Ωραία τα ανέκδοτα, αλλά σοβαρευτείτε! - Μανώλης Β. Βολουδάκης

Breaking

30/01/2015

Ωραία τα ανέκδοτα, αλλά σοβαρευτείτε!

«Με κάθε ειλικρίνεια, εάν προσθέσει κανείς όλες τις υποσχέσεις, ο Ελληνικός προϋπολογισμός θα εκτροχιαστεί πολύ σύντομα», τόνισε σήμερα από το Άμστερνταμ το απόγευμα Jeroen Dijsselbloem, ο επικεφαλής του συμβουλίου των υπουργών των Οικονομικών της ευρωζώνης.

Ο Dijsselbloem που αναμένεται σήμερα (30/1/2015) να συναντηθεί στην Αθήνα με τον υπουργό Οικονομικών και άλλα υψηλόβαθμα στελέχη, δήλωσε ότι είναι «πολύ νωρίς για να κριθεί» τι θα πράξει στην πραγματικότητα η νέα κυβέρνηση.

Ο Ολλανδός υπουργός των Οικονομικών ανέφερε ότι είναι έτοιμος να ακούσει τις προτάσεις της Αθήνας για την ελάφρυνση του χρέους, πρόσθεσε όμως ότι «αυτό που είναι πιο σημαντικό για την Ελλάδα είναι απλά να τηρήσει τις συμφωνίες που έχουμε συνάψει». Εάν γίνουν μεγαλύτερες κρατικές δαπάνες, που θα μετατρέψουν το δημοσιονομικό πλεόνασμα σε έλλειμμα, «η ελάφρυνση του χρέους δεν θα βοηθήσει», έκρινε ο επικεφαλής του eurogroup. Η Ελλάδα «τρέφει τη φιλοδοξία» να παραμείνει στην ευρωζώνη, και το ίδιο θέλουν και οι εταίροι της, υπογράμμισε ο Dijsselbloem.

Σήμερα (30/1/2015) ο Jeroen Dijsselbloem αναμένεται να συναντηθεί στην Αθήνα με τον νέο πρωθυπουργό της Ελλάδας και τον υπουργό των Οικονομικών. Οι συνομιλίες αυτές θα σηματοδοτήσουν στην πράξη την έναρξη των διαπραγματεύσεων για την μεταβολή των όρων της συμφωνίας στήριξης της Ελλάδας από την διεθνή τρόικα των πιστωτών δηλαδή την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.

Με απλά Ελληνικά οι Ευρωπαίοι ζητούν να σταματήσει η λαϊκίστικη δημαγωγία της νέας κυβέρνησης και να αρχίσει η δουλειά. Κανείς δεν εύχεται και κανείς δεν θέλει τη συνέχιση μιας πολιτικής λιτότητας και περιορισμού, αλλά επίσης κανείς δεν θέλει την πολιτική της γιγάντωσης του δημόσιου τομέα, της παροχολογίας και του συνδικαλισμού, την οποία θα κληθεί να πληρώσει πολύ ακριβά και πάλι ο Ελληνικός λαός, κάποια χρόνια αργότερα.

Κύριοι της νέας κυβέρνησης, αφήστε τα ανέκδοτα και στρωθείτε στη δουλειά! Όλοι γνωρίζουμε πως το να βρεθείτε στην κυβέρνηση σάς έπιασε εξαπίνης και ως εκ τούτου δεν υπάρχει κυβερνητικό πλάνο. Καλό είναι, λοιπόν, να αφήσετε τα λόγια και να δείτε στην πράξη πως θα χειριστείτε τα φλέγοντα ζητήματα της χώρας. Γνώμη μου είναι πως ο ρόλος σας εξαντλείται στην αντιπολίτευση, την αντιπαράθεση και την κενή παροχολογία. Αποδείξτε μου εμπράκτως πως κάνω λάθος!

Ιδού η Ελλάδα, κυβερνήστε την!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου