜΑΤΙΣΜΟΥ; Εάν θέλουμε να αλλάξει κάτι σε αυτό τον τόπο θα πρέπει επιτέλους να σπάσουμε αυτό το φαύλο κυκλο. Ξέρω οτι οι προθέσεις σου είναι αγαθές και πως θεωρείς οτι η Ορθόδοξη Πίστη δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να συμβαδίζει με την αθεία του ΣΥΡΙΖΑ. Όμως δεν θα πρέπει επιτέλους να "ξεχωρίσει η ήρα απο το στάρι"; Κουράστηκα και απογοητεύτηκα απο τη στάση της ιεραρχείας της Εκκλησίας! αλλά και των απλών "Χριστιανών". Τόσο καιρό έχουν την "ΚΟΙΝΩΝΙΑ" μπροστά στα μάτια τους και κάνουν οτι δεν τη βλέπουν, ενώ ανέχονται και σιγοντάρουν αυτούς που προσπαθούν να καταστρέψουν την Ορθοδοξία. Σαφώς και υπάρχουν ιεράρχες που είναι φωτεινά παραδείγματα αλλά είναι μετρημένοι στα δάκτυλα. Ας βγεί λοιπόν ο ΣΥΡΙΖΑ και ας "θερίσουν ο,τι έσπειραν "! Σίγουρα θα δοκιμαστεί η Ορθοδοξία, όμως όπως γίνεται πάντα στο τέλος θα βγεί πιο δυνατή μέσα απο αυτή τη δυσκολία η οποία όπως φαίνεται είναι "αναγκαίο κακό" που βέβαια μόνοι μας το προκαλέσαμε με τη δική μας αδιαφορία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Καλώς! Η άποψή σας είναι παραπάνω από σεβαστή. Εν τούτοις θα ήθελα να προσθέσω μια μικρή διευκρίνηση σε ότι αφορά στον δικομματισμό. Τόσο εγώ, όσο και η Παράταξη "ΚΟΙΝΩΝΙΑ" πολεμάμε αμείλικτα το πολιτικό κατεστημένο του τόπου και ακόμα περισσότερο τα δύο μεγάλα κόμματα της εξουσίας.

    Αυτό που τόνισε η Παράταξη "ΚΟΙΝΩΝΙΑ" ήταν η κρισιμότητα του να αποφευχθεί η ανάληψη της εξουσίας από το αθεϊστικό ασκέρι του ΣΥΡΙΖΑ.

    Κατανοώ πως οι προσωπικές εμπειρίες και τα βιώματα πολλών ψηφοφόρων στάθηκαν εμπόδιο στην κρίση τους, αλλά η Παράταξη "ΚΟΙΝΩΝΙΑ" οφείλει να βαδίζει βάσει του πλάνου και της στρατηγικής της.

    Εάν αύριο αλωθεί εντελώς το Ελληνικό στοιχείο, δεν έχουμε κανένα λόγο να πολεμήσουμε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή