Γερμανική προπαγάνδα - Μανώλης Β. Βολουδάκης

Breaking

02/01/2015

Γερμανική προπαγάνδα

Είναι φανερό πως οι Δυτικοί πασχίζουν να διαλύσουν την Ελλάδα μας όσο πιο σύντομα μπορούν. Χαρακτηριστικό παράδειγμα το δημοσίευμα που θεωρεί ως μια μεγάλη ευκαιρία για την Ευρώπη την πιθανή νίκη της "αριστεράς" στην Ελλάδα. Δράστης του επαίσχυντου δημοσιεύματος είναι ο Jakob Augstein, γιος του Rudolf Augstein, ιδρυτή του Der Spiegel, σε χτεσινό (1/1/2015) άρθρο του στην ηλεκτρονική έκδοση του Γερμανικού περιοδικού. Το κείμενο έχει τίτλο «Wofür müssen die Griechen leiden?» (Τι πρέπει να υποστούν οι Έλληνες;) και αποτελεί μια προβοκατόρικη Γερμανική προσπάθεια να ανατραπεί η κρατούσα επιχειρηματολογία των Γερμανικών μέσων ενημέρωσης σε σχέση με το ενδεχόμενο εκλογικής νίκης της αντιπολίτευσης των αλληθωριζόντων προς τα αριστερά. Ο δημοσιογράφος, που είναι επίσης εκδότης και της εφημερίδας Der Freitag, σε ένα πραγματικό παραλήρημα παραλογισμού και υποκρισίας προσπαθεί να πείσει πως το ιδανικό για τον Ελληνικό λαό αυτή τη στιγμή είναι να ψηφίσει το ψευτοκουλτουριάρικο πολιτικό συνονθύλευμα που δεν αποτελεί καν έκφραση της αριστεράς.

Ο Augstein περιγράφει με τα πιο μελανά χρώματα τις συνέπειες της πολιτικής της λιτότητας στην χώρα μας, την εξάχρονη ύφεση, την ανεργία, την μείωση των μισθών και την κοινωνική περιθωριοποίηση, γράφοντας χαρακτηριστικά «Η Ελλάδα πεθαίνει» και επισημαίνει την επιμονή της «κόρης του πάστορα» και των «ιδεολόγων της καγκελαρίας» σε μια αδιέξοδη πολιτική και συνεχίζει να αναρωτιέται: «Γιατί πρέπει να υποφέρει η Ελλάδα; Τιμωρείται για αμαρτίες του παρελθόντος; Είναι το παράδειγμα προς αποφυγή για άλλες χρεωμένες χώρες; Για να λέει η Angela Merkel στους ψηφοφόρους της ότι δεν υπάρχουν άλλα χρήματα για τους τεμπέληδες Νοτιοευρωπαίους;».

Συνεχίζοντας το προβοκατόρικο παραλήρημα ο "αριστερός" εκδότης με την "δεξιά" τσέπη αναφέρει: «Ποιος είναι ο κυρίαρχος στη Δημοκρατία; Ο λαός ή το κεφάλαιο; Δεν θέλει και ερώτημα θα έλεγε κανείς. Γιατί η δημοκρατία διαφέρει από τη δικτατορία χάρις στις εκλογές. Εκτός αν ένας λαός απειλεί να ψηφίσει αριστερά. Τότε ξεσηκώνονται οι ειδήσεις της δημόσιας τηλεόρασης της Γερμανίας για τη δημοκρατία των Ελλήνων: “πάλι εκλογές θέλουνε!” Και η Bild-Zeitung καλεί την Angela Merkel να μην το επιτρέψει αυτό. Η καγκελάριος πρέπει να ξεκαθαρίσει στους Έλληνες τι προσδοκά από την κυβέρνησή τους. Η Δημοκρατία είναι πολυτέλεια για τους έχοντες. Και οι Έλληνες είναι χρεωκοπημένοι. Για αυτό καλύτερα να αφήσουν τις εκλογές. Τι φρικτό επιχείρημα;».

Σύμφωνα με τον Augstein οι Έλληνες θα μπορούσαν να στείλουν ένα μήνυμα ελπίδας στην Ευρώπη. Η δημοκρατία έχει αποκτήσει έναν «αυταρχικό χαρακτήρα» στην Ευρώπη της κρίσης και εκφυλίστηκε στην κυριαρχία των «ειδικών» από ειδικούς για τους ειδικούς, αντικαθιστώντας την παλιά ρήση του Abraham Lincoln για «κυβέρνηση του λαού, από το λαό για το λαό». Ποια κυβέρνηση εννοεί ο Γερμανός προβοκάτορας εκδότης; Πως τολμάει να αποκαλεί ή να υπαινίσσεται ως λαϊκή μια ενδεχόμενη κυβέρνηση του "αριστερίζοντος" εκτρώματος που απαρτίζεται από ζάμπλουτους βο(υ)λευτές και στελέχη που το μόνο αριστερό που έχουν είναι οι ασυνάρτητες λαϊκίστικες δηλώσεις τους στα μέσα ενημερώσεως; Ο ίδιος ο εκδότης είναι λαμπρό παράδειγμα αυτού του είδους εξουσίας. Τόσο καιρό δεν μιλούσε για τις κατάφωρες αδικίες που συνέβαιναν σε βάρος της πατρίδος μας και τώρα συμβουλεύει το χειρότερο: Την έλευση μιας κυβέρνησης πεινασμένων για εξουσία που θα διαλύσει ότι έχει απομείνει στον έρημο τόπο μας.

Και προσθέτει ο Γερμανός δημοσιογράφος με περίσσιο θράσος αλλά και μεγάλη δόση ψεύδους: «Η κρίση της ευρωζώνης έγινε χρόνια ασθένεια. Η συνταγή λιτότητας της κυρίας Merkel δεν αποδίδει. Η Ελλάδα ψηφίζει στις 25 Ιανουαρίου. Μια αριστερή κυβέρνηση θα μπορούσε να μάθει στους ατυχείς αρχιάτρους του νεοφιλελευθερισμού τι σημαίνει φόβος. Ο Αλέξης Τσίπρας η νέα φωτεινή φιγούρα της Ευρωπαϊκής αριστεράς δεν είναι τρελός. Δεν ζητά την έξοδο από την Ε.Ε., ούτε αμφισβητεί το ευρώ. Απλά θέλει να δώσει ένα τέλος σε αυτή τη βάναυση επιβολή της λιτότητας». Γνωρίζει καλά πως οι εξαγγελίες του αρχηγού της αντιπολίτευσης είναι ψευδείς αφού είναι δεδομένο πως όποια κυβέρνηση και να προκύψει από τις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου 2015, είναι υποχρεωμένη να ακολουθήσει και να τηρήσει τα συμφωνηθέντα.

Είναι προφανές πως ο Γερμανός "δημοσιογράφος" δεν είναι φιλέλληνας, ούτε πονάει για την Ελλάδα μας. Γνωρίζει πολύ καλά πως τα συμφέροντα της Γερμανίας δεν κινδυνεύουν από την οποιαδήποτε "Ελληνική" κυβέρνηση. Αυτό που επιθυμεί σφόδρα, όπως και ολόκληρη η Ευρώπη, είναι να αναλάβει την εξουσία στην Ελλάδα μια ακόμα χειρότερη κυβέρνηση και να αποτολμήσει όλες αυτές τις "μεταρρυθμίσεις" που δεν τόλμησε η προηγούμενη: Να διαλύσει και το τελευταίο ίχνος θρησκευτικότητας και ηθικής που έχει απομείνει στην Ελληνική κοινωνία. Μετά από αυτό οι Δυτικοί θα έχουν κατακτήσει πλήρως την Ελλάδα και θα έχουν επιτύχει πλήρως τις επιδιώξεις τους.

Όσο, όμως, υπάρχουν έστω και ελάχιστοι πραγματικοί Έλληνες, είναι βέβαιο πως δεν θα πετύχουν τον σκοπό τους. Είναι απαραίτητη προϋπόθεση να πεθάνει και ο τελευταίος αληθινός Έλληνας, με συνέπεια να κοπούν ολοκληρωτικά οι δεσμοί της Ελλάδας με την πίστη και τις ρίζες της, οπότε τότε και μόνο τότε να μπορέσουν οι Δυτικοί να κάνουν όχι ότι θέλουν, αλλά ότι τους επιτρέψει ο Θεός...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου